HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: “Lübnan’da iç savaşa izin vermeyiz”

Erdoğan, Lübnan ziyareti öncesi Lübnanlı As-Safir gazetesiyle yaptığı söyleşide Türkiye’nin Lübnan’da bir iç savaşın olmaması için gereğini yapacağını belirtirken, “Şimdi Lübnan’da birlik zamanı” dedi

BEYRUT (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kırılgan durumu ile dikkat çeken Lübnan ziyareti öncesi Lübnanlı As-Safir gazetesiyle yaptığı söyleşide Türkiye’nin Lübnan’a ilişkin kaygılarını dile getirirken, Türkiye’nin, Lübnan’da bir iç savaşın olmaması için gereğini yapacağı mesajını verdi.

Lübnan’a iki günlük bir ziyarette bulunacak Erdoğan, Lübnan’ın önde gelen gazetelerinden As-Safir ile yaptığı söyleşide ülkede yankı buldu. Lübnanlı sitelerce İngilizce yansıtılan, Arapça yayımlanan söyleşi sırasında Türkiye’nin Lübnan’daki duruma ilişkin endişelerini aktardı.

“Lübnan’da bir sivil savaş işaretlerine karşı gereğini yapacağız” diyen Erdoğan, “Şimdi Lübnan’da birlik zamanı” çağrısında da bulundu.

-“HARİRİ SUİKASTI KONUSUNDA BAZILARI SUÇLAMAK YANLIŞ”-

Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan eski Başbakan Rafik Hariri’nin öldürülmesi olayını araştıran uluslararası komisyonun elinde suikastın Hizbullah tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin “yeterli kanıtları”nın olduğu iddialarının tartışıldığı bir dönemde Lübnan’ı ziyaret edecek olan Erdoğan, Harari’yi öldürenin kimliği saptanmadıkça bazıları suçlamanın yanlış olduğunu da söyledi.

Erdoğan, ziyaret sırasında Hizbullah dahil Lübnan’daki tüm siyasi oluşumlarla görüşeceğini de ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler