HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın odasına 330 bin lira

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı:

Erdoğan'ın odasına 330 bin lira
'Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki makam odasındaki tadilat ve tefrişatı üstlenen firmalar nasıl belirlendi, maliyet ne ve bu maliyet nereden karşılandı?'
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/erdoganin-odasina-330-bin-lira-odasina-330-bin-lira-harcandi/10967/1020184/)
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yöneltien önergeye, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam yanıt verdi.
4 bölümden oluşan makam odanın baştan aşağı yenilendiği, işlerin ayrı ayrı pazarlık usulü ile ihale edildiği ve toplam 330 bin 500 lira harcandığını kaydedildi.
Ayrıca yanıtta, harcamaların TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı bütçesinden karşılandığını belirtildi.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in odası da kısa süre önce tadilata alınmış, maliyetin 180 bin lira olduğu açıklanmıştı.
**CHP'Lİ TEKİNDEN ŞOK İDDİA: KORUMALAR BU YÜZDEN DEĞİŞTİRİLDİ**
CHP’li Tekin “Erdoğan'ın odasından dinleme cihazı çıktı. Erdoğan yakın korumalarını bu yüzden değiştirdi. Başbakan’ı dinleyen kim, açıklasın” dedi…
Sözcü'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın makam odasında dinleme cihazı bulunduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Tekin, Başbakan Erdoğan’a “Makamında dinleme cihazı bulundu mu? Seni kim dinliyor?” diye sordu. Tekin yaklaşık bir ay kadar önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle Meclis’teki makam odasının adeta talan edildiğini anlattı. İşte o iddialar:
**Döşemeler söküldü**
Tadilat adı altında, kültür varlığı olduğu için sökülmesi sakıncalı olan bütün yer döşemelerinin sökülerek odada dinleme cihazı arandığı duyumlarını aldık.
Makam odasının tabanındaki ahşap yapıları, duvar aydınlatmaları bile tamamen söküldü. Tüm resimlerin çerçeveleri, saksılara kadar elden geçirildi. Fotoğraf çekilmesi yasak olduğu için görüntületemedik.
Madem tamirattı bu görevi neden Başbakanlık korumaları yaptı. Eğer tadilat ise devletin polisine bu işi yaptırmaktan utanmıyor mu? Herkesin dinlendiği bir ülkede bu korku eğer Başbakan’a kadar varmışsa durum bir hayli vahim demektir.
Başbakan’ın düzgün kullanmadığı Meclis’teki makamında iki adet dinleme cihazı bulunduğu duyumlarını aldık. Sonraki süreçte beş yıldır yanından ayırmadığı Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ile Koruma Müdürü Zeki Bulut görevlerini devretti.
Erdoğan neden yanından bir an olsun ayrılmayan yakın korumalarını tamamen değiştirme ihtiyacı duydu?
Buradan Başbakan Erdoğan’a soruyorum: Makamından dinleme cihazı çıktı mı? Seni kim dinliyor? Hangi istihbarat birimleri peşinde? ABD güdümlü politikan yakından mı takip ediliyor? Makamına kadar girip kim dinleme cihazı yerleştirdi? Bu dinlemelere makamındaki hangi gizli toplantılar takıldı?


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler