Doğum Kontrol Haberleri

Doğum kontrol yöntemleri nelerdir? Başarı oranı gebelikten korunma yolları

Doğum kontrol yöntemleri gebeliği istenmeyen veya planlanmayan bir şekilde önlemek veya ertelemek amacıyla kullanılan çeşitli medikal ve cerrahi yöntemleri ifade eder. Bu yöntemler, cinsel aktivite sonucu hamilelik riskini azaltmak veya kontrol etmek isteyen bireyler için büyük öneme sahiptir. Doğum kontrol yöntemleri, farklı etki mekanizmalarına ve kullanım biçimlerine sahiptir.

Haber 30-08-2023 02:12

Doğum kontrol hapı kilo aldırır mı? Doğum kontrol hapı şişkinlik yapar mı?

Doğum kontrol hapları günümüzde yaygın olarak kullanılan etkili bir doğum kontrol yöntemidir. Bu haplar, hamileliği önlemek için hormonal değişikliklere neden olarak üreme sistemini etkilerler. Ancak doğum kontrol haplarının yan etkileri hakkında bazı yaygın endişeler bulunmaktadır. Doğum kontrol haplarının kilo üzerinde etkisi uzun yıllardır tartışma konusu olmuştur. Bazı kadınlar doğum kontrol haplarını kullanmaya başladıklarında, kilo artışı yaşadıklarını fark edebilirler.

Haber 30-07-2023 18:51

Hastalığı nedeniyle vücudunun yüzde 90'ı lekeyle kaplı! Genç kadın hastalığa yol açan nedenin yaygın kullanılan ilaç olduğunu düşünüyor

Hastalıklar tüm hayatımızın değişmesine sebep olabiliyor. Sedef hastalığı cildin değişmesine sebep olan hastalıklar arasında bulunuyor. Ciltte ortaya çıkan pul pul görünümler sedef hastalığını işaret ediyor. Vücudunun yüzde 90'ından fazlasının sedef hastalığıyla kaplandığı belirten genç kadın bu hastalıkla nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Kadin 09-11-2022 15:45

Covid döneminde başladı: Evde kürtaj uygulaması kalıcı hale getirildi

Covid döneminde kadınların hastaneye gelerek virüs kapmaması için İngiltere ve Galler’de uygulamaya konan evde kürtaj uygulaması, kalıcı hale getirildi. Gebeliğin erken dönemde evde ilaçla sonlandırılması uygulaması pandemi döneminde başlamıştı. İngiltere ve Galler’de yaşayan ve istenmeyen gebelik yaşayan kadınlar 10 haftaya kadar gebeliği evde kendileri hapla sonlandırabilir.

Haber 24-08-2022 07:43

Buluşacağı erkeklerin mutlaka yaptırması gerekiyor! Sosyal medyada büyük tepki aldı

Amerika’da yaşayan 31 yaşındaki bir kadın Tinder profilinde erkeklerle buluşmadan önce vazektomi yaptırdıklarına dair kanıt belge istedi. Bu istek sosyal medyada büyük tepki görürken kullanıcılar arasında tartışmaya neden oldu.

Kadin 06-07-2022 14:10

Yüzde 99 etkili: Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi!

ABD’li bilim insanları, belirgin yan etkileri olmayan ve hormon içermeyen bir erkek doğum kontrol hapının fare deneylerinde yüzde 99 başarılı olduklarını açıkladı. Farelerde yüzde 99 etkili olduğunu belirten bilim insanları, bu yılın sonunda insanlı klinik deneye başlayacaklarını belirtti.

Haber 26-03-2022 16:01

Doğum kontrol yöntemlerine erişim zorlaşıyor

Uzmanlar, kamuya bağlı sağlık kuruluşlarında gebeliği önleyici hizmetlere erişimin zorlaşması sonucu istenmeyen gebeliklerin arttığı konusunda uyarıyor.

Haber 06-03-2022 09:34

46 yıl boyunca çocuğunu doğurmadı! Tıp tarihine geçen ilginç bir doğum hikayesi: Zahra Ebutalib

Tarih boyunca pek çok ilginç ve alışılmışın dışında durum yaşanmıştır. Ancak bazı olaylar var ki herkesi şoke edecek cinsten. Olayların birçoğunun gizemi hala çözülemese de gelişen teknoloji ve bilimsel çalışmalar bu olaylara ışık tutuyor. İşte sizi gerçekten çok şaşırtacak, Zahra Ebutalib’in ilginç doğum hikayesi...

Trend 13-07-2021 11:15

Doğum kontrol haplarının yan etkisi var mıdır?

Doğum kontrol hapları gebelik oluşmasını önlemek amacıyla kullanılabilir. Ancak doğum kontrol haplarının bazı yan etkileri olabiliyor. Bu noktada doğum kontrol hapı kullananların yan etkiler konusunda bilgi sahibi olmaları ve ortaya çıkan belirtileri gözlemlemeleri önem taşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tülin Kocatepe, doğum kontrol haplarının yan etkileri hakkında bilgi verdi.

Kadin 01-07-2021 13:48

Brezilya'nın ölümlerin sayısı doğumların sayısını aştı

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde altı aydır üst üste ölüm sayısı doğum sayısını geçti. Bu durum ülkedeki koronavirüs krizinin ne kadar ağır olduğunu gösteren bir veri olarak değerlendiriliyor.

Haber 14-04-2021 04:43

Çin'de tek çocuk politikası gevşetiliyor!

Çin hükümeti, düşen doğum oranlarını yükseltmek için ülkenin kuzeydoğusundaki bazı eyaletlerde nüfus planlama ve çocuk sınırlamasına ilişkin politikayı kaldırmayı planlıyor.

Haber 19-02-2021 17:38

Sisi: Aile başına ikiden fazla çocuk büyük sorun

Mısır halkını bir kez daha nüfustaki kontrolsüz artışa karşı uyaran Cumhurbaşkanı Sisi, aile başına iki çocuktan fazlasının çok büyük sorun oluşturduğunu belirtti.

Haber 17-02-2021 14:53

En etkili doğum kontrol yöntemleri hangileri? Prezervatif mi, hap mı?

Doğum kontrolü, gebeliği önlemek için kullanılan herhangi bir yöntemdir. Prezervatifler, spiraller, doğum kontrol hapları, sperm öldüren jeller ve vazektomi gibi birçok farklı doğum kontrol yöntemi vardır. Peki bu doğum kontrol yöntemleri yüzde yüz koruyuculuk sağlıyor mu, en iyisi hangisi?

Kadin 17-02-2021 08:40

'İşgalci' sincaplara doğum kontrol hapı verilecek

İngiltere hükümeti, boz sincapların nüfusunun kontrol edilebilmesi için, sincaplara ağızdan doğum kontrol hapları verilmesi projesine destek çıktı.

Haber 27-01-2021 07:29

2 yıldan önce yeni hamilelik sakıncalı

2 yıldan az bir süreyle tekrar hamile kalmanın hem çocuğun hem de annenin sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirten Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, yeni bir hamilelik istemeyen çiftlerin doğum sonrası korunmaya önem vermesi gerektiğini söyledi.

Haber 21-02-2006 11:41

Doğum kontrol hapları ile ilgili bilinmeyenler

Gebeliği önleyen en etkin ve güvenilir modern korunma yöntemlerden biri olan doğum kontrol haplarının kullanım oranı Avrupa'daki yüzde 60 iken, Türkiye'de bu oran sadece yüzde 8.

Haber 03-06-2005 10:24

Emzirme döneminde doğum kontrol

Anne sütü bebek için doğal ve oldukça değerli bir besindir. Emzirme sırasında hastalıklara karşı koruyucu olan protein yapılı maddeler (Antikorlar) bebeğe geçer ve ishal, solunum yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu ve zehirlenmelerden bebeği korur.

Haber 11-05-2005 09:07

Doğum kontrol yöntemleri merak konusu

Türkiye Aile Planlaması Derneği'nin (TAPD), modern korunma yöntemlerini yaygınlaştırmak amacıyla Ekim ayında başlattığı "Artık Çocuk Değiliz" kampanyasının ardından, derneğin "Modern Korunma İletişim Hattı"nı bugüne değin 8.000'e yakın kişinin aradığı açıklandı. İletişim hattını hergün ortalama 100 kişinin aradığını belirten TAPD Genel Başkanı Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu'na göre; kadınlar en çok doğum kontrol haplarını, erkekler ise ertesi gün haplarını merak ediyor.

Haber 25-02-2005 11:40

Kadınlığın bilinmeyen özü hormonlar

Kadın vücudunun ergenlik döneminden itibaren salgılamaya başladığı östrojen ve progesteron hormonları, 'kadınlığı' sağlayan en önemli hormonlardır. Östrojen hormonu, kadın vücut tipinin gelişiminde en etkili hormondur. Kalça yapısı ve göğüslerin gelişimi, östrojen sayesinde gerçekleşir. Progesteron ise, hem rahimin gebelik için hazırlanmasını sağlar, hem de gebelikte çok etkili olan bir hormondur.

Haber 20-12-2004 15:43

Anne adaylarına uyarı

Anne adaylarının sakat çocuk ve düşük yapma tehlikesine karşı, hamilelik dönemlerinde mutlaka gerekli testleri yaptırmaları önerildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hatice Uğur, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sakat ve düşük doğum olaylarına sıkça rastlanıldığını, özellikle anne adaylarının hamilelik dönemlerinde mutlaka bir hekime başvurarak tarama testi yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Haber 19-12-2004 16:38

Depremzedelere doğum kontrol dersi

Adapazarı'nda prefabrik konutlarda yaşayan depremzede bayanların isteği üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından doğum kontrol dersi verildi.

Haber 17-12-2002 16:44