HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Talimat Putin'den: Karadeniz'de tehlikeli gelişme

Rusya, Karadeniz kıyısına 40 savaş uçağı ve helikopteri gönderdi...

Talimat Putin'den: Karadeniz'de tehlikeli gelişme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Güney Asker Bölgesi'nde ani denetime başlayan Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz kıyısına 40 savaş uçağı ve helikopteri gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya-Hava Uzay Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının ve helikopterlerinin tatbikat kapsamında bin kilometrelik uçuş gerçekleştirerek, Karadenizkıyısındaki Kuban hava üssüne gittiği belirtildi. Karadeniz kıyısına gönderilen askeri araçlar arasında savaş jetleri, taktik bombardıman uçakları, saldırı uçakları, askeri ulaşım uçakları ile saldırı helikopterleri bulunduğu kaydedildi.

KARADENİZ VE HAZAR FİLOLARI DA TATBİKATA KATILDI

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün Sabah yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Rusya Güney Askeri Bölgesi'nde ani denetime başlandığını duyurmuştu. Şoygu, tatbikata Karadeniz Filosu ve Hazar Filosu'nun da katıldığını belirtmişti.

8 bin 500 askerin katıldığı tatbikatta 900 askeri araç, yaklaşık 50 savaş gemisi ve yaklaşık 200 savaş uçağı ve helikopteri yer alıyor.

ABD'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Rusya'nın Halep'te ve bölgenin geri kalanında yaptığı eylemler, masaya gelip ciddi bir müzakere yapmayı oldukça zorlaştırıyor" dedi.

Kerry, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile Washington'da bir araya geldi. İki bakan toplantı öncesinde açıklamada bulundu.

Kerry, "Halep'te Rus hava saldırıları altındaki kuşatma devam ederken, Rusya'nın Suriye'deki siyasi geçiş süreci için ciddi olduğunu düşünüyor musunuz ve bu durum muhalifleri ikna etmeyi zorlaştırmıyor mu?" şeklindeki soru üzerine, "Elbette öyle. Rusya'nın Halep'te ve bölgenin geri kalanında şu anda yapmakta olduğu eylemler, masaya gelip ciddi bir müzakere yapmayı oldukça zorlaştırıyor" diye konuştu.

Bir kez daha Rusya'ya acil ateşkes ve kapsamlı insani yardım için çağrıda bulunduğunu ifade eden Kerry, Münih'te birkaç gün sonra gerçekleştirilecek toplantının bu konulardaki muhtemel gelişmeler için fikir vereceğini belirtti.

"Suriye'de yaşananlara kör değiliz. Rusya, muhalefetin ve diğer paydaşların masaya oturacağı bir ortamın oluşturulmasına katkı yapmak durumundadır" diyen Kerry, Halep'teki hava saldırılarına ve yaşanan son gelişmelere işaret ederek, bunun çok zorlaştığını kaydetti.

"MÜNİH'TEN ÜMİTLİYİZ"

Kerry, "Suriye'deki insani krizi sona erdirebilmek adına Münih'te yapılacak toplantından ümitliyiz. İnsanlar mülteci durumuna düşüyor, masum kadın ve çocuklar misket bombalarıyla öldürülüyor ve insanlar açlıktan hayatını kaybediyor" şeklinde konuştu.

Bu durumun bu şekilde devam edemeyeceğinin altını çizen Kerry, Suriyeli muhalifleri toplantıya çağıran ortaklardan biri olan Rusya'nın bu noktada asli bir sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.Görüşmede başta Suriye'deki gelişmeler ve Rusya'nın Halep saldırıları olmak üzere ABD ile Mısır arasındaki ikili ilişkiler ile DAEŞ'in Suriye veLibya'daki etkinliğinin ele alındığı bildirildi. (AJANSLAR)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler