HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni nesil ısıtıcı yaktı

Melisa bebek, elektrikli ısıtıcının kablosunun eriyip beşiğini tutuşturması sonucu yaşamını yitirdi.

Yeni nesil ısıtıcı yaktı

Anne-baba yeni nesil ısıtıcıların güvenli olmadığını öne sürüp şikâyetçi oldu. Polis ısıtıcıya, teknik inceleme için el koydu.

İstanbul Ataşehir’de, pazartesi gecesi 22.30 sıralarında, kamyon şoförü baba Erkan Koç (32) ve ev kadını eşi Çağla Koç, 11 aylık kızları Melisa Nur’a banyo yaptırdıktan sonra yatak odasındaki beşiğinde uyuttu. Arızalanan kombi nedeniyle bebeğin yattığı odada elektrikli ısıtıcıyı çalıştıran çift, bir süre sonra evi duman kapladığını fark etti. Nefes almakta zorlanan çift banyodan panikle su doldurdukları kovalarla yatak odasındaki yangını söndürmeye çalıştı.

Ancak bebek kurtarılamadı. Önce dumandan zehirlendiği sanılan Melisa’nın kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belirlenecek. Baba Erkan Koç üç yıl önce daha uygun fiyata satan markalar yerine, 250 TL’ye yeni nesil ısıtıcıyı aldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Can havliyle yatak odasına koştuk, ancak beşik yanıyordu. Yangını söndürdük ama çok geçti. Elektrikli ısıtıcının kablosu erimiş, lav gibi akıp yangın çıkarmış. Bu işin peşini bırakmayacağız.” Polis ısıtıcıya, teknik incelemeden geçirmek üzere el koydu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler