Eczacı Haberleri

Aralarında doktor ve eczacılar da var... Eski eczacı kalfası organize etmiş! Devleti milyonlarca lira zarara uğratmışlar

İstanbul Beylikdüzü'nde gerçeğe aykırı reçete düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 3 doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Eski eczacı kalfasının organizesinde Beylikdüzü Devlet Hastanesinde görevli doktorlar ile bazı eczacıların maddi değeri yüksek ilaçları gerçeğe aykırı reçete ederek SGK'nin yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Haber 24-02-2024 10:17

Yılda en az bir defa bu testleri yaptırmak sağlığınız hakkında hayati öneme sahip bilgiler veriyor!

Erken teşhis, pek çok hastalığın tedavisinin başarılı sonuçlanması için büyük önem taşır. Herhangi bir sağlık sorununuz ve hastalık belirtiniz olmasa dahi belirli aralıklarla sağlık kontrolünden geçmeniz erken teşhis yapmanızı ve bir hastalığınız varsa hızlıca önlem almanızı sağlar. Yıl içinde en az bir defa yaptıracağınız bu testler sağlığınız hakkında oldukça detaylı bilgiler veriyor.

Kadin 06-02-2024 10:36

TEB Başkanı Üney Niğde'de eczacılarla buluştu:

"Aldığımız karar gereği 16 Ekim'de Ankara'da Büyük Eczacı Mitingi'nde olacağız"

Yurthaber 11-10-2022 14:06

Eczacı eşinin önerisiyle 29 dekar alanda yaban mersini yetiştiriyor

Bartın'da uzun yıllar fidan üretimi ve satışı yapan İbrahim Aldıraklı, hazineden kiraladığı 29 dekar araziyi yaban mersini bahçesine dönüştürdü - Aldıraklı: - "Önümüzdeki ilk yıl 9 ton, bitkinin tam verime geldiği dördüncü yılda ise 20-25 ton verim elde etmeyi planlıyoruz"

Yurthaber 21-06-2022 12:08

Eczanenin yerini bulamadı diye terör estirdi! Sosyal medyada infial yarattı: Kafanı koparırım senin

İstanbul Ataşehir'deki bir eczanede çekilen görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Yanlış adres verildiği gerekçesiyle annesinin eczanenin yerini bulamadığını iddia eden adam, dehşet saçtı. Bir anda masada bulunan bilgisayarı yumruklayan saldırgan, kadın çalışana tehditler savurdu. Polisi aramak için telefona yönelen eczane çalışanına "Polisi ararsan seni öldürürüm. Kafanı koparırım senin" diyen saldırganın görüntüleri büyük tepki çekti.

Haber 20-06-2022 12:46

Son dakika: İlaç fiyatlarına zam geliyor! Ankara Eczacı Odası Başkanı duyurdu

Son dakika haberi: Yüksek enflasyon ve kurdaki artış nedeniyle a'dan z'ye neredeyse her şeye zam gelirken bir kötü haber de sağlık sektöründen geldi. Pandeminin etkisi ve ekonomideki sıkıntılı süreç nedeniyle ezcanelerin sıkıntıya girdiğini belirten Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı ilaç fiyatlarına zam beklediklerini açıkladı. Ercanlı yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı’nın ilaçta fiyat artışı talebinin olduğu bilgisini aldık. Artış oranı yüzde 20’nin üzerinde de olabilir’’ dedi.

Finans 15-06-2022 08:17

Emeklilik çetesi şoke etti! Bakın nasıl emekli yapmışlar…

Milyonlarca kişi emekliliği için yaşını bekleyip primini doldurmaya çalışırken insanları para karşılığı emekli eden bir çete çökertildi. Para karşılığında sahte engelli sağlık raporları hazırlayıp insanları emekli eden aralarında 3 doktor, 2 hemşire, 1 sekreter ile 1 eczacının da bulunduğu Sakarya, Tokat, Düzce, Samsun ve İstanbul’daki operasyonlarda 93 kişi gözaltına alındı.

Haber 19-03-2022 08:00

Erzincan'da eczacılar Kovid-19'dan vefat eden meslektaşlarını andı

Erzincan'da eczacılar Kovid-19'dan vefat eden meslektaşlarını andı

Yurthaber 11-03-2022 13:50

Başkentte nöbetçi eczanede bıçaklı soygun girişimi

Eczanedeki yazar kasayı alarak kaçmaya çalışan şüpheli, eczacı ve eczane teknisyeni tarafından etkisiz hale getirildi - Eczacı Ç.K.E: - "Şüphelinin daha önce de birçok sabıkası olduğunu öğrendik, gerekli cezayı almasını istiyoruz"

Yurthaber 06-03-2022 17:44

Bugün metrobüsler ve metrolar çalışacak mı? 25 Ocak'ta bugün eczaneler açık mı?

Ülkemizin birçok ilini etkisi altına alan yoğun kar yağışı günlük hayatı sekteye uğratıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personellerin bugün izinli sayılacağını açıkladı. Peki bugün metrobüsler ve metrolar çalışacak mı? 25 Ocak'ta bugün eczaneler açık mı? İşte ayrıntılar...

Haber 25-01-2022 09:06

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, kamu kurum indirimi sorununa çözüm istedi

Genel Başkan Nurten Saydan: - "Eczacılar olarak, 15 senedir çözüme ulaşmayan ve her gün yeni ilaçların eklendiği ilaç firmaları ile SGK arasındaki kamu kurum indirimi uygulamasındaki keyfilikle sürekli mağdur edilen aracılar olmak istemiyoruz"

Yurthaber 23-12-2021 12:09

Güpendüz yaşandı! İstediği ilacı bulamayınca eczacıya saldırıp bıçak çekti

Adana'da güpegündüz yaşanan olayda Cumali Ö. (53), istediği ilacın olmadığını söyleyen eczacı Ertuğrul Atalay'a (27) bıçak çekti. Eczacı ile çalışanını tehdit eden saldırgan, çevredekilerin tepkisi üzerine kaçtı.

Haber 23-12-2021 11:32

Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongresi

Başkan Erdoğan Çolak: - "Bizler kasım ayından başlayarak şubat ayına kadar hastalarımıza ilaç bulamıyoruz. Şu anda da tespitlerimize göre 645 kalem ilaç piyasada yok. Hal böyle olunca bir suçlu aranıyor"

Yurthaber 11-11-2021 17:52

Aralarında doktorlar ve eczacılar da var! 5 yılda 600 milyon lira

İzmir’de jandarma ekiplerince çökertilen, aralarında doktor, eczacı ve uyuşturucu tacirlerinin bulunduğu 'yeşil reçete' şebekesinin 5 yıldır bu yolla gençleri zehirledikleri ve yaklaşık 600 milyon lira para trafiğini yönettikleri ortaya çıktı.

Haber 15-10-2021 14:07

Eczane çalışma saatleri! 2021 eczaneler açık mı, kaça kadar açık?

İşletmeler pandemi öncesindeki çalışma saatlerine dönerken eczanelerin çalışma saatleri merak konusu oldu. İlaçlarını almak için eczanelerin açık olup olmadığını merak eden vatandaşlar 'Eczaneler açık mı? Eczaneler saat kaça kadar açık? ' gibi soruları araştırmaya koyuldu. İşte 2021 eczane çalışma saatleri...

Haber 25-09-2021 20:38

Meyveden kolonya yaptılar, yurt dışına bile sipariş göndermeye başladılar

Koronavirüs salgını döneminde Eczacı Ümit Eren’in Iğdır’ın sembolü olan kayısı meyvesinden yaptığı kolonyaya talep her geçen gün artıyor.

Finans 16-06-2021 10:42

Cumartesi günü eczane, PTT ve kargolar açık mı? İşte Cumartesi günü eczane, PTT ve kargo çalışma saatleri...

Geçtiğimiz günlerde normalleşme kararlarını içeren yayınlanan yeni genelge sonrası pek çok işletme ve kurumun çalışma gün ve saatleri merak ediliyor. Eczane, PTT ve kargoda işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar Cumartesi eczane açık mı, Cumartesi PTT açık mı, kargolar çalışıyor mu gibi soruları araştırmaya koyuldu. Peki Cumartesi günü eczane, PTT ve kargolar açık mı? İşte Cumartesi günü kurumların çalışma saatleri...

Haber 04-06-2021 01:40

Küçük çocuğun hayatını böyle kurtardı!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde boğazına yabancı cisim kaçan çocuk, eczacının müdahalesi ile kurtarıldı. Ölümden dönen çocuk

Haber 23-05-2021 17:55

Yargıtay'dan dikkat çeken karar! Bunu yapan eczacı yandı

Reçetesiz antibiyotik satışının kabahat olduğuna dikkat çeken Yargıtay 19. Ceza Dairesi, eczacıya reçetesiz her satış için idari para cezası verilmesi gerektiğine hükmetti.

Haber 23-05-2021 09:44

Kargo, PTT ve eczaneler kaça kadar açık? Cumartesi ve Pazar kargolar çalışıyor mu?

Tam kapanma sürecinin 17 Mayıs'ta bitişinin ardından pek çok kurum ve işyerinin çalışma saatleri merak ediliyor. Yayınlanan yeni İçişleri Bakanlığı genelgesine göre kargo, eczane ve PTT çalışma saatleri araştırılıyor. Genelgeye göre 22-23 Mayıs günleri kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanmaya devam edilecek. Peki kargo, PTT ve eczaneler kaça kadar açık? Cumartesi ve Pazar kargolar çalışıyor mu? İşte yanıtı...

Haber 22-05-2021 12:44

İstanbul Eczacı Odası'ndan bilinçsizce kullanılan gıda takviyeleri uyarısı

İstanbul Eczacı Odası, ehil olmayan kişilerin sosyal medyada gıda takviyelerini önermesinin ve yanlış bilgilendirmelerin, halk sağlığı açısından ciddi tehlikeler oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Haber 17-05-2021 23:36

Pandemide 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetti

Pandemi nedeniyle 1 yılı aşkın süredir tüm sağlık çalışanlarının yıpratıcı bir dönemden geçtiğini söyleyen Altınbaş Üniversitesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üy. Nilay Aksoy, “Eczacılar Odası’ndan edindiğim bilgiye göre pandemide 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetti. Bu zorlu süreç hala devam ediyor. Eczacılar da yoğun bir çaba sarf ederek pandemiyle mücadelede önemli sorumluluklar üstlendi." dedi.

Haber 13-05-2021 16:55

Arefe Günü eczaneler açık mı? Arefe Günü eczaneler kaça kadar çalışıyor?

Mübarek Ramazan ayının sonuna gelinmesiyle beraber Ramazan Bayramı da 13 Mayıs'ta idrak edecek. Bugün 12 Mayıs'ta Arefe Günü idrak edilirken, vatandaşlar Arefe Günü eczaneler açık mı, Arefe Günü eczaneler kaça kadar çalışıyor gibi soruları merak etmeye başladı. Peki Arefe Günü eczaneler açık mı? Arefe Günü eczaneler kaça kadar açık? İşte yanıtı...

Haber 12-05-2021 11:05

Tam kapanmada eczaneye gitmek yasak mı? Tam kapanmada eczaneler açık mı?

Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye 17 günlük tam kapanmaya gidiyor. Kısıtlama öncesinde vatandaşlar eczaneler açık mı, eczaneler kaçta açılıyor gibi soruları merak ediyor. Peki tam kapanmada eczaneler açık mı? Tam kapanmada eczaneye gitmek yasak mı? İşte yanıtı...

Haber 29-04-2021 14:47

İstanbul'daki eczanelerin 'tam kapanma'daki mesai saatleri açıklandı

İstanbul'daki eczaneler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak "tam kapanma" sürecinde, 09.00-18.00 saatleri arasında mesai yapacak.

Haber 29-04-2021 11:28

Haftaiçi eczaneler açık mı? Hafta içi eczanelerin çalışma saatleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında, vaka sayılarını kontrol almak amacı ile 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada muaf olanlar harici tüm iş yerlerinin de kapanacağı duyuruldu. Peki, haftaiçi eczaneler açık olacak mı? Eczaneler hangi saatlerde çalışacak? İşte, ayrıntılar...

Haber 27-04-2021 00:42

Eczaneler açık mı? İşte 14 Mart çalışma saatleri

Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında, Cumartesi ve Pazar günleri nöbetçi eczaneler açık oluyordu. Kademeli normalleşme sürecine geçiş ile birlikte eczaneler de eski çalışma saatlerine döndü. İşte, 14 Mart'ta

Haber 13-03-2021 20:16

Cumartesi Pazar eczaneler kaça kadar açık? İşte hafta sonu eczanelerin çalışma saatleri

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında illerin risk düzeyine göre sokağa çıkma yasakları devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı koronavirüs genelgesi ile veteriner klinikleri, hayvan hastaneleri ve eczaneler gibi çeşitli kurumların çalışma saatleri de belli oldu. İşte hafta sonu eczanelerin açılış saatleri...

Haber 12-03-2021 10:43

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı doktor, diş hekimi ve eczacı ataması yapılacak! işte başvuru tarihleri!

Son dakika haberine göre Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına doktor, diş doktoru ve eczacı ataması yapılacak. Sağlık Bakanlığı atama başvuruları 8-15 Mart tarihleri arasında yapılacak. Başvuru değerlendirme sonuçları 29 Mart Pazartesi PBS üzerinden ilan edilecek.

Finans 05-03-2021 17:23

Adana merkezli dolandırıcılık ve rüşvet operasyonunda yakalanan 46 zanlıdan 18'i tutuklandı

Adana merkezli dolandırıcılık ve rüşvet operasyonunda yakalanan 46 zanlıdan 18'i tutuklandı

Yurthaber 24-02-2021 09:44

Eczacılar ne zaman aşı olacak? Açıklama geldi

Eczacıların koronavirüs aşısı olacağı tarih belli oldu. Türk Eczacılar Birliği, aşılama işlemlerine yarın başlanacağına ve 15 gün boyunca işlemlerin devam edeceğini duyurdu.

Haber 20-01-2021 13:44

İsrailli eczacıya yanlışlıkla dört doz Pfizer-BioNTech aşısı yapıldı

İsrail'deki Maccabi Sağlık Hizmetleri'nden Uday Azizi adlı eczacıya yanlışlıkla dört doz Pfizer Kovid-19 aşısı enjekte edildi. Azizi, kendini iyi hissettiğini söyledi.

Haber 23-12-2020 22:37

'Kalp gözümüz açık, sana yardım ederiz' diyerek eczacıyı 800 bin TL dolandırdılar

Antalya'da, kendilerini diş hekimi ve çene cerrahı olarak tanıtan çift, oğluyla sorun yaşayan eczacı O.Y.'yi (75), "Kalp gözümüz açık, sana yardım ederiz" diyerek, 3 yıl boyunca yaklaşık 800 bin TL dolandırdı.

Haber 09-11-2020 11:15

Aksaray'da denetim ekibini darbettiği iddia edilen eczane çalışanı ve eczacı serbest bırakıldı

Aksaray'da denetim ekibini darbettiği iddia edilen eczane çalışanı ve eczacı serbest bırakıldı

Yurthaber 20-10-2020 13:38

El dezenfektanlarına dikkat! Eczacı Çakmaklı uyardı

Koronavirüs salgınında kullanımı artan el dezenfektanlarına karşı uyarılarda bulunan eczacı Fatih Çakmaklı, bazı işletmecilerin dezenfektanları küçük şişelere doldurarak müşteriye sunduğunu, üzerlerinde etiket olmaması nedeniyle de içeriğinin bilinmediğini söyledi. Çakmaklı, "Cildi aşırı hassas olan vatandaşlarımız var. Kişi eline sıktığı dezenfektanın içeriğini görmeli" dedi.

Haber 18-10-2020 09:12

Eczacılardan kritik 'kağıt reçete' uyarısı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Aydoğan, Türkiye'de koronavirüsten 9 eczacının hayatını kaybettiğini söyledi. Aydoğan, Covid-19 hastalarına hastanelerde bulaş riski olan kağıt reçete yazılma oranının arttığını, bunun yerine e-reçete yazılması gerektiğini belirtti.

Haber 10-09-2020 12:05

Eczacılara şiddet görüntülerine tepki yağdı

Türk Eczacıları Birliği sosyal medya hesabından eczacılara yapılan şiddet görüntülerini paylaştı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılarak tepki gösterilen görüntülerde, biri kadın iki müşterinin eczaneye gelerek içerideki görevlilerle konuştuğu görülüyor.

Haber 24-08-2020 22:23

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu: İstanbul'da 30 eczacı, 40 eczane çalışanı korona pozitif

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu İstanbul’da 30 eczacı ve 40 eczane çalışanının koronavirüse yakalandığını belirtti. Sarıalioğlu, “Türkiye genelinde 5 meslektaşımız, 1 eczane çalışanı hayatını kaybetti" diye konuştu.

Haber 14-05-2020 14:29

Erzincan'da eczacılar Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren meslektaşlarını andı

Erzincan'da eczacılar Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren meslektaşlarını andı

Yurthaber 13-04-2020 15:26

65 yaş üstü için getirilen 'sokağa çıkma yasağı' ile ilgili yeni genelge! Kapsam dışında kaldılar

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine koronavirüsle mücadele kapsamında ek bir genelge gönderdi. 65 yaş üstü vatandaşlar için getirilen "Sokağa Çıkma Yasağı"yla ilgili gönderilen genelgede, kamu görevlileri ve eczacılar yasak kapsamı dışında bırakıldı.

Haber 22-03-2020 13:45

Eczacıdan şeffaf branda ile koronavirüs önlemi

Eczacıdan şeffaf branda ile koronavirüs önlemi

Yurthaber 20-03-2020 14:12

Eczacılar koronavirüs nedeniyle vatandaşlara bir metre uzaktan hizmet veriyor

Eczacılar koronavirüs nedeniyle vatandaşlara bir metre uzaktan hizmet veriyor

Yurthaber 19-03-2020 11:56

Koronavirüsten ölen kişinin kimliğiyle ilgili Özgür Özel'den açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün yaşamını yitiren koronavirüs hastasınının kimliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ölen kişinin bir eczacı olduğunu belirten Özel, söz konusu kişinin oğlunun bir doktor olduğunu ve test kitinin yurt dışından getirildiği bilgisi olduğunu söyledi.

Haber 18-03-2020 15:12

Bebek ölümden döndü! Hayatını eczacı kurtardı

Gaziantep'te soluk borusuna şeker takılması sonucu, boğulma tehlikesi geçiren 1 yaşındaki bebeğin hayatını, eczacı kurtardı. Eczacı Bülent Yılmaz, "Çok hızlı davranarak duruma müdahale ettik. Çocuğu kurtardık. Anne çok mutlu şekilde eczaneden ayrıldı" dedi.

Haber 05-01-2020 09:21

Gaziantep'te hastaya muadil ilaç veren eczacının darbedildiği iddiası

Gaziantep'te hastaya muadil ilaç veren eczacının darbedildiği iddiası

Haber 03-01-2020 13:30

Sakarya'daki kahraman eczacı küçük çocuğun hayatını kurtardı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, annesiyle birlikte gittiği eczanede su şişesi kapağı yutan çocuk, eczacının müdahalesiyle kurtarıldı. Çocuğun boğazına kaçan kapak çıkarken, büyük şok yaşayan anne ağlayan çocuğunu kucağına alarak sarıldı.

Trend 12-11-2019 13:57

Sakarya'da boğazına şeker kaçan çocuğa eczacı müdahale etti

Eczacının çocuğun nefes borusuna kaçan şekeri çıkarma anı güvenlik kamerasınca kaydedildi

Haber 12-11-2019 13:18

Şampiyon eczacı yine ilklerin peşinde

Muğla'da Türkiye Enduro Kadınlar Şampiyonu ve Transanatolia Rallisi'ni tamamlayan ilk Türk kadın unvanı bulunan eczacı Gökçen Kabaş, Romanya'da düzenlenecek ralliye katılmak için antrenmanlarını dağ yollarında aralıksız sürdürüyor - Gökçen Kabaş: - "Romanya'daki Trans Carpatic Rallisi'ne giden ilk Türk kadın olmayı başarmak istiyorum. Bu yüzden hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyacım var" - "Türkiye adına da güzel başarılar elde ederiz diye düşünüyorum. Hem eczanedeki işimi, hem ev işlerimi yapıyorum. Antrenmanlarımı da aksatmıyorum"

Spor 16-09-2019 12:40

Şampiyon eczacı yine ilklerin peşinde

Muğla'da Türkiye Enduro Kadınlar Şampiyonu ve Transanatolia Rallisi'ni tamamlayan ilk Türk kadın unvanı bulunan eczacı Gökçen Kabaş, Romanya'da düzenlenecek ralliye katılmak için antrenmanlarını dağ yollarında aralıksız sürdürüyor - Gökçen Kabaş: - "Romanya'daki Trans Carpatic Rallisi'ne giden ilk Türk kadın olmayı başarmak istiyorum. Bu yüzden hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyacım var" - "Türkiye adına da güzel başarılar elde ederiz diye düşünüyorum. Hem eczanedeki işimi, hem ev işlerimi yapıyorum. Antrenmanlarımı da aksatmıyorum"

Yurthaber 16-09-2019 12:31