HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İran'dan Suudi Arabistan'a uyarı, Türkiye'ye ağır suçlama!

İran, Suudi ArabistanSuriye'de kara harekâtı yapılması konusunda uyarırken, Türkiye'ye de ağır bir suçlamada bulundu...

İran'dan Suudi Arabistan'a uyarı, Türkiye'ye ağır suçlama!

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, "Suriye'deki durumun şer ülkelerinin istediği doğrultuda gelişmesine müsaade etmeyiz" açıklamasında bulundu.

İran'ın Arapça devlet televizyonu El Alem'e konuşan Cezayeri, Suriye'ye kara harekatı yapılacağı girişimlerini "blöf ve psikolojik savaş" olarak değerlendirdi. İranlı general, "Suudi Arabistan, Suriye'de ne yapabiliyorsa bugüne kadar yaptı. Riyad yönetiminin kara harekâtı yapacak gücü yok, olsaydı şimdiye kadar çoktan birliklerini Suriye'ye göndermişti" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

Konuşmasında Ankara'yı da suçlayan Cezayeri, “teröristlerin Türkiye toprakları üzerinden Suriye'ye giriş çıkış yaptığını” ve maddi olarak "gerici Arap ülkeleri" tarafından desteklendiğini ileri sürdü.

"SURİYE DESTEK İSTERSE, VERİRİZ"

Suudi Arabistan'ın Suriye'ye yönelik operasyon başlatacağı iddialarını değerlendiren İran Ordusu Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ferzad İsmaili ise Suriye yönetiminin İran'dan hava savunmasına yönelik yardım istemesi halinde tam destek vereceklerini ifade etti. (DHA)


En Çok Aranan Haberler