HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bunu da yaptılar!

Bunu da yaptılar!

Filipinler'de, bin tane gönüllü dünyanın en ilginç rekorlarından birini gerçekleştirmek için bir araya geldi.


Başkent Manila'daki Quirino Park'ında toplanan bin gönüllü, dünyanın madeni paralardan yapılan en uzun şeridini örmek için çalıştı.


Filipinler Merkez Bankası´ndan getirilen 3,5 milyon adet Filipin parası 'centavo', büyük bir titizlikle yerleştirildi.


Madeni paralarla kurulan en uzun şerit rekoru, 64.8 kilometre ile ABD'ye ait. Filipinliler, bu rakamı 70 kilometreye çıkarmayı planlıyor.


Her gönüllü, 25´erlik gruplar halinde paketlenen şeritleri bir araya getirerek belirlenen aralıklara yerleştiriyor.


Gönüllüler dünya rekoru için canla başla çalıştı. Kendilerine verilen centavoları böyle sergiledi.


Ancak belirlenen alana belli miktarda centavo sığdırmak çok kolay bir iş değildi.


Yağmur veya güneş, Filipinlileri yıldıramadı. ABD'nin elinde bulunan 64,8 kilometrelik madeni para şeridi rekorunu Filipinler 70 kilometreyle ele geçirdi.


Gold Coast Bulletin isimli yerel bir gazete tarafından düzenlenen organizasyon beklenen ilgi ve katılımı gördü.


Öncelikle bir alışveriş merkezinde biraraya gelen genç kızlar, 1.6 kilometre uzaklıktaki sahile yürüdü. Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri de bölgede hazır bulundu.


Toplam 357 kızın boy gösterdiği etkinlikle, 2010 yılının Haziran ayında 331 katılımcıyla kayıtlarda yerini alan dünya rekoru da kırılmış oldu.







ABD’nin Bournemouth kentinde plajda bir araya gelen 152 bikinili kadın ve erkek tek bir buş altında birlikte duş alma rekoru kırdı.


The Sun gazetesinin haberine göre, çoğu bikinili güzellerden oluşan 152 kişilik grup, altı metre çapındaki bir duşun altına sığıp birlikte duş almayı başararak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.






Thomas Vogel, Hollandalı Dennis Strom'a ait 1 dakikada 69 sütyen kopçasını tek elle açma rekorunu kıracağını öne sürdü. Bunun üzerine stüdyoya davet edilen Vogel için 70 sutyenli manken davet edilerek bir çember üzerine dizildi.


Guinness Rekorlar Kitabı görevlileri kronometreyi başlattı.


Saniyeler ilerlerken tek eliyle sütyenlerin kopçasını tek tek açan Thomas Vogel, iddiasının aksine 1 dakika içerisinde sadece 57 kopçayı açabildi.


Almanya'da düzenlenen 'Guinness Rekorlar Kitabı' denemesinde 44 yaşındaki Thomas Vogel, 1 dakikada ancak 57 sütyenin kopçasını açabilirken, rekoru kıramadı.


Malezya'da gerçekleştirilen bir otomobil fuarında görevli 14 hostes, Mini Cooper Countryman'e aynı anda binmeyi başarırken ortaya da bu ilginç görüntü çıktı.




Çinliler bir arabaya en fazla kaç kişi sığar rekoru kırmak için kızlı erkekli arabaya doluştular ama rekoru kıramadılar.


Buna rağmen bir arabaya 18 Çinli binmeyi başardı.





Çin'in Guangxi Province eyaletindeki Xie Qiping'in saçları 8 Mayıs 2004 tarihinde 5.627 metre uzunluğundaydı.



Lucky Diamond Rich hayatının 1000 saatini dövme yaptırarak geçirdi. Diamond'un göz kapakları, ayak parmakları arasındaki deri hatta diş etleri de dahil olmak üzere tüm vücudu dövmeyle kaplı.



Amerika Los Angles'ta Jackie Biby, 24 Eylül 1999 tarihinde 75 çıngıraklı yılanla aynı küveti paylaştı.


Sırt derisine takılan 2 çengel ile Hannibal Helmurto, 24 Ekim 2004'te Londra Croydon'da 4 tonluk bir kamyoneti 91.4 metre çekti


İlker Yılmaz 1 Eylül 2004'te gözünden 279.5 cm uzağa süt fışkırttı. İstanbul'da gerçekleştirilen rekor denemesinde Yılmaz, yeni bir rekorun sahibi oldu.


25 Ocak 2006'da Tom Sietas, suyun 3.05 metre altında nefesini tam 14 dakika 12 saniye tuttu.


2006 Ağustos'unda 17.78 cm'lik akrebi 18 saniye boyunca ağzında tutmayı başaran Dean Sheldon yeni bir rekorun sahibi oldu.


28 Kasım 2006 tarihinde Çin'de gerçekleştirilen denemede İngiliz Scott Bell, sıcaklığı 653-671 derece arasında değişen ateşten bir yolda 100 metre boyunca yürüme rekorunu kırdı.


20 Ocak 2007 tarihinde Norveçli Narve Laeret tek vuruş ile 21 beton bloğu tek seferde kırmayı başardı.


Bir Çinli olan Dong Changsheng 26 Eylül 2006 tarihinde 1.5 ton ağırlığındaki bir aracı sadece alt göz kapaklarına yerleştirilmiş özel bir kanca sistemi ile 1 cm. çekmeyi başardı. Dong bu rekora 'chi-kong' adı verilen özel bir antrenman ile hazırlandı.


Güney Afrika'da 73 sörfçü aynı dalga üzerinde sörf yaparak ilginç bir dünya rekoruna imza attılar.


Badamsinh Juwansinh Gurjar dünya rekoru kırmak için 22 yıl bıyığını kesmedi ve sürekli bakım yaptı. 3.81 metre uzunluğundaki bıyıklarıyla rekorlar kitabına adını yazdırdı.



Kanadalı bu genç adam ise Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hiç denenmemiş bir yöntem buldu. Bir buçuk saat içinde vücuduna 1.000 tane iğne batırarak kaktüs adam olma rekorunu kırdı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler