HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Eylemleri bitirmenizi rica ediyorum yoksa..'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da başlayıp, Mersin ve Ankara'da devam ettiği konuşmalarının sonunda eylemcilere sert çıktı.

'Eylemleri bitirmenizi rica ediyorum yoksa..'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün 6 ayrı noktada yaptığı konuşmalarda Taksim Gezi Parkı eylemlerine değindi. Başbakan, son olarak Ankara Akköprü'de yaptığı konuşmada oldukça sert bir mesaj verdi: "Eylemleri bitirmenizi rica ediyorum, yoksa anladığınız dilden konuşmaya başlayacağız"

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/ankarada-basbakan-erdogani-karsilama-hazirligi-basbakan-erdogan-ankarada/11990/1677598/)

[ ****](https://www.mynet.com/erdogan-bedelini-agir-odeyecekler-110100701535?utm_source=mynet_homepage)
[ ****](https://www.mynet.com/basbakan-erdoganda-adanada-konustu-110100701495?utm_source=mynet_homepage_2)
[ ****](https://www.mynet.com/basbakan-erdogan-mersinde-konustu-110100701512)
Erdoğan'ın Ankara Akköprü'deki konuşmasının satır başları şöyle:
Bugün farklı bir Ankara vardı. Acaba bizi niye huzursuz ettiler. Türkiye'de sıkıntı neydi? Sorun Taksim Gezi Parkı'nda 15 ağacın sökülmesi miydi? Ankara'da, İzmir'de niye eylemler oldu. Sandıkta AK Parti'yi deviremeyenler bu yollara başvurarak devirmek istediler. Bu oyun tutmaz. Tuzaklarını biliyoruz. Gezi Parkı'na gidenlere millet diyorlar. Öyle bir zamanda sayın Başbakanım ayrılmasanız dediler. Niye dedim,. sıkıntılar var. Ben Türkiye artık eski Türkiye değil dedim. Ama İstanbul bambaşka karşıladı. İstanbul 2 saatte havalimanına aktı. Adana, Mersin görüldüğü gibi tuzakları bozuyor.
Biz her zaman görüşmeden konuşmadan yana olduk. Demokrasiyi istişare rejimi olarak kabul ettik. Onlar yıktılar, yaktılar, kamu araçlarına zarar verdiler. Belediye otobüslerimizi, sivil vatandaşlarımızın araçlarını yaktılar. Ve 600'ü aşkın polisi yaraladılar, bir polisimizi şehit ettiler.
**'TÜRK BAYRAMI 2003'TE OLDU, BİLMİYORLAR'**
Bu topluluğun bir farkı var. Bunlar çevre, çevrecilik yarışına giremez. Kuğulu Park'ta vs her nerdeyse artık bu eylemlere son verin. Aksi takdirde anladığınız dilden konuşmak zorunda kalacağız. Bu ülkeyi terörün estiği bir ülke olarak gösteremezseniz. Şimdi bunlar Türk bayramı diyorlar. Türk bayramı 2003'de oldu oysa. Eğer demokrasiye inanıyorsanız, demokrasinin yolu sandıktan geçer. Demokrasi şiddetle gelmez.

**Erdoğan bugün 5. noktası olan Ankara Altındağ'da da halka seslendi.**

Erdoğan şöyle konuştu:
Mersin'de Adana'da Akdeniz Oyunlarıyla alakalı açılışlar yaptık. Akdeniz oyunları Yunanistan'da yapılacaktı olmadı, bizim yapmamızı rica ettiler. Türkiye olarak kabul ettik. ve 18 ayda bu yatırımı Mersin'e kazandırdık.
**'IMF DEFTERİNİ KAPATTIK. AMA BUNDAN RAHATSIZLAR'**
Borsa İstanbul çöktü diyorlar, çökerse bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz siz kalırsınız. Bunu bize IMF'in borcunu öderken de yaptılar. IMF''ten borç alın dediler. Almayacağız dedim. 23 milyar dolar borcumuz vardı. Artık IMF defterini kapattık. Ama bundan rahatsızlar. Bakınız merkez bankasının 27.5 milyar doları vardı. Şimdi 130 milyar doları var. Mesele 15 ağacın sökülmesi başka yere dikilmesi olayı değildir. Eylemcilerin yüzde 95'i Gezi Parkı'nın adını bile duymamıştır. Bu ülkenin başbakanı sessiz yığınların başbakanıdır. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Kimsesizlerin sesiyiz, zalimlerin karşısında masumların yanındayız. Bu Türkiye'de dünyada da böyle. Bunları dost-düşman herkese anlatın. 10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bunun 2 milyonu fidandır, 800'ü 2,3 yaş üstü ağaçtır.
**'CHP ZİHNİYETİ KİRLİDİR'**
CHP zihniyeti pisliktir. Bu zihniyet kirlidir.
Bu yıl en çok parayı faiz lobisi kazandı. Onların musluğunu siz keseceksiniz. Güçlü bir Türkiye'yi istemediler. Şimdi millet olarak bunlara dersini verme zamanı.
**'ARTIK BU EYLEMİNİZE SON VERİNİZ'**
Sanatçılara sesleniyorum. 10 yıllık iktidarlığımızda bizden ne istediniz de almadınız? Bu milletin iktidarına saygı duymuyorlar bunu böyle bilelim. Lütfen artık bu eyleminize son veriniz. Sabredin. Biz buralara sabırla geldik.
**'YENİÇERİ OCAKLARI GİBİ BİR HAREKETİN İÇİNE GİRERSENİZ...'**
Yeniçeri ocakları gibi bir hareketin içerisine girerseniz, kusura bakmayın. Bir katkın olacaksa ilet. Ama bu iktidar yüzde 76'nın hizmetkarıdır. Yatıyorlar kalkıyorlar, Taksim'dekileri millet diye gösteriyorlar. Peki burada toplanan kalabalık millet değil mi? 7 ay sonra seçimler olacak, biz sandıkta konuşuruz.
**AK PARTİ'NİN MİTİNGİ 15 HAZİRAN CUMARTESİ 17.00'DE**
Cumartesi günü Ankara'da büyük bir miting yapacağız. Ertesi gün de İstanbul mitingini yapacağız.Daha sonra sırayla diğer büyük illerimizde mitingler yapacağız.
**'GERİ ADIM ATTIRAMAZSINIZ'**
Başbakan Erdoğan'ın tüm konuşmalarının ana teması Gezi Parkı protestolarıydı. Ankara Pursaklar'da, Gezi Parkı direnişine destek veren sanatçıları eleştirerek, "Siz şu ana kadar sanatınızı icra etmek için çalışıyordunuz da AK Parti iktidarı sizlere mani mi oldu? Neyinize mani olduk ki, şimdi bu yaygaraları koparıyorsunuz? Çatıya çıkmakla bize geri adım attıramazsın" dedi.
Pursaklar'da yaptığı konuşmada Erdoğan, sermaye ve sanatçı çevresinden Gezi Parkı direnişine destek verenler için şunları söyledi:
**'ONA SENİN GÜCÜN YETMEZ, YIKACAĞIZ'**
"Yazıklar olsun. Siz şu ana kadar sanatınızı icra etmek için çalışıyordunuz da AK Parti iktidarı sizlere mani mi oldu? Bir yerlerde şarkı türkü söylemek istiyordunuz da AK Parti iktidarı sizlere mani mi oldu? Neyinize mani olduk ki, şimdi bu yaygaraları koparıyorsunuz? Eğer bir sıkıntınız varsa, bunun benim Kültür Bakanımla görüşürdünüz, belediye başkanlarımla da görüşürdünüz, benimle de görüşürdünüz. Şimdi gelmişler, AKM'nin çatısına çıkıyorlar, yıktırmayız. Ona senin gücün yetmez, yıkacağız. Niye? Daha güzelini yapmak için. Çatıya çıkmakla bize geri adım attıramazsın. Türkiye güçlü bir ülke. Bu güçlü ülkenin sanatta, kültürde, ekonomide, çevrecilikte, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda aklınıza ne geliyorsa, her şeyde öne çıkması lazım. Biz bunu yapıyoruz.&autoplay=1" id="mynetVideoEmbed"


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler