HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emine Erdoğan Anneler Günü etkinliğinde!

Emine Erdoğan, Bingöl'de çocuklarını korumak için canlı bombanın üzerine atlayan Hatice Belgin'in anneliğin nasıl bir duygu, nasıl bizatihi kahramanlık olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Rizeli annelerin, ülkenin ve dünyanın tüm annelerinin anneler gününü kutladı.

Rize'de son derece duygulu, unutulmaz, hatırasından asla silinmeyecek bir Anneler Günü yaşadığını belirten Erdoğan, ''Öncelikle kendi çocuklarıma Burak, Bilal, Esra ve Sümeyye'ye, damadıma ve gelinlerime, sadece bir gün değil, yılda 365 gün bana annelik sevgisini, annelik kutsiyetini yaşattıkları için şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarım sayesinde anneliğin yüceliğini, büyüklüğünü, ulviyetini tattım. Çocuklarım sayesinde, annemi anladım, tüm anneleri anladım. Çocuklarım sayesinde, cennetin nasıl olup da annelerin ayaklarının altında olduğunu gerçek manasıyla anlama imkanına kavuştum. Bana bu en büyük rütbenin hissiyatını ve değerini yaşatan çocuklarıma tekrar tekrar teşekkür ediyor, 'iyi ki varsınız' diyorum'' dedi.

Erdoğan, bu yıl Anneler Günü'nü kutladığı mekanın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu ifade ederek, ''Rize Üniversitesi'nin yeni adının, yani Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adının hem üniversiteye hem de Rize'ye hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitenin de tıpkı adı gibi milletinin, ülkesinin hizmetinde nice başarı dolu yıllara ulaşmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Yine bu yıl Rize'de biraz da buruk bir Anneler Günü yaşıyoruz. Sayın Başbakanımızın ve benim olduğu kadar, Rize'nin de annesi olan, muhterem kayınvalidem Tenzile Erdoğan'sız bir Anneler Günü geçiriyoruz maalesef. Bu vesileyle memleketinde, topraklarında, Rize'de, annemizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyor, Rabbim'in her şeyden önce bir anne olarak mekanını cennet eylemesini temenni ediyorum'' diye konuştu.

Anneliğin ne kadar zor, meşakkatli, tahammül ve sabır isteyen bir rütbe olduğunu herkesin bildiğini ifade eden Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Engelli bir çocuğun annesi olmanın, kat be kat bir tahammülü, sabrı gerekli kıldığını, zorluğu ve meşakkati kat be kat artırdığını da çok iyi hissediyoruz. Rabbim her anneye, bir çocukla birlikte, kendi şefkatinden, kendi sevgisinden, kendi sabrından da adeta bir parça bahşediyor. İnanıyorum ki, engelli çocuklarımızın annelerine de Rabbim, kat kat fazla sevgi, şefkat ve sabır bahşedecektir. Ben, anneleri en iyi annelerin anlayacağına inanıyorum. Özel çocukları olan anneleri de aynı şekilde en iyi anneler anlayacaktır. Dünya üzerindeki her bir anne için yavrusu eşsizdir, emsalsizdir, dünyanın en güzel varlığıdır. Kaşı, gözü, eli, ayağı her nasıl olursa olsun, her bir çocuk annesi için dünyalara bile değişilmeyecek hazinedir.''

Emine Erdoğan, milletin anneliğin ne yüce bir duygu, ne kutsal bir mevki olduğunu geçen yıl çok acı bir olayda gördüğünü ve hissettiğine belirterek, “'Hatırlayacağınız gibi Bingöl'de 4 çocuk annesi Hatice Belgin, yanındaki çocuklarını korumak adına, bir teröristin üzerine kapandı ve annelik mertebesiyle birlikte, şehitlik mertebesine inşallah ulaştı. Hatice Belgin, bu kahramanca tavrıyla, anneliğin nasıl bir duygu olduğunu, anneliğin aslında nasıl bizatihi kahramanlık olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Bu vesileyle hem şehit Hatice Belgin'i hem de tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkemiz genelindeki tüm şehit annelerine de bir kez daha sabır diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, annelik mertebesinin en yüce mertebelerden birisi olduğunun unutulmaması gerektiğini de kaydederek ''Unutmayalım ki her çocuk, dünyalara değişilmeyecek kadar değerlidir. Sadece anne ile çocuk arasındaki sevgi bile, yaşanmadan anlaşılamayacak kadar büyük bir sevgidir. Bu sevgiyi çoğaltarak, inşallah aydınlık yarınları hep birlikte inşa edeceğiz. Umutla ve heyecanla, inşallah sorunları geride bırakıp mutlu, huzurlu, sevgi dolu yarınlara kavuşacağız. Bu duygularla tüm Rizeli annelerin, Türkiye ve dünya annelerinin Anneler Günü'nü yürekten tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Erdoğan, törende 104 yaşındaki Halime Demirkapı'nın elini öperek, bir süre sohbet etti. Demirkapı'ya sağlıklı bir ömür dileyen Erdoğan, ''Allah nazardan saklasın. Böyle teyzelerin dualarıyla Allah bize yardım ediyor'' dedi.

Engelli annesi Fatma Taşpınar ise yaşadıklarını kaleme aldığı kitabını Erdoğan'a hediye etti. Engelli çocuklarla yakından ilgilenen Erdoğan'a işlemeli cam vazo ile çeşitli hediyeler sunuldu. Kızı Sümeyye Erdoğan'a ise feretiko bezinden hazırlanmış hediye verildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler