HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Efsane Yeniden Doğdu: Dodge Viper 2013

Dodge’un efsanevi spor otomobil modeli Viper, uzun süren bekleyişin ardından 5. jenerasyonuyla karşımızda.

Efsane Yeniden Doğdu: Dodge Viper 2013
Tasarımı yenilenen ve daha güçlü bir motor ile donatılan yeni Viper, en güçlü atmosferik otomobil olma unvanını ele geçiriyor.
Bir önceki seride Viper’ın karakteristik çizgilerine daha sadık kalan Dodge, bu kez daha agresif ve modern çizgiler kullanmış. Aracın özellikle ön ve arka far tasarımları, eski Viper’lara göre oldukça farklı. Yandan bakıldığında ise Viper’ın karakteristik görünüşü korunuyor. Ancak dışarıda ön tasarım ve iç kısımda konsol tasarımı, yeni Corvette’i andıran çizgilere sahip.
Kaputun altında ise tam bir canavar yatıyor. Viper’ın karakteristik özelliği olan atmosferik motor, yeni Viper’da da yerini alıyor. Bu motor, Turbo ya da Supercharger ile beslenmediğinden çok daha farklı sürüş ve ses karakteristiğine sahip. Güç konusundaki eksiklik ise yüksek silindir hacmi ile kapatılıyor. Dodge, yeni Viper’da 8.4 litre hacminde V10 motor kullanıyor. Yüksek hacmine rağmen ekstra besleme olmadığı için güç 640 beygirde kalıyor. Ancak 813 nm’lik inanılmaz tork, Viper’ın motorunu bu konuda dünyanın en güçlüsü yapıyor.
Dodge mühendisleri, yeni Viper’ı hafifletebilmek için alüminyum malzemelere ağırlık vermiş. Motorun gövdesi alüminyumdan üretilirken, aktarma organları ve şaside de alüminyum kullanılmış. Bunun yanında aracın gövde yüksekliği de 20mm azaltılmış. Bu sayede daha alçak ve daha hafif hale gelen aracın yol tutuşunda hatrı sayılır gelişme elde edilmiş. İlk kez bir Viper serisinde bulunan koltuk yüksekliği ayarı da dikkat çekiyor.
Yeni Viper 3 farklı versiyon ile üretilecek; Viper, Viper GTS ve yarış versiyonu olan Viper GTS-R. Aracın fiyatı ve performans verileri henüz açıklanmazken üretilen ilk Viper’ların “Viper Club Of America” kulübüne uzun süredir üye olanlara satılacağı duyuruldu.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/74238/dodge-viper-2013-galeri/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler