HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şantiyeyi yağmaladılar

Adana'da kırsal kesimde yaşayan çoğu işsiz vatandaş, metro yapımını üstlenen şirketin şantiyesini yağmaladı.

Şantiyeyi yağmaladılar

Yaklaşık bin kişilik grup, şantiyedeki bütün değerli malzemeleri kamyon, TIR ve vinçlere yükledi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/adana-da-santiye-yagmasi-adana-da-santiye-yagmasi/5078/125357/)

Olay, merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar mahallesinde öğle saatlerinde yaşandı. Cono aşireti üyelerinin yoğunlukta yaşadığı Sinanpaşa ve Akıncılar mahallesinde yaşayan vatandaşlar, metro inşaatının yapımını üstlenen firmanın şantiyesini yağmaladılar. Ankara'da gerçekleştirilen ihaleyle şantiyedeki değerli beton kalıplarını hurdacıya satan Kappa-şim-al şirketi, şantiyedeki küçük malzemelerin mahalle sakinleri tarafından alınabileceğini söyledi. İhaleyi alan hurdacı, şantiyedeki demir kalıpları almakta gecikince olanlar oldu. Haberi duyan vatandaşlar, şantiyeye akın ettiler. Yaşlı, genç, kadın ve çocuklar, şantiyedeki her şeyi yağmalamaya başladılar. Kadınlar ellerinde çocuklarıyla şantiyeye geldiler. Küçük yaştaki çocuklar ise şantiyedeki küçük demir parçaları ve çivileri topladılar. Şantiyedeki hurdaları paylaşamayan vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı.

Kadın ve çocuklar tahta parçalarını toplamaya başlarken, erkekler büyük demir kalıpları yağmalamaya başladılar. Mahalle sakinleri kamyon, TIR ve vinç kiralayarak demir kalıpları şantiyeden çıkardı. İş makinelerini kullananların küçük yaşta oldukları gözlerden kaçmadı. Şantiye görevlileri ile yağmacılar arasında tartışmalar yaşandı.

Şantiyeye ait 60 bin TL değerindeki dev jeneratörü kamyona yüklemek isteyen vatandaşlara izin verilmedi. Şantiye görevlileri, kamyona yükledikleri jeneratörü şantiyeden uzaklaştırarak yağmadan kurtardı.

Polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle de yağma durmadı. Polisin anonslu uyarılarına aldırmayan vatandaşlar yağmayı sürdürdüler. Olay yerine gelen polis ekipleri yağmaya engel olamadı. Bölgede görevli polis sayısının arttırılmasıyla vatandaşlar şantiyeden çıkarıldı.

Yağmaya katılan vatandaşlardan Resul Nur, "Ben Atakent mahallesinden geldim. En düşük memur maaşı bin TL'yi aşıyor. Hiç maaş almayanlar ne yapsın bu ülkede? Zor durumdayız. İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Bunu yapmaya mecbur bırakılıyoruz" dedi. Fakir ve işsiz olduklarını belirten vatandaşlar, buradan aldıkları malzemeleri hurdacıya satarak para kazanacaklarını söylediler.

Bu arada yağmaya katılan çocuklardan 10 yaşlarındaki bir kız çocuğu, iş makinesinin altında kalarak ölmekten son anda kurtuldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler