Donanma Haberleri

Türk denizcilik tarihinin gururu Preveze Deniz Zaferi 484 yaşında

Denizcilik tarihinin önemli dönüm noktalarından Preveze Deniz Zaferi, Akdeniz'deki Türk hakimiyetini pekiştirdi - "Denizlere hakim olan cihana hakim olur" sözlerinin sahibi, denizler fatihi Barbaros'un kazandığı zafer, her yıl 27 Eylül'de "Deniz Kuvvetleri Günü" olarak kutlanıyor

Yurthaber 25-09-2022 11:10

PORTRE - Türk denizciliğinin kurucusu: İzmir fatihi Çaka Bey

Türk tarihinin ilk donanmasını oluşturduğu için tarihteki ilk Türk amirali olarak kabul edilen Çaka Bey, Bizans'a karşı kazandığı sayısız zafer ve yaptığı fetihlerle tarih sayfasına adını "altın harflerle" yazdırdı - İzmir ve civarında ilk Türk yerleşmesini sağladığı gibi bu bölgelerin daha sonra beylikler tarafından fethine de zemin hazırlayan Çaka Bey, Anadolu Selçukluları ile Balkanlar'daki Peçenekleri bir araya getirip Bizans'ın yerine büyük bir Türk devleti kurma hedefiyle yaşadı

Yurthaber 24-06-2022 11:36

Mavi Vatan-2022 Tatbikatı başladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının en büyük tatbikatlarından biri olan Mavi Vatan-2022'ye, 122 gemi ve 41 hava vasıtası ile 12 bin personel katılıyor - Tatbikat Direktörü ve Donanma Harekat Başkanı Tuğamiral Yusuf Akyüz: - "(Mayın riski) Karadeniz'de devam eden gelişmelerin, tatbikatın planlı faaliyetlerinin icrasına olumsuz bir etkisi olmayacaktır"

Yurthaber 11-04-2022 16:57

Son dakika… Çin de Tayvan’da harekete geçti! Tehlike bu sözlerle özetlendi: Yüzyılın savaşı başlar…

Dünya Ukrayna - Rusya krizine odaklanmışken Çin’den flaş bir adım geldi. Çin donanmasına bağlı savaş gemileri, Tayvan boğazını geçerek Tayvan karasularına girdi. Çin’in bu adımı sonrası ateş hattı daha da yükseldi. Öte yandan BM de yaptığı açıklamada “Putin askerlerini çekmezse Avrupa'da yüzyılın savaşı başlar" dedi. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 25-02-2022 07:37

Donanma

Donanma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Donanma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Brezilya Donanması'na ait eğitim gemisi Ekvador’da yaya köprüsüne çarptı

Brezilya Deniz Kuvvetleri’ne ait bir eğitim gemisi, Ekvador'da bir nehirde seyir halindeyken yaya köprüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle gemi alabora olmaktan kurtarılırken, gemiye eşlik eden römorkör battı.

Haber 19-10-2021 16:12

USS Kidd gemisinin Facebook hesabında Age of Empires oynandı! Peki sebebi neydi?

ABD Donanması'na ait USS Kidd isimli geminin Facebook sayfasında Age of Empires oyunu için canlı yayınlar yapıldı. Facebook sayfasına bir siber saldırı olduğu düşünülse de gerçek çok farklı çıktı.

Haber 11-10-2021 17:30

Son dakika: Türk donanması Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ati gemiye müdahale etti

Son dakika haberine göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı unsurlar, kıta sahanlığına izinsiz giren Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ait araştırma gemisini Türk Kıta Sahanlığı'nın dışına çıkardı.

Haber 04-10-2021 11:41

İngiltere'de Kraliyet Donanması 'sırt roketi'ni test etti

İngiliz Kraliyet Donanması'nda görevli askerler, açık denizde yapılan tatbikatla birlikte Gravity Jet Suit adı verilen sırt roketiyle deneme uçuşu gerçekleştirdi. Özel kostüm giyen İngiliz askeri Kraliyet Donanmasına ait HMS Tamar adlı deniz devriyesi etrafında tur attı.

Haber 04-05-2021 09:09

ABD-İran geriliminde sıcak temas: Donanma uyarı ateşi açtı

ABD Donanması, ABD sahil güvenlik devriye botu Baranoff ve USS Firebolt kıyı devriye gemilerinin, İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri'ne (IRGCN) ait 3 geminin kendileriyle yakın temasa girmesi sonucu uyarı ateşi açtığını kaydetti.

Haber 28-04-2021 08:20

Rusya'ya ait 3 nükleer denizaltı aynı anda yüzeye çıktı

Rus Donanması Komutanı Amiral Nikolai Yevmenov, 3 Rus nükleer enerjiyle çalışan denizaltının Rus Donanma tarihinde ilk kez, Arktik tatbikatları sırasında buzun altından 300 metre yarıçapında bir alan içinde eş zamanlı olarak su yüzüne çıktığını açıkladı.

Haber 26-03-2021 21:31

Yunan Filo Derneği Başkanı: Erdoğan'ın Türkiye'si çok güçlü bir donanma geliştirdi

Yunan Silahlı Kuvvetleri ile ortak eğitim ve tatbikat yapmak üzere Suudi Arabistan'a ait 6 F-15C tipi savaş uçağının geldiğinin duyurulmasının ardından Yunan Filo Fonu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prodromos Emfiecioglou, "Erdoğan'ın Türkiye'si çok güçlü bir donanma geliştirdi" dedi.

Haber 16-03-2021 09:34