HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, Atatürk'ün telgrafını okudu

Başbakan Recep Tayip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Atatürk'ün telgrafını okudu
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Ocak ayında işsizlik yüzde 10,2 olarak gerçekleşti. Bazıları işsizliğin arttığı gibi bir izlenim oluşturma gayretinde. İşsizlik oranları geçmiş yılların aynı aylarıyla kıyaslanır. Yeni teşvik sisteminin işsizlikle mücadelemize önemli katkı sağlanmasını bekliyoruz.
**ORTALIĞI VELVELEYE VERİYORLAR**
Büyük ölçekli ve stratejik yatırımları daha güçlü şekilde destekliyoruz. İl bazlı teşvik sistemine geçiş yaptık. İllerimizin konumları tamamen bilimsel verilerle tespit edilmiştir. Hiçbir siyasi kayırma yoktur. İllerimizin yerleri statik değildir, yükselebilir veya değişebilir.
Tunceli neden 6. bölgede değil de 5. bölgede diye ortalığa velveye veriyor. Hiçbir ilimizin yeri politik mülahazalarla belirlenmemiş, tamamen bilimsel istatistiki verilerle hareket edilmiştir.
**ESAD ZAMANA OYNUYOR**
Çin'de ve Suudi Arabistan'da Suriye'deki gelişmeler gündeme geldi. Ateşkes ilan edildiğinde geçmişteki tecrübelerimizden dolayı temkinli yeklaştık. Son gelişmeler de bizi haklı çıkardı. Sivil halka yönelik saldırılar devam ediyor. BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı Annan planı'na destek kararı da çok önemli.
Gazetecilerimiz hala Suriyelilerin elinde esir konumundadır. Hala bırakılmadılar, bunun cevabını vermeliler. Suriye yönetimi şu anda zamana oynamaktadır. Uluslararası kamuoyunun dikkatini Suriye'ye çekmeye devam edeceğiz.
**BİZ HAYIRDA YARIŞIRIZ**
Kongrelerimiz büyük bir vakarla demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşiyor. Bizim kongrelerimize makam hırsı, öfke çatışma değil, havalarda uçuşan sandalyeler damgasını vurmuyor. Siyaset kurumu yıllar boyunca yıpratılmışi örselenmiştir. Biz ancak hayırda yarışırız. Siyaseti bir hizmet aracı değil, bir rant aracı olarak benimseyenlerin il kongrelerinde neler yaşandığını görüyoruz.
**GÖZLERİNİ RANT HIRSI BÜRÜMÜŞ**
Fatih Projesi,'ne bakınca biz kaliteli eğitim sistemi, aydınlık evlatlarımızın aydınlık istikbalini görüyoruz. Onlar ihale, rant görüyorlar. Gözlerini rant hırsı bürümüş. CHP yöneticileri eğer yolsuzluk görmek istiyorlarsa aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum.
**BİZ İŞ ÜRETİYORUZ**
Sağlıkta Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir devrim gerçekleştirdik. her şeyimiz yüzde yüz tamam mı? Hayır elbette eksiklerimiz vardır. Ama bunlarıda tamamlamak için çabalıyoruz. Sağlıkta 'artık bana insanca muamele ediliyor' dönemini yaşıyoruz. Bunlar 'önce insan' diyerek yola çıktık ya, işte bun politikalar bu şiarımızın en önemli kanıtıdır. Birileri laf üretir biz ise iş üretiriz. Farkımız burada.
**SEN HİÇ HIZLI TRENE BİNDİ Mİ?**
Adalette biz şu anda fiziki altyapıda çok önemli adımlar attık. Adalet sarayları herkese duak uçuklatıyor. Ya insaf, bunları görmüyor musun? Eğer yolsuzlukların olduğu bir ikltidar olsa bu saydıklarımız nasıl yapılır? Ortak olduğunu iktidarlarda neler yaptınız? Bir söyleyin... Hayatında sen hiç hızlı terene bindin mi? Boğazın altında tüp geçit yapılıyor. Girme boğulursun, dikkat et.
İzmir'de raylı sistem projesini bitirin diye Ulaştırma Bakanlığı büyük katkı verdi. Bunları görmüyor musun? Gördes Barajını bitirdik, İzmir'e su verdik. Susuz kalmıştın susuz... Biz, CHP'li belediye demedik orada bizim halkımız var dedik koştuk.
**ÇALDIKLARI KARALAR BİZE BULAŞMAYACAK**
Yolsuzlukların olduğu iktidarda borçlanmada bu noktaya gelemezdik. Bu güçlü iktidarın işidir. Şimdi Ziraat Bankası da Halk Bankası da iyi bir konumda. Bunlar nasıl oldu? Yolsuzluk olan bir iktidar olsaydı bu bankalar batmaz mıydı? Bunların çaldıkları karalar Allah'ın izniyle bize bulaşmayacak.
**ATATÜRK'ÜN TELGRAFINI OKUDU**
Size 21 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal'in TBMM'nin açılması çalışmaları nedeniyle attığı telgrafı paylaşmak istiyorum. "Gayet acildir. Allah'ın yardımıyla Nisan'ın 23'ünde Cuma günü, Cuma namazını müteakip TBMM açılacaktır. Vatanın istikbali gibi en önemli hayati vazifeleri yerine getirecek olan Meclis'in açılışını Cuma 'ya rastlatmak vesilisiyle bu günün bereketinden güç kazanılacaktır."
TBMM İstiklal Savaşımızın başarı ile sevk etmiş, milletimizin o zor günlerinde hem yüreği hem aklı olmuştur. 23 Nisan arifesinde bir kez daha şunu ifade etmek istiyorum. Hiçbir kurum, hiçbir kişi TBMM'nin üstünde değildir. Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. 28 Şubat'ta kendi iradesini millet iradesinin üzerinde görenler bu millete en büyük kötülüğü yapmıştır.
**SEN SİYASİ TARİH BİLMİYORSUN**
Anamuhalefetin Genel Başkanı diyor ki, AK Parti darbelerden ne zarar gördü? Sen bir defa siyasi tarih bilmiyorsun. Bir defa darbelerden benim milletim zarar görmüştür. Bir defa AK Parti'nni Genel Başkanı oralardan gelen direktiflerle hapise atılmıştır.
Türkiye'de demokrasi güç kazanmıştır. üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü önemli olandır. Bir kez daha tekrarlıyorum, bütün sivil ve askeri makamların başvuracağı merci TBMM'dir.
28 Şubat'ın karanlık günlerinde hep birlikte oturduk konulurduk. Yumruklarımızı sıkardık. Kamudaki memur, başörtülü genç kızlar, Anadolu'daki işadamları hep sabrettiler. Hakkımızda jet hızıyla karar veren yargıya sabrettik. Bugün ise sabrın selamete erdiği gündür.
**ADALET PEŞİNDEYİZ**
Daha önce de ifade ettim, biz intikam değil adalet peşindeyiz. Biz hesaplaşma ve intikam duyguları içinde değiliz. İntikam kelimesiyle çamur atmak isteyenler var. Bunu yapanlar büyük ikiyüzlülük yapıyorlar. Kılıçdaroğlu, sayın Cumhurbaşkanını itham etmek istiyor. Dün sayın Cumhurbalşkanı gerekli cevabı verdi. Ben MGK'ya katılmadım dedi. Çamur siyaseti görmek isteyenler Kılıçdaroğlu'na yapsın.
[ ****](https://www.mynet.com/cevaplar/erdogan-grup-toplantisinda-ataturkun-telgrafini-okuyarak-neyi-amacliyordu/5960548)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler