HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın Somali'de mülteci kampı ziyareti

Başbakan Erdoğan, kıtlığa dikkat çekmek için ziyaret ettiği Somali'de ilk gün başkent Mogadişu'yu gezdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika'nın doğusunu etkileyen kıtlığa dikkat çekmek amacıyla Somali'ye düzenlediği ziyaretin ilk gününde başkent Mogadişu'yu gezdi.

Erdoğan böylece, son 20 yıldır çatışmaların yaşandığı ve kıtlıktan en kötü etkilenen ülke olan Somali'yi ziyaret eden ilk uluslararası lider oldu.

Erdoğan, başkentteki mülteci kamplarını ve Cezire bölgesinde Kızılay tarafından oluşturulan kampı da ziyaret etti.

Hafta başında İslam Konferansı Örgütü'ne üye 57 ülkeden liderler, İstanbul'da Türk hükümetinin ev sahipliğinde toplanmış ve bu zirvede kıtlık kurbanları için 350 milyon dolar toplanmıştı.

BBC'nin İstanbul'daki muhabiri Jonathan Head, Türk hükümetinin Somali konusundaki yoğun çabalarının Türkiye'nin Afrika ve İslam dünyasında daha büyük rol üstlenme kararlılığının bir göstergesi olduğuna dikkat çekmişti.

Heyet uçağının zorlu inişi

Mogadişu ziyaretinde başbakana eşi, çocukları ve kabine üyeleri eşlik ediyor.

Başbakana kampı ziyareti sırasında Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, eşi ve çocuklarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Nüket Hotar, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de eşlik etti.

Öte yandan Erdoğan'ın Somali ziyaretinde kendisine eşlik edecek heyeti taşıyan Türk Hava Yolları'na ait uçak Mogadişu havaalanına inişinde kanadını yere sürtmesi sonucu tehlike atlattı.

THY'ye ait "Ordu" isimli uçak, pistin çok kısa olması nedeniyle okyanus üzerinden piste yönelerek inişe geçtiğinde uçağın sağ kanadı zemine temas etti.

Olay sonrası uçağın sağ kanadında hasar meydana geldiği heyeti taşımak için yeni bir uçağın gelebileceği ifade edildi.

Uçakta AK Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İTO Başkanı Nevzat Yalçıntaş, sanatçılar Ajda Pekkan, Sertab Erener, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, gazeteciler ve koruma ekibi ve bazı milletvekilleri de bulunuyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler