HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şam'dan "100 Türk askeri Suriye'ye girdi" iddiası

Türkiye, Suriye sınırı yakınındaki YPG pozisyonlarını vururken, Şam'dan bir açıklama geldi.

Şam'dan "100 Türk askeri Suriye'ye girdi" iddiası

Suriye Dışişleri Bakanlığı BM'ye bir mektup yazdı.

İddiaya göre Türkiye'den 100 kişilik silahlı bir grup Suriye topraklarına girdi.

Reuters haber ajansına göre Şam hükümeti, Türk kuvvetlerinden 100 kişilik silahlı bir grup Cumartesi günü komyonetlerle birlikte Suriye'ye girdiğini açıkladı. Kamyonetlerde ağır makineli silahların olduğu belirtildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı da Kilis'in karşısındaki Beb es Salame Sınır Kapısı'ndan da, Azez bölgesine silah ve cephane yardımının da sürdüğü öne sürdü.

İSMET YILMAZ: DOĞRU DEĞİL

Ancak bu iddialara Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan yalanlama geldi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda konuşan Yılmaz, "Suriye'ye 100 Türk askeri girdi iddiası doğru değildir" dedi.

_

PYD kritik bölgeye girmek üzere!

Suriye'de, PYD'nin muhaliflerin denetimindeki Tel Rıfat ilçesine girmek üzere olduğu, ilçe çevresinde yoğun çatışma yaşandığı bildirildi._

Muhalif gruplardan Tel Rıfat Devrimcileri saha komutanı Muhammed Ali Ebu Musa, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerininRusların sağladığı hava desteğiyle Tel Rıfat'a girmek üzere olduğunu söyledi.

İlçe çevresinde muhaliflerle PYD güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Musa, ''Rejimin Şebbihaları (Ceyş es-Suvar) ve PYD, Tel Rıfat'ın batısındaki Deyr Cemal bölgesi üzerinden girmeye çalışıyor. Burada birkaç binayı da ele geçirdi. Durum çok kötü. Savaşan çok sayıda gencimiz var fakat mühimmat ve silahımız yok'' dedi.

_PYD güçlerinin Rus uçaklarının desteğiyle Tel Rıfat'a girmeye çalıştığını ifade eden Musa, ''Ruslar Tel Rıfat'ı yoğun bir şekilde bombaladı. Rus jetleri dün ilçeye 30 hava saldırısında bulundu. İlçede hala siviller var. Uluslararası kamuoyundan Rus saldırılarının durdurulmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

PYD güçlerinin Tel Rıfat'ın kuzeyindeki Ayn Dikne köyünün kontrolünü de ele geçirdiğini belirten Musa, şunları söyledi:

''Rusya, İran ve rejim, terör örgütü DAEŞ'i kurdu. Dolayısıyla bunlar kurdukları yapıyı nasıl vururlar. Rusya bölgede bir Kürt devletinin kurulmasını istiyor. Bunun için de PYD'ye yardım ediyor. Rusya bölgede bir Kürt devleti kurdurup Türkiye ve Arapları her daim rahatsız etmek istiyor.''_

En Çok Aranan Haberler