HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege'de Yunan helikopteri düştü: 3 Ölü

Ege Denizi'nde düşen Yunan askeri helikopterinde iki pilot ve bir radar teknisyeni hayatını kaybetti.

Ege'de Yunan helikopteri düştü: 3 Ölü

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait Agusta Bell 212 askeri helikopteri tatbikata katılmak üzere Nikiforos Fokas firkateyninden havalandı. Kalkıştan bir süre sonra irtibatın kesildiği helikopterin, Ege Denizinde Kinaros adası açıklarında düştüğü belirlendi. Helikopterde bulunan iki kaptan rütbeli pilot ve bir radar teknisyeni hayatını kaybetti.

Helikopterin düştüğü anlaşıldıktan sonra arama kurtarma çalışmaları başladı. ASTRAPİ tatbikatında yer alan helikopterden gelen son sinyal saat 02:45’te Kalymnos ile Leros adalarının arasındayken alındı. Daha sonra helikopterin teknik bir arıza sonucu Kuinara yakınındaki kayalıklara düştüğü anlaşıldı.

Sabahın erken saatlerinde helikopterin parçaları Kindos kaya adasında bulundu. Helikopterde bulunan iki kaptan rütbeli pilot ve bir radar teknisyeni hayatını kaybetti. Reuters'ın haberine göre Yunan Savunma Bakanlığı da pilotların öldüğünü doğruladı.

NATO zirvesine katılmak üzere Brüksel’de bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos kaza haberini alınca Atina’ya dönüş yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler