HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: 'Biz patronların hükümeti değiliz'

Başbakan Erdoğan konuşması sırasında TÜSİAD'ın 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili eleştirilerine ve ‘Eğitimde geriye gidiş olur, kızlar için sakınca doğar’ sözlerine bir kez daha sert cevap verdi.

Erdoğan: 'Biz patronların hükümeti değiliz'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Konferans Salonu'nda Türk Lirası simge tanıtım programına katıldı. Başbakan Erdoğan konuşması sırasında TÜSİAD'ın 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili eleştirilerine ve "Eğitimde geriye gidiş olur, kızlar için sakınca doğar" sözlerine bir kez daha sert cevap verdi. Erdoğan, "Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti değiliz." dedi. Erdoğan salı günü partisinin grup toplantısında da "Kusura bakma TÜSİAD, senin değil halkın istediği olacak" demişti.
Erdoğan'ın dikkat çeken sözleri şöyle:
-Geçmişte hazırlanan bir kısım raporlar, antidemokratik yöntemlerle uygulamaya geçtiyse ve bu ülkeye çok ağır faturalar ödettiyse, biz de çıkar, bunu eleştiririz.
-Kesintisiz eğitim, topluma büyük zarar verdi, çocuklara çok ağır zararlar verdi ama bütün bunlarla birlikte, en çok da ekonomiye zarar verdi. İşadamlarını temsil eden bir örgüt, eğitim sistemine kendi ideolojisini dayatarak, adeta kendi ayağına kurşun sıktı.
-28 Şubat sonrasında uygulanan kararlar neticesinde, bu ülkenin meslek liseleri adeta yok olma noktasına geldi, içleri boşaltıldı. Zararı kim gördü? Sanayici gördü, ekonomi gördü, ülke ve millet gördü. Geçmişte yaptıkları bu hatayı, bugün aynı şekilde tekrarlamak istiyorlar. Bizim, eğitimle ilgili telafi çabalarımızın önünü kesmek adına, aynı kör ideolojiyle zihinleri bulandırıyorlar.
-Biz buna izin veremeyiz. Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti değiliz. Biz, işçisiyle, patronuyla, yoksuluyla, zenginiyle 75 milyonun hükümetiyiz.
-Kendileri, hep bu iktidar döneminde çok kazandıklarını söylediler. Bu zihniyetin, bu muhalefetle birlikte hareket ettiğini göreceksiniz. Yeter ki, millet karşımıza dikilmesin. Hiç kimse eski reflekslerle hareket etmesin.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler