Dolandırıcı Haberleri

'Ormanbank' vurgunu! Yangında zarar gören orman arazilerini satma vaadi ile 50 milyon lira toplamışlar

Çıkan yangınlarda zarar gören orman arazilerini satma vaadi ile para toplayıp kayıplara karışmışlardı. İzmir'deki 'Ormanbank' vurgununda yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşları kandırarak 50 milyon lira topladıkları tespit edilen 4 dolandırıcı, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Finans 21-03-2024 12:54

Altına talep patladı, dolandırıcılar kolları sıvadı! Son dönemde piyasada hızla yayıldı, bu detay ele veriyor

Altın yatırımcıları dikkat! Yatırım yapmak isterken hayal kırıklığına uğramayın... Yerel seçim öncesi vatandaşlar altın ve dolara hücum etti. Kuyumcular altında bulmakta zorlanırken dolandırıcılar da harekete geçti. Sahte altını nasıl anlaşılır? Uzman isim detayları anlattı.

Finans 21-03-2024 11:10

Albayrak'ın zor anları: 50-60 kişiyle görüştüm, inanılmaz hakaretler duydum! Mesut Yılmaz detayını ilk kez açıkladı

İş adamı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayarak aradıkları kişileri, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak dolandıran şüpheliler yakalandı. Başına gelenleri anlatan Albayrak, "Cuma günü telefonum durmadan çalmaya başladı. Telefonu her açtığımda inanılmaz hakaretler duydum. Ne olduğunu anlayamadım." dedi. Albayrak ayrıca, "Bu numara bana rahmetli Mesut Yılmaz'ın hatırası." ifadelerini kullandı.

Haber 07-03-2024 16:21

Oy kullanacak herkesi ilgilendiriyor! Bu oyuna sakın düşmeyin: Dolandırıcıların 'seçmen' taktiği

Gündemdeki olayları kullanarak vatandaşları kandırmak isteyen dolandırıcılar bu kez de 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak seçmenleri gözüne kestirdi. Bazı cep telefonlarına "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" tarzı mesajlar gönderildi. Bu mesajların dolandırıcıların son oyunu olduğu ortaya çıkarken vatandaşlara da 'sakın açmayın' uyarısı yapıldı.

Haber 07-03-2024 12:54

Uykusunda dolandırıldı! Sabah gözünü yüzbinlerce liralık borçla açtı... Mağdur olmamak için uygulamalardaki o izni kaldırın

Sakarya'da yaşayan Ali Yılmaz akılalmaz şekilde uykusunda dolandırıldı. Yılmaz sabah gözünü 285 bin liralık borçla açtı. Siber dolandırıcılık mağduru olmamak için yapılması gerekenler neler? Adli Bilişim Uzman Ali Murat Kınık dolandırıcıların hedefi olmamak için uyarılarda bulundu.

Finans 03-03-2024 08:37

Cinsel içerikli görüntülerle şantaj! Arkadaşlık uygulamalarında bu tuzağa düşmeyin... Sayı her geçen gün artıyor!

Sahte sosyal medya hesaplarından erkekleri tuzağa düşüren bir çete, gerçek avukatların adını da kullanarak vurgun yapıyor. Şantaj ve tehditle mağdurlardan para koparmaya çalışan o çete, Ankaralı genç avukata da kabusu yaşattı.

Haber 03-03-2024 07:55

'Kızıma nasıl çıplak fotoğraf atarsın' Dolandırıcıların yeni yöntemi şaşırtmadı: Yine onlarca mağdur var

Her gün çıkan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Sahte kadın profiliyle erkeklere çıplak fotoğraf atan dolandırıcılar erkeklerden çıplak fotoğraflar istedi. Sonra da başka bir numaradan ulaşıp, 'Sen benim kız kardeşime, kızıma nasıl böyle atarsın' diyerek tehdit etti. En son kendini avukat olarak tanıtan dolandırıcılar bunun karşılığında para istedi. Gerçek avukat isimleri kullanan dolandırıcılar olaydan habersiz başka avukatları da zor durumda bıraktı.

Haber 02-03-2024 09:35

4 saniyeye 20 bin Euro! Telefonda görüntülü konuşurken, hayatının şokunu yaşadı... Cinsel içerikli fotoğrafını görünce inanamadı

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Hatay'da muhtar adayı olan İsmail Bayır'ın, yaptığı görüntülü telefon görüşmesi başına bela oldu. 4 saniye süren telefon görüşmesi sırasında ekran görüntüsü alınan Bayır'ın fotoğrafı cinsel içerikli fotoğraflara montajlandı. Dolandırıcılar, Bayır'dan para isterken "20 bin euro ödersen bu kayıtları sileceğiz" dedi. Bayır, soluğu karakolda aldı.

Haber 01-03-2024 11:53

Adına kayıtlı 550 telefon hattı açıldı! Duyanlar inanamadı: ‘8-10 sefer nezarethaneye bile düştü ama…’

Çoğu zaman haberlere konu olan telefon dolandırıcılarının bu kez yaptıklarını duyanlar inanamadı. Sahtekarlar bu kez İstanbul'da bir kişinin üzerine tam 550 hat açtırıp sayısız dolandırıcılık yaptı. Talihsiz adam başına gelenleri anlatırken 8-10 sefer nezarethaneye düştüğünü, 20-25 sefer karakolda ifade vermek zorunda kaldığını söyledi. Öte yandan 300 bin liradan fazla da fatura borcu ile karşı karşıya kaldı.

Haber 20-02-2024 08:08

Kadının kabusu oldu! Binbir kılığa girdi, tanınmamak için mide ameliyatı bile oldu

İstanbul'da yaşayan bir kadın, eşinden bir türlü boşanamıyor. İranlı eşinin azılı dolandırıcı olduğu gerçeğini öğrenen kadın, kızıyla bile tehdit edildi. Kara para akladığı iddia edilen adamın dolandırmadığı kimse kalmamış. Kimi zaman kuyumcu kimi zaman Dubaili iş insanı olan adam, binbir kılığa girdi, tanınmamak için mide ameliyatı bile oldu.

Haber 18-02-2024 22:19

Osmaniye’den Edirne’deki çiftçiyi telefonla 492 bin lira dolandıran 2 kişi tutuklandı

Edirne'de çiftçilik yapan S.K'yi telefonla dolandırdığı iddiasıyla Osmaniye'de gözaltına alınan 4 şüpheliden ikisi tutuklandı.

Yurthaber 15-02-2024 15:26

Şanlıurfa'da döviz alma bahanesiyle dolandırıcılık yapan 2 şüpheli aranıyor

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde, döviz alma bahanesiyle dolandırıcılık yapan 2 şüpheli, güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Yurthaber 13-02-2024 13:25

100 bin dediler, 70 bine anlaştı! Hayalleri suya düşen adam böyle yardım istedi: Herkes benimle alay ediyor

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde ikamet eden bir kişi, evlenme vaadiyle bir yakınının tavsiyesi üzerine gittiği Iğdır’da sahte gelin çetesi tarafından 70 bin lira başlık parası ve giderlerle toplam 120 bin lira dolandırıldığını iddia etti. 45 yaşındaki adamın kuyumcuda 3 günlük geline altın aldığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Mağdur yetkililerden yardım isteyerek, "Benim gururumla oynandı. Herkes benimle dalga geçiyor" dedi.

Finans 08-02-2024 15:04

Aracını ilana koydu, 250 bin TL ucuza satmak zorunda kalınca şüphelendi... Dolandırıcıların yöntemi kamera görüntülerinde ortaya çıktı: Radyatöre yağ karıştırmışlar!

Ankara'da otomobilini satmak isteyen bir vatandaş aracını ilana koydu. Kısa süre sonra söz konusu otomobili almak için gelen iki adam şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntemle aracı 250 bin TL daha ucuza almayı başardı. Kamera görüntülerini izleyen adam, gözlerine inanamadı. Görüntülerde aracı almaya gelen dolandırıcılardan biri satıcıyı oyalarken, diğeri ise radyatöre yağ karıştırmış. İşte herkesi şaşkına çeviren olayın detayları...

Finans 08-02-2024 07:20

Sahte dekontla 90 bin TL'lik dolandırıcılık yapan 3 kişi hakkında karar!

Kocaeli'de, satın aldıkları ürünler için sosyal platform üzerinden sahte dekont göndererek; yaklaşık 90 bin lira dolandırıcılık yapan 3 kişi tutuklandı.

Haber 06-02-2024 21:18

500 bin lirayı bir ay içinde 700 bin lira yapacağını vaadetti, sonra yaşananlar yine şaşırtmadı! Arkamda Yavuz var bana bir şey olmaz

Ponzi sistemiyle dolandırıcılık yöntemi bir kez daha çöktü. 12 kişinin 41 milyon lira dolandırıldığı olayda soruşturma tamamlandı. Anadolu Adliyesinde dönemin mali işler müdürünün de adının geçtiği olayda emlak ve arsa satışı yapılarak 500 bin liranın bir ay içinde 700 bin lira yapılacağı vaadedildi. 120 yıl hapsi istenen şüphelinin 'Arkamda Yavuz var, bana bir şey olmaz" sözleri ise dikkat çekti.

Haber 02-02-2024 13:44

Sahte savcı talimat yağdırdı! Polis durumu anlayınca ağzının payını böyle verdi

Telefonla vatandaşları arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar durmak bilmiyor. Defalarca yaşanan olayın son örneği Erzurum'da bir iş insanının başına geldi. Polis, vatandaştan para isteyen 'sahte savcı'yla telefonda konuştu. Pişkin dolandırıcı polise bir de sicil numarasını sordu. İşte detaylar...

Haber 02-02-2024 11:25

Bir Seçil Erzan vakası daha! Emekli banka müdürü ailesi ile birlikte gözaltına alındı! Milyonlarca liralık vurgun iddiası…

Türkiye’nin günlerce konuştuğu Seçil Erzan vakasına benzer bir iddia daha geldi. İstanbul’da emekli bir banka müdürü fon dolandırıcılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Mağdurlar arasında birçok iş adamının olduğu öğrenilirken Müjgan D.’nin milyonlarca lira para topladığı öne sürüldü. Fon dolandırıcılığı iddiaları ile 10 kişi gözaltına alınırken Müjgan D., oğlu, kızı ve eşinin de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi. İşte detaylar…

Haber 31-01-2024 14:44

Fon vurgununun mağdurlarından Emre Belözoğlu ilk kez konuştu! Süper market çalışanına değil banka müdürüne güvendik

Seçil Erzan'ın tutuklu yargılandığı 'futbolda yüksek kârlı gizli fon' davasına ilişkin konuşan olayın mağdurlarından Emre Belözoğlu konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Belözoğlu açıklamasında "Süper market çalışanına değil banka müdürüne güvendik" ifadelerini kullandı.

Spor 29-01-2024 17:38

Araç kiralayanlar dikkat! O yazışmalar ortaya çıktı, detaylar şaşkına çevirdi: Sigorta Bedeli, Kasko ücreti, kapora…

Bir dolandırıcılık şebekesi daha çökertildi! Türkiye'nin önde gelen iki araç kiralama firmasının sahte sitelerini kurarak 'oltalama' yöntemiyle dolandırıcılık yapan 28 şüpheli yakalandı. Şebekenin yazışmaları ortaya çıkarıldı. Operasyonun detayını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. İşte 9 ilde düzenlenen "Sibergöz-18" operasyonunun ayrıntıları....

Haber 26-01-2024 08:52

Adisyon tuzağı! Ne sipariş ne de müşteri var ama... Hiç gitmedikleri restoranlardan para topluyorlar

Yalanda dolanda aldatmacada sınır tanımayan dolandırıcılar, şimdi de akla hayale gelmeyen bir yöntem uygulamaya başladı. İnternette gördükleri adisyonları kopyalayıp "Biz bu ürünü yemedik ama parası alındı" diyerek bazı işletmelerden para iadesi alıyor. Dolandırıcılardan ağzı yanan işletmelerse bu yeni adisyon yöntemine karşı herkesi uyarıyor.

Finans 22-01-2024 08:46

Canan Karatay dolandırıcıların ağına düşmüştü! O anları anlattı: Hipnotize oldum

Telefon dolandırıcıları 10 yıl önce Canan Karatay'ı da tuzaklarına düşürmüştü. Profesör Canan Karatay kendini hakim ve savcı diye tanıtanlara yüklü miktarda parasını kaptırmıştı. O dolandırıcılar yakalandı. Karatay'da düştüğü tuzağı Show TV'ye anlattı. Karatay, "Hiçbir emniyet müdürü, hiçbir savcı, hiçbir polis telefonla sizden para istemez inanmayın, güvenmeyin" diyerek vatandaşları bu konuda uyardı.

Haber 18-01-2024 22:37

İranlı İranlıyı İstanbul'da dolandırdı: 30 milyonluk vurgun! Araç aldıklarını sandılar, gelen telefonla şoke oldular

İstanbul'da kiralık otomobilleri kendi aracı gibi sattığı söylenen İranlı şahıs, iddialara göre 30 milyonluk vurgun yapıp Dubai'ye kaçtı. Yine İranlıları dolandırdığı iddia edilen şüphelinin kendisini galerici olarak tanıttığı ortaya çıktı. Mağdurlarla telefonda görüşen şüpheli küfürler savurarak telefonu mağdurların suratına kapattı.

Haber 17-01-2024 09:37

Bursa merkezli 8 ilde devre mülk dolandırıcılığı soruşturmasında 4 tutuklama

Bursa merkezli 8 ilde devre mülk dolandırıcılığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Yurthaber 16-01-2024 14:35

Pandora'nın kutusu açılıyor: Seçil Erzan ile futbolcular arasında yüzleşme bugün! Kırık telefondaki mesajlar salonda bir bir sorulacak

Futbol camiasının dolandırıldığı davada bugün yeni bir perde açılıyor. Seçil Erzan'ın yargılanacağı davanın ikinci duruşmasına futbolcular da katılacak. Erzan'ın kırık telefonunda yer alan yazışmalar, taraflara bir bir derinlemesine sorulacak. Erzan'ın sistemine kimin ne kadar para yatırdığı iddianameyle kayıtlara geçti, o rakamlar dudak uçuklattı.

Haber 12-01-2024 08:54

7 yaşındaki kızının kanser hastası olduğunu söyleyerek yardım istedi! Gerçek bambaşka çıktı... Dolandırıcı anne inandırıcı olması için kızının saçlarını bile kazıttı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde yaşayan Pamela Reed isimli bir kadın, yedi yaşındaki kızı Addey Rae'nin kanser hastası olduğunu söyleyerek bağış toplamaya başladı. Küçük kızının hastane odasında çekilen fotoğraflarını paylaşarak yardım isteyen annenin yalanını bir hemşire ortaya çıkarttı. Reed'in daha inandırıcı olmak adına kızının saçlarını kazıttığı da ifade edildi.

Trend 12-01-2024 08:53

Mobil bankacılık şifresini tuşladı neye uğradığını şaşırdı: Binlerce lira dolandırılan kadın vicdanlı hırsızlarmış dedi

Kastamonu’da kendisini arayan dolandırıcılarla mobil bankacılık şifrelerini paylaşan kadın, hesabı üzerinden kredi çekilmesi ile 130 bin TL dolandırıldı. Salcıoğlu’nun kendisini arayan dolandırıcılara hesabında TIR şoförü olan eşine ait maaş ve mazot parasının başka bir hesaba aktarıldığını söylemesi üzerine şahıslar parayı geri aktardı. Salcıoğlu, "En azından vicdanlı hırsızlarmış" dedi.

Finans 10-01-2024 15:34

'Sanki büyülüyor insanları' Milyonlarca takipçisi var ama kimse yüzünü görmedi! O fenomen için şok iddia: Yatlar, katlar, lüks yaşam... Her şey bir mesajla başladı

Sosyal medya fenomenleriyle ilgili dolandırıcılık iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan ancak kimsenin yüzünü görmediği bir fenomenin kripto para tuzağıyla dolandırıcılık yaptığı iddia edildi. Fenomenin yatlar, katlar ve lüks yaşam vaatlerine aldandıklarını belirtip mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar "Sanki büyülüyor insanları" dedi ve 20 bin dolar kaptırdıklarını anlattı. Diğer dolandırılanlarla rakamın 40 milyonu bulduğunu belirttiler.

Haber 10-01-2024 14:18

500 milyon vurgun yaptı! Üzerinden 5 kuruş para çıkmadı: Koca bir bavul dolusu altın kayıp

Dolandırıcılık haberlerinin sıklaştığı bu dönemde son vaka Bursa'dan gelmişti. Kuyumcu 'yavru' adını verdiği sistemle düşük fiyatlı altın alım satımı yapıp, kendinde bekletilen altınlar için yüksek komisyon vermişti. Kısa sürede kar etmek isteyenleri hedefine alan kuyumcu 500 milyon liralık bir vurgunla kayıplara karışmıştı. Yakalanan kuyumcunun üzerinden hiç para çıkmadı. Asıl merak edilen ise bir bavul altını nereye sakladığı... İşte detaylar...

Haber 06-01-2024 11:18

Seçil Erzan vakasının bilirkişi raporunda yeni detaylar: Kırık telefondan neler çıktı neler Fatih Terim'e yaranacağım diye ne yaptığının farkında mısın?

Futbol dünyasının ünlü isimlerinin de dolandırıldığı, Seçil Erzan vakasına dair yeni detaylar ortaya çıkarken, Erzan’ın telefonundan bu kez kuzeniyle olan görüşmeleri ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda yer verilen detaylarda kuzeninin Seçil Erzan'a "Fatih Terim'e yaranacağım diye sen ne yaptığının farkında mısın?" dediği görüldü.

Spor 04-01-2024 14:29

Gelen telefonda Seni sosyal medyada rezil edeceğim sözlerini duydu, yüz binlerce lirasından oldu! Kadın rumuzuyla büyük tuzak: Dolandırıcıların son taktiği akıllara durgunluk verdi

Sosyal medyadan tanıştığı kişilerle sohbeti ilerletip fotoğraflaşmaya götüren onlarca vatandaş bir anda neye uğradığını şaşırdı. Kendini tanıştığı kişinin yakını olarak tanıtan vatandaşlar "Seni rezil edeceğim. Sosyal medyadan her şeyini paylaşacağım" diyerek paniğe sürükleyen telefonlar aldı. Durumu kurtarmak için daha sonra avukat olduğunu düşündüğü kişiden gelen telefonla uzlaşma yoluna giden vatandaşlar yüz binlerce lira ödedi. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildi...

Haber 03-01-2024 15:21

'Kardeşime eş arıyorum' Yeni tuzağın mağduru çok! Karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken... Ele geçirdikleri fotoğrafları değiştiriyorlar

Dolandırıcılar her gün farklı yöntemlerle tuzak kuruyor. Son günlerde de attıkları mesajlarla abla, abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını söylüyorlar. Verilen numaraya mesaj atan veya linke tıklayanlar tuzağa düşüyor. Sosyal medyada çok kişi tuzağa düştüğünü belirtiyor. Uyarıda bulunan Doç. Dr. Ali Murat Kırık "Amaç; tehdit, şantaj ve korkuyla para sızdırmak. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bu hesabı engellemek ve yazışma yapmamak önemli. Zira para verseniz de kurtuluşunuz yok" dedi.

Haber 29-12-2023 11:05

Memur imzadaki değişikliği fark etti; dublörlü satışa polis baskını

İzmir'in Urla ilçesinde görevli memurun dikkati sayesinde sahte imza fark edildi. Polis, 1 milyon 500 bin dolarlık satış sırasında baskın düzenledi. Dolandırıcıların başka bir satış için sahte evrak düzenlediği de ortaya çıktı!

Haber 28-12-2023 09:39

Dolandırıcıların yeni oyunu! 'Terör örgütüne karıştınız' dedi 'Biz askeriz' yalanıyla 500 bin lira dolandırdı

Verilen şehitlerden dolayı milli duyguların yüksek olduğu bu dönemde dolandırıcılar yine boş durmadı. Kendilerini askeri personel olarak tanıtan 2 kişi Çanakkale'de yaşayan bir vatandaşı 'terör örgütüne karıştın' yalanıyla 500 bin lira dolandırdı. Gerçek, mağdurun jandarmaya gitmesiyle ortaya çıktı.

Haber 25-12-2023 17:45

'Devlet bankaya el koyacak' yalanıyla insanları kandırıp milyonlarca lira dolandırdı! Son vurgunu yapacaktı ki işler istediği gibi gitmedi

Her gün çıkan dolandırıcılık hikayelerine bir yenisi daha eklendi. Birçok ilde kendini polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şüpheli Yalova'daki son vurgununu yapamadan yakalandı. 7 farklı dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkan şüphelinin milyonlarca lira ve dolar haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı. 'Devlet bankaya el koyacak' yalanını söyleyen şüpheli suçüstü yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 16-12-2023 17:07

100 milyon dolarlık vurgun! ‘Borsa’ detayı şaşırttı! Annesinin iddiaları dehşete düşürdü: ‘Evimizi taradılar’

İkinci Seçil Erzan vakasında dolandırıcı olduğu iddia edilen kişinin annesi konuştu. İstanbul'da bankacılık yapan bir kişinin 200'e yakın kişiyi toplamda 100 milyon dolar dolandırdığı öne sürülmüştü. Yüksek kar vaadiyle insanları kandırdığı öne sürülen kişinin annesi ise oğlunun hakkındaki tüm iddiaları yalanlayarak “Çocuk meydanda yok. Belki çocuğu öldürmüşler. Ne bileyim ben! Ne haber aldım ne yüzünü gördüm bunların sayesinde” dedi.

Haber 16-12-2023 08:18

Seçil Erzan paraları gömdü mü? Avukatı intihar detayını ilk kez açıkladı: Cezaevinde çok ağlıyor

Günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen banka müdürü Seçil Erzan’ın avukatından dikkat çeken yeni açıklamalar geldi. Erzan'ın beş kuruş parası olmadığını savunan avukat Nadide Karaaslan, "Gömmüşse büyük hayal kırıklığı yaşayacağım" dedi. Erzan'ın fare zehiri içtiğini ancak sonrasında kustuğunu açıklayan Karaaslan, "Cezaevinde çok kötü, çok ağlıyor" dedi.

Magazin 11-12-2023 07:46

Evlenmek isterken para ve altınlarından oldu! Operasyon düzenlendi... Evden 775 tane çıktı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde evlenmek isteyen şahıs, 102 bin lirası ve 50 gram altınını dolandırıcılara kaptırdı. Şikayet üzerine çalışma başlatan polis, şüpheliyi yakaladı.

Haber 07-12-2023 09:57

45 milyon Euro ile kaçan Türk vatandaşı ülkeyi karıştırdı! Interpol Orhan Ünal için harekete geçti…

Almanya bir dolandırıcılık skandalı ile çalkalanıyor. Ülkede paravan şirketler kurarak sahte faturalar kesip maliyeyi 45 milyon Euro dolandıran 44 yaşındaki Orhan Ünal isimli Türk her yerde aranıyor. Ünal’ın Türkiye’ye kaçtığı tahmin edilirken, şu ana kadar adli yardım taleplerinin sonuçsuz kaldığı iddia edildi. İşte Almanya’da dolandırıcılık skandalı ile ilgili haberin detayları…

Trend 07-12-2023 07:47

Erzan'ın sistemini en iyi anlatan olay! Kısa sürede 300 bin lira kazandı, daha çok kazanmak isteyince milyonlarından oldu

Tanınmış futbolcuların dolandırılmasıyla adını duyuran fon vurgununda her gün yeni bir iş insanının mağduriyeti ortaya çıkıyor. Yüksek kar iddiasıyla çevresindeki herkesi dolandıran Seçil Erzan'ın iş insanı Zehra Nur Karaca'nın da 6 milyon lirasını buharlaştığı belirlendi. Ses getiren olayı Karaca anlattı.

Haber 06-12-2023 16:45

Erzan'dan kurnaz oyun! 'Bugün senin doğum gününmüş' dediği kadını 237 bin dolar dolandırdı

Tanınmış futbolcuları fon vurgunuyla dolandıran ve paralarını buharlaştıran Seçil Erzan'la ilgili yeni şikayetler gelmeye devam ediyor. Bu kez 237 bin dolarından olan bir iş kadını yaşadığı süreci anlattı. İş kadınını kandırmak için "Bugün senin doğum gününmüş şanslı günündesin" ifadelerini kullanan Erzan'ın, güven kazanmak için mağdura kısa sürede 10 bin dolar kazandırdığı ortaya çıktı.

Haber 04-12-2023 16:33

Karısını aldattı, yasak aşka başladı! Sonunda da sözde casusların eline düştü… İbretlik dolandırılma hikayesi!

Evli bir adam, karısını aldatıp yasak aşka başlamıştı ama sevgilisi onu terk etti. Aldatıldığını düşünüp, kadının telefonunu takip etsinler diye, sözde casuslara 30 bin lirasını kaptırdı. Şimdi hem pişman, hem de dolandırıcılara öfkeli! İşte akıllara durgunluk veren olayın detayları…

Haber 29-11-2023 07:56

'TOKİ'den kurasız ev' vaadiyle annesini bile kandırdı! 'Kızımdan şikayetçiyim'

Diyarbakır'da 5 çocuk annesi Yener T., 'TOKİ'den kurasız ev' vaadiyle annesi dahil 33 kişiyi kandırıp para topladı. Yener T. (30) hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 96 yıldan 320 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haber 13-11-2023 18:23

Evlenmek için neyi var neyi yok sattı! Lavaboya kalkan kadın bir daha gelmeyince acı gerçekle yüzleşti

Kütahya'da yaşayan ve evlenmek isteyen 35 yaşındaki bir kişi, bir aracı vesilesiyle Şanlıurfa'ya gitti. Orada Ayşe isimli bir kadınla tanışıp anlaşan talihsiz adam evleneceğini sanarak aracıya 20 bin lira, evleneceği şahsın babası olarak tanıtılan kişiyi de 100 bin lira para verdi. Kadını Kütahya'ya getiren adam orada 36 bin lira daha verdikten sonra kadın lavaboya gitti ve bir daha geri dönmedi. Talihsiz adamın hayalleri suya düşerken bir kişi de gözaltına alındı.

Haber 11-11-2023 21:58

Erdoğan’ın görüntüleri ile dolandırıcılık! Yapay zeka ile üretmişler…

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Petrolleri reklamı"nın sahte olduğunu bildirdi! Söz konusu sahte reklamla ilgili yapılan açıklamada "Vatandaşlarımızın dijital platformlarda karşılaştığı, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Petrolleri reklamı' doğru değildir” ifadeleri kullanıldı.

Haber 04-11-2023 14:17

Küçükçekmece'de kendisini telefonda polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüpheli tutuklandı

Küçükçekmece'de telefonda kendisini polis olarak tanıttığı kişiyi 1 milyon lira değerinde döviz ve ziynet eşyasını alarak dolandırdığı belirlenen şüpheli, tutuklandı.

Yurthaber 26-10-2023 12:08

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski yıldızının sesini taklit edip annesini dolandırdılar! Kolonya bile ikram etti...

Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray'da da forma giyen ve futbolculuk kariyerini noktalamasının ardından teknik direktör olan Raşit Çetiner'in annesi Müjgan Çetiner, kapısını çalan kişiler tarafından dolandırıldı. İşte detaylar...

Spor 14-10-2023 10:43

'Bankadaki paralarınız FETÖ tarafından değiştirildi' dedi, 7 milyon lira dolandırdı

Muğla'da, kendisini 'polis' olarak tanıtıp, telefonla aradığı yerleşik İngiliz vatandaşı kadını 'Bankada kasada bulunan paralarınız FETÖ üyeleri tarafından sahteleri ile değiştirildi' diyerek yaklaşık 7 milyon liralık döviz ve altınlarını alarak dolandıran Abdülkadir Karataş (23), yakalandı.

Haber 26-09-2023 23:22

Milyonluk 'kargo' vurgunu! 10 binlerce mağdur var... O isim dikkat çekti: 2022 yılında ödül almış

İstanbul merkezli paravan şirket üzerinden alışveriş sitesi kurup müşterilerin bilgilerine ulaşan dolandırıcılar, gönderdikleri boş kargolarla müşterilerini ağına düşürdü. Bu aşamada ise devreye avukatlık büroları girerken, mağdurların sayısının 10 binleri bulacağı iddia edildi. Operasyon sonrası milyonluk 'kargo vurgunu' ortaya çıkartılırken, gözaltına alınanlardan birinin ismi ise dikkat çekti.

Haber 24-09-2023 07:48