HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan taraftarlara sert eleştiri!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Trabzon gençlik şöleninde konuştu. Erdoğan konuşmasında dün Fenerbahçe - Galatasaray maçı sonrası çıkan olayları eleştirdi.

Erdoğan'dan taraftarlara sert eleştiri!

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Ben bugün bunu söylemek istemezdim. Maalesef dün akşam Galatasaray Fenerbahçe arasındaki müsabakada ortaya konulan tablo bir Başbakan olarak şahsen beni üzmüştür.

Ortada bir netice var. Futbolun üç neticesi vardır. Galibiyet, beraberlik, mağlubiyet. Bu üç neticeye de katlanmak durumundasın. Eğer bu üç neticeye katlanamayacaksan bu işi yapma. Fair Play denilen olay budur.

Çok daha ilginci, bayanlar tribünlere çekildi ki tribünler çok daha ahlaki bir noktaya gelsin diye.

Ama sadece bayanlar ve çocukların olduğu maçlarda bile küfür oluyor.

Erkekleri ıslah edecek sanırken bayanlarda da tablo çok kötü.

Galatasaray şampiyon olurken tebrik edeceksin. Ben Fenerbahçe taraftarı olabilirim ama tebrik ettim. Ve bunu yaymamız lazım.

Bunu biz terörde görüyoruz ama tribünlere terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti lanetliyorum.

Buraya geleceğiz eğlenip dinleneceğiz. Bu anlayışı telin ediyor. Galatasaray’ı tebrik ediyorum"

"HERKES KENDİ İŞİNİ YAPACAK" Erdoğan ayrıca, "Tahrik edemedikleri orduyu tahkir etmeye başladılar. Kendi yarım porsiyon aydınlarıyla harekete geçiremedikleri orduyu karalamaya, kötülemeye başladılar.

Demokraside her kurumun görevi, vazifesi bellidir. Yasa ve anayasayla belirlenmiş yazılı olarak kaya geçmiştir.

Yargı siyaset yaparsa düzen bozulur. Siyaset yargıya karışırsa adalet bozulur. İşbirliği olacak ama kimse birbirinin görev alanına karışmayacak. Herkes kendi işini yapacak.

Genelkurmay Başkanlığı geçtiğimiz hafta kendisiyle ilgili iddialara cevap vermek için açıklama yaptı.

Her kurum kendisiyle ilgili iddialara cevap verme hakkına sahiptir. Her kurum imajını çalışanlarını elbette savunacaktır. Bunda yadırganacak hiçbir şey yok.

Bir kendini bilmez çıkacak. Bu ülkenin şerefli askerlerine ağza alınmayacak hakaretler edecek ve o kurum da susacak. Kusura bakmasınlar.

Ama daha önce kedi gibi pısan CHP bu açıklama sonrası adeta kağıttan bir kaplana dönüşüverdi. Neden biliyor musun tahrik edemediler de ondan.

Ak Parti hükümeti zamanında seçilme yaşı 30 oldu. Eminim ki bu stadyumdan nice başarılı milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları belki de başkanlar çıkacaktır" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler