HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanlığı'ndan sert açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Kilis'te Suriye vatandaşlarının üzerine ateş açılmasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de mevcut rejimin uyguladığı şiddetten kaçarak ülkemize sığınan Suriye vatandaşlarının Türkiye'nin tam güvencesi altında olduğu hatırlatılarak, "Bu tür olayların yinelenmesi halinde gerekli tedbirleri uygulayacağımız tabiidir. Bu hususlar Müsteşar Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu tarafından bugün Bakanlığa çağrılan Ankara'daki Suriye Maslahatgüzarı'na da kesin ve güçlü bir ifadeyle bildirilmiştir" denildi.

Yapılan açıklamada Suriye'de rejim güçlerinin halka yönelik saldırılarının ortak sınıra yakın bölgelere kaydırıldığına işaret edilerek, 21 yaralı Suriye vatandaşının aynı gün Türkiye'ye giriş yaptığı ve bunlardan ikisinin kısa bir süre sonra hayatlarını kaybettiği bildirildi.
Suriye rejiminin uluslararası camianın iyi niyetle ortaya koyduğu bazı çabaları halka yönelik mezalimini şiddetlendirmek amacıyla istismar etme arayışında olduğunun altı çizilen açıklamada, "Kofi Annan'ın misyonu gereği silahlı güçlerin geri çekilmesi gereken bir dönemde bu vahim olayın gerçekleşmiş olmasını şiddetle kınıyoruz. Suriye yönetimi, sivil halka yönelik şiddeti biran önce durdurmalı ve uluslararası toplum da bunun sağlanması için derhal harekete geçmelidir" ifadelerine yer verildi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler