HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erol Evcil'i taşıyan araç kaza yaptı

Cezalarının içtimaı için tutuklu olduğu İzmir’den Bursa'ya getirilen zeytin kralı Erol Evcil'i taşıyan cezaevi aracı, adliye çıkışında kaza yaptı.

BURSA (İHA) - Kazadan gazetecileri sorumlu tutan gardiyanlar, kopan orta kapıyı araca yükleyerek yola devam etti.

Edinilen bilgiye göre Yargıtay, Bursa ve İstanbul'daki iki ayrı davadan hüküm giyen Erol Evcil'in cezalarının duruşmalı olarak içtimaına karar verdi. Bunun üzerine tutuklu bulunduğu İzmir Cezaevi'nden gardiyanlar nezaretinde Bursa'ya getirilen Erol Evcil, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, Evcil'in Musevi asıllı işadamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle alakalı Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 1 yıl 2 ay hücre hapsi ile Alaattin Çakıcı'nın yurt dışına kaçışıyla alakalı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin çete suçundan verdiği 1 yıl 15 günlük hapis cezası yeniden içtima edildi. Mahkeme Evcil'in İstanbul ve Bursa'daki davalarındaki hücre hapsi cezasını 1 yıl 3 ay 5 gün olarak yeniden hesapladı.

Duruşma öncesi Ataevler'deki adliye binasına da giderek Denetimli Serbestlik Bürosu'na ‘Eve Dönüş Kanunu’ olarak bilinen yasadan yararlanmak için müracaatta bulunduğu iddia edilen Evcil'e adliye maratonu boyunca kader arkadaşı Hüseyin Kayapalı'nın da eşlik etmesi gözlerden kaçmadı.

Adliyeyi arka kapıdan kelepçesiz olarak terk eden Evcil için gardiyanlar geniş güvenlik tedbirleri aldı. Basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Evcil İzmir'e gitmek için yola çıktı fakat aracın orta kapısı adliyenin çıkışındaki demir kapıya takılınca koptu. Olaydan gazetecileri sorumlu tutan gardiyanlar, kapıyı araca yükledi. Araç yola orta kapısı olmadan devam etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler