HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenciler sergi bastı: 6 yaralı

Öğrenciler sergi bastı: 6 yaralı

Çukurova Üniversitesi'nde sol görüşlü öğrencilerin Ressam Embiya Çavuş'un resim sergisini basması sonucu çıkan kavgada 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bulgaristan Türklerinin yaşadığı acı gerçekleri yorumlayan eserler üreten Ressam Embiya Çavuş, bugün "İnsanlığa Çağrı" adlı resim sergisini Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'nda açtı.

Öğle saatlerinde serginin açıldığı Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'na gelen sol görüşlü 15-20 öğrenci, Ressam Embiya Çavuş'a, "Biz PKK'lıyız, komünistiz. Bu resim sergisi bize hakarettir. Sergiyi kapat, yoksa seni de sergini de yakarız" diyerek tehditler savurduktan sonra ayrıldı.

Yarım saat sonra sol görüşlü 70-80 kişilik öğrenci grubu, Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu'nu taş ve sopalarla bastı. Salonun girişindeki üniversite öğrencilerinin açtığı sergideki fotoğrafları parçalayan grup ile sergiyi gezen öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada yaralanan 6 öğrenci, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen polis ekipleri saldırganları tespit etmek için çalışma başlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler