HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doktor hastanede hastanelik oldu

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Hasan Ceylan, Metris Cezaevi’nden kontrole gelen hükümlü tarafından jiletli saldırıya uğradı.

Doktor hastanede hastanelik oldu

İSTANBUL (İHA) - Yüzünden ve çenesinden jiletle doğranan Ceylan, çalıştığı hastanede yüzüne dikiş atıldı.

Olay, gece saat 04.00 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre gece yarısı Metris Cezaevi’nden cezaevi aracıyla jandarma eşliğinde hastaneye sağlık muayenesi için getirilen adam yaralamadan hükümlü İsa İ. (23), hastanede saldırgan tavırlar sergiledi. Dizinden rahatsız olduğu gerekçesiyle görevli jandarma ekipleri eşliğinde hastanenin acil bölümüne getirilen İ., burada görevli ortopedi doktorları Hasan Ceylan ve Barış Yücel tarafından muayene odasına alındı. Adam yaralama suçundan hükümlü olarak Metris Cezaevi’nde yatan İ., muayene sırasında dudak arasında bulundurduğu ifade edilen jileti doktor Hasan Ceylan'ın suratına salladı. Saldırının ardından görevli jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucu İsa İ. etkisiz hale getirilirken, olay sonucu Ceylan yüzünden jiletle yaralandı. Doktor arkadaşlarının müdahale ederek dikiş attığı Ceylan'ın yüzünde dört ayrı kesik oluştuğu öğrenildi.

Saldırının ardından rapor alan doktor Hasan Ceylan, hükümlünün saldırı sırasında kelepçesiz olduğunu ifade etti. Mahkumun hapishaneden diz ağrısı şikayeti üzerine getirildiğini kaydeden Ceylan, “Ben muayenesini yaptım. Herhangi bir bulguya rastlamadım. Raporunu yazarken, şahsı kolluk kuvvetleri götürürken bana saldırıda bulundu” dedi. Mahkumun küfür ettikten sonra ilk olarak yumruk salladığını açıklayan Ceylan, saldırganın elindeki jileti sonradan fark ettiğini ifade etti. Ceylan, “Elinde jilet olduğunu sonradan öğrendim. Olayın sıcaklığıyla ilk olarak ne olduğunu anlayamadım. Arkadaşlar ‘yüzünüz kanıyor’ dedikten sonra fark ettim” şeklinde konuştu.

Yaşanan saldırının ardından mahkum İsa İ. ve görevli kolluk kuvvetlerinden davacı olacağını kaydeden Ceylan, tutuklu sanığın jandarma tarafından apar topar hastaneden götürüldüğünü ve olayın üzerinin kapatılmaya çalışıldığını anlattı.

Saldırının gerçekleştiği sırada muayene odasında bulunan bir diğer görevli doktor Barış Yücel ise yaşananlara tepki gösterdi. Yücel, “Mahkumun yanında beş tane kolluk kuvveti asker var. Biz ortopedi doktoruyuz. Şahsın elinde jilet varmış. Yani silah olsa çekip vuracak. Üzeri aranmadan, keleğpçesiz şekilde mahkum hastaneye getiriliyor. Elini kolunu sallaya sallaya gelmiş. İki milim daha derin olsa fasiyal sinirlere gelecek ve belki felç kalacak. Belki boynuna gelse ölüm riski olacak'' diye tepki gösterdi.

Saldırıya uğrayan doktorlar şikayetçi olmak için hastane polisine başvururken, saldırıda bulunduğu öne sürülen tutuklu İsa İ.’nin cezaevi aracı ile hastaneden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı.

[Doktor hastanede hastanelik oldu](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Doktor hastanede hastanelik oldu") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler