HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Çin ziyareti öncesi Suriye mesajı

Başbakan Erdoğan, Çin gezisi öncesinde yaptığı açıklamada Suriye konusunun bu ziyarette de gündeme geleceğini ifade etti.

Erdoğan'dan Çin ziyareti öncesi Suriye mesajı

Başbakan Recap Tayyip Erdoğan, BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın Şam yönetimine şiddeti durdurması için verdiği son tarih olan 10 Nisan salı gününden sonra, konuyla ilgili adımların atılacağını söyledi.

Erdoğan, Çin ziyareti öncesinde Konya'da açıklamalarda bulundu.

Suriye konusunun Çin ziyaretinde de gündeme geleceğini söyleyen Erdoğan şunları kaydetti:

"Özellikle dış politika konusunda Suriye bu ziyaretimizin öncelikli konularında bir tanesi. Bu konu orada da görüşülecek. Şu anda ülkemize gelen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 24 bini buldu ve artarak devam ediyor. Tedbirlerimizi alıyoruz kapılarımızı kapatmak gibi bir düşüncemiz yok.

'ANNAN ELİNİ SIKI TUTMALI'
BM'nin elini daha sıkı tutması lazım. Özellikle Kofi Annan'ın elini çok ama çok sıkı tutması lazım. Vermiş olduğu son tarih olan 10 Nisan'ı yakından takip etmesi lazım. Biz de 10 Nisan'dan sonra bu konudaki adımlarımızı atacağız. Annan'ın verdiği son tarih olan 10 Nisan'ı yakın takibe alması gerekiyor. 10 Nisan'a kadar bu süreci takip edeceğiz ve 10 Nisan'dan sonra atacağımız adımları ortaya koyacağız."

CHP ve BDP'YE İTİBAR ETMEYİN
Erdoğan konuşmasında Uludere saldırısı ve soruşturma sürecine de değindi. 'Süreci bulandıranlar olduğunu' söyleyen Erdoğan,"Bunlara prim vermezsek, prim vermezseniz iyi olur. Gerek CHP'nin gerek BDP'nin açıklamalarına pek itibar etmezseniz faydalı olur" diye konuştu.

27 YIL SONRA İLK
Erdoğan Çin'e gerçekleştireceği ziyaretin ayrıntılarını ise şöyle anlattı:

"27 yıl sonra gerçekleşen bu ziyaret, ikili ilişkilerimiz için ayrı bir önem taşıyor. Ziyaretime Sincan Uygur özerk bölgesinin başkenti Urumçi'den başlayacağım. Daha sonra başkent Pekin ve ardından Şangay'la son bulacak."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler