HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversite birincisi heyecana dayanamadı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 2009-2010 eğitim öğretim yılının mezuniyet töreninde okul birincisi genç kız konuşması sırasında fenalaşarak yere yığıldı.

Üniversite birincisi heyecana dayanamadı

PAÜ genel mezuniyet töreni bu sabah Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, PAÜ Rektörü.Fazıl Necdet Ardıç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende bölümlerinde birinci olan 43 öğrenci büyük heyecan yaşadı.

Törenin ilk konuşmasını yapan PAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölümü Birincisi Sabiha Acar, konuşmasının son bölümünde heyecandan önce kısa bir an sustu. Tansiyonu düşen genç kızın yanına giden görevli bayan, sakin olmasını ve isterse konuşmasını tamamlayabileceğini söyledi. Kısa bir süre kendisine gelen Sabiha Acar bir kaç cümle daha ettikten sonra titremeye başladı ve olduğu yere yığıldı.

Görevliler ve öğretim üyeleri hemen kürsüye çıkarak genç kıza ilk müdahaleyi yaptılar ve kısa bir süre yerde yatmasını sağladılar. Bir kaç dakika içinde kendisine gelen Sabiha Acar tekrar kürsüdeki yerini aldı ve son cümlelerini alkışlar arasında söyleyerek teşekkür edip kürsüden indi. Öğrenciyi bir görevli elinden tutarak diğer bölüm birincilerinin yanına oturttu.

Birincilik ödülünü Rektör Ardıç'ın elinden alan ve büyük heyecan yaşayan Sabiha Acar, "Biraz rahatsızdım. O yüzden böyle bir şey başıma geldi. Uzun süre ayakta durduğum için fenalaştım. Konuşma için kendimi hazırlamıştım ve heyecanlı değildim. Tansiyonum düşüktü" dedi. Törende konuşan PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç, üniversitenin her yıl gelişerek büyümesini sürdürdüğünü belirterek, "PAÜ Türkiye'nin başarılı üniversitelerinden biridir. Uluslar arası tanınan bir araştırma üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu başarının temeli açıklığa, saygıya, özgürlüğe ve problemlerimizi kendi içimizde tartışabilmeye dayalı huzur ortamıdır" dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, üniversitelerin bir şehrin kalkınmasında önemli rol oynadığını belirterek, "Pamukkale Üniversitesi Denizli'de çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Öğrenci sayısının 32 bin ulaştığı üniversite bu yıl yaklaşık 9 bin mezun verecek. Gelecek yıl bu sayılar artacak. PAÜ her yıl büyümesini sürdürüyor. Değişik konularda güzel gelişmeler sağlıyor" şeklinde konuştu.

Mezun olan öğrenciler için hayatın şimdi başladığını kaydeden Vali Erkmen, "Bugüne kadar eğitim gördünüz. Bizim için Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkılmasınnda en önemli silahımız sizsiniz. Sorumluluklarınız artıyor. Birlikte ülkemizin her kare toprağını mamur hale getireceğiz. Bizim tek bir şeye ihtiyacımız var. O da çalışmak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitim ve üretkenlik ödülü kazanan bölümlerin dekanlarına ödülleri verildi. 6 fakülte ve 9 meslek yüksekokulunun bölüm birincilerine ise ödüllerini PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç verirken, kürsüde konuşurken fenalaşan Sabiha Acar'ın anons edilmesi üzerine yine salondakiler alkış tuttu.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler