HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göktaşından ilk ölüm

Su içmek için araçtan inen şoför, saniyeler içinde aracının üstüne düşen meteorun yarattığı patlama sonucu yaşamını yitirdi

Hindistan’da bir otobüs şoförü, aracının üzerine meteor isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Tamil Nadu Eyaleti’nin Vellore kentinde bir okul servis otobüsünü süren 40 yaşındaki adı açıklanmaya şoför, öğrencileri okula bıraktıktan sonra dinlenmek için okul yakınında bir benzin istasyonunda durdu. Su içmek için araçtan inen şoför, saniyeler içinde aracının üstüne düşen meteorun yarattığı patlama sonucu yaşamını yitirdi. Hintli şoför doğrudan meteor nedeniyle yaşamını yitiren bilinen ilk kişi oldu.

_

Gök taşı_

Gök taşı ya da meteorit, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Dünya atmosferine ortalama olarak yılda birkaç bin gök taşı girer. Ancak bunların beş yüz kadarı buharlaşmadan, yere gök taşı olarak düşer.

Gök taşları, Dünya atmosferine saniyede 11–72 km arasında değişen bir hızla girerler. Sürtünmeden meydana gelen ısıdan dolayı büyük bir kısmı eriyerek toz parçacıkları halinde yeryüzüne inebilir. Büyük gök taşları atmosferde gözlenebilir. Düzenli olarak her sene gerçekleşen meteor yağmurları bulunmaktadır. Bu yağmurlardan en çok bilineni ise Perseid yağmurudur.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler