HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dizi izlerken telefon hep elimizde

Yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre TV başında tablet ve akıllı telefon kullanımı düşünülenden çok daha fazla.

Dizi izlerken telefon hep elimizde
Lüks olmaktan çıkarak günlük hayatın birer parçası haline gelen akıllı telefon ve tabletler, normal bir ev halkının vaktini en fazla dolduran şey olan televizyona ayrılan zamandan çalıyor. Televizyon karşısında mailleri kontrol etmek, Facebook'a girmek ya da son çıkan haberlere göz atmak, akıllı telefon ya da tablet gibi mobil bir cihaza sahip kişiler için sıradan bir durum haline geldi.
Nielsen araştırma şirketinin Amerika ve Avrupa’da düzenlediği son anketin sonuçlarına göre, Amerikalı tablet kullanıcılarının %88‘i televizyon karşısında cihazlarını kullandıklarını belirtirken bu oran akıllı telefon kullanıcıları için %86 olarak belirlendi.
İngiltere’de ise tablet kullanıcılarının %80‘i, akıllı telefon kullanıcılarının ise %78‘i TV karşısında cihazlarını kullanıyor. Bu oran Almanya ve İtalya gibi ülkelerde daha düşük olsa da %50′nin çok üzerinde. Televizyon başında tablet ya da akıllı telefon kullanmayanların azınlık haline geldiği bu dönemde, televizyon kanalları da duruma ayak uydurmaya başladı.
Araştırma sonuçları Türkiye‘yi kapsamıyor fakat burada da durum farklı değil. Televizyon izlerken de internetten bağlantılarını koparmayan kullanıcılar, yapımcıların gözünden kaçmış değil.
Artık canlı yayınlanan programlara telefonla bağlanmanın yerini, programın Facebook sayfasına ileti yazmak aldı. Son zamanlarda yeni uygulanmaya başlanan Twitter ile entegre diziler ise gittikçe yaygınlaşıyor.
Diziyi izleyenler, o günkü bölüme özel olarak kanal tarafından açılan etiketi kullanarak tweet atıyor ve böylece dizi hakkındaki konuşmaların takip edilmesi ve gündem başlıklarına girmesi daha kolay oluyor.
[ ****](http://hotmobilepress.com/tablet/ipad-mini-test-asamasinda/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler