HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşeğe tecavüz ederken yakalandı

Kastamonu’da başıboş gezen bir eşek, bir kişinin tecavüzüne uğradı. Polis, hayvanseverlerin şikayeti üzerine bir kişiyi tecavüz sırasında suçüstü yakaladı.

Kastamonu’da akıllara durgunluk verecek cinsten bir olay yaşandı. Kastamonu’da gece saat 12.00 sıralarında İsmailbey Mahallesi Aşağımaret mevkiinde sahibi tarafından başıboş bırakılan dişi bir eşeğe A.K. isimli bir vatandaş tecavüz etti. Bu esnada evin balkonunda çay keyfi yapan Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) bağlı Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, durumu fark etti.

Bunun üzerine eşeğin peşinde bir süre gezen ve boynundaki yıları tutarak zorlu tenha bir yere götüren A.K.’yi takip eden Ayten Kökgöz, gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı. Görgü tanışı DOHAYKO İl Temsilcisi Kökgöz, sitelerin çevresinde bir adamı başıboş gezen eşeğin peşinde gördüğünü belirterek, “Bu adam, bir İl’in merkezinde eşeği sürüklüyor. Kızımla birlikte bunu bir müddet seyrettik. Bu adamı biz ilk önce ya sahibi zannettik yada mezbahaneye getirip keseceğini tahmin ettik. Biz de bu yüzden merak edip adamı takibe aldık. Daha sonra bir otobüsün kenarında durdu ve orada eşeğe tecavüz etmeye başladı. Bizde bunu bu şekilde yakaladık. Hemen emniyet müdürlüğünü aradım ve adamı ihbar ettim. Polis ekipleri de gelinceye bende adamı tuttum kaçmasın diye” dedi.

Fakatın adamı gözden kaçırdıklarını belirten Kökgöz, polis ekipleriyle birlikte uzun bir arayış sonunda otobüsün alt kesiminde gizli bir bölmenin içinde adamı yatar halde bulduklarını söyledi. Polis, bunun üzerine adamı karakola getirirken, kendilerinin ise ifadelerine başvurduğunu kaydetti.

Kökgöz, olayın bir insanlık suçu olduğunu belirterek, “Bunun ötesi, insanlara tecavüzdür, vahşettir. Ben, şahıs olarak da bu eşeğin haklarının korunması için sonuna kadar yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

A.K., polis ekipleri tarafından “hayasızca davranış” suçundan ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, talihsiz eşek ise DOHAYKO tarafından koruma altına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, eşekle cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen A.K.’nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanması üzerine adliye çıkartılacağı öğrenildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler