HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

F-16 pilotundan acı haber

Amasya 5'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na ait bir F-16 uçağı Amanoslar bölgesinde düştü. Osmaniye Valisi, pilotun şehit olduğunu açıkladı.

F-16 pilotundan acı haber

Amasya'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait bir F-16 uçağı ile Osmaniye'nin Amanoslar Bölgesi'nde saat 14.15 sıralarında irtibat kesildi.

Uçağın düştüğü, kazadan önce 'atlıyorum' mesajı veren pilotu arama çalışmalarının başlatıldığı açıklandı.

Acı haber ise saatler sonra Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'tan geldi. Cerrah, saat 22.00 sularında yaptığı açıklamada, pilotun şehit olduğunu söyledi.

Kazadan sonra pilotun koltuğundan sinyal alındığı belirtilirken, çalışmalara arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra helikopterler de katıldı.

Vali Cerrah, kazanın hemen ardından yaptığı ve bölgenin ormanlık olduğunu dikkat çektiği açıklamasında, bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışmaları sonucu uçağın gövdesine ve diğer parçalarına Çaksır Yaylası yakınlarında ulaşıldığını belirtti.
ADLİ TIP KURUMU'NA KALDIRILDI

Osmaniye Zorkun Yaylası Çakşırlı mevkiinde düşen F-16 savaş uçağının şehit olan pilotu Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un naaşı askeri helikopterle olay yerinden alınarak Adana İncirlik Hava Üssü'ne ardından da Adana Adli tıp kurumuna kaldırıldı.

F-16 uçağının düştüğü andan itibaren havadan ve karadan sürdürülen asker, polis ve köylülerden oluşan yüzlerce kişinin katıldığı arama kurtarma çalışmalarında saat 21.30 sıralarında sona erdi. Zorkun ve Yarpuz Yaylası arasındaki Çakşırlı mevkiinde F-16 savaş uçağının enkazı bulundu.

Uçağın enkazından 250 metre yukarısında ise Pilot Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un naaşına ulaşıldı. Görgü tanıklarını ifadesine göre Şehit Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy kayalıklara düşerek şehit olduğu belirtildi.

Bazı görgü tanıkları ise Uçak düşmeden önce Osmaniye üzerinde çok alçaktan uçtuğunu kısa bir süre sonra da ormanlık alanda kaybolduğunu belirterek Şehit pilot Osmaniye üzerine düşmemek için uçağı dağa düşürdüğünü belirttiler.

Şehit Yüzbaşının naaşı olay yerinden askeri helikopter ile alınarak önce Adana İncirlik hava üssüne daha sonra da Adana Adli Tıp kurumuna kaldırıldı.

Jandarma, uçağın düştüğü yer ve çevresine kimseyi yaklaştırmazken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

"13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14.15'te Osmaniye civarında Amanos bölgesinde düştüğü bildirilen 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon/Amasya) ait F-16/C uçağının pilotu Hava Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy (2008-79) şehit olmuştur.

Uçağımızın enkazına ve pilotumuzun naaşına ulaşılmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, yüce milletimize, şehidimizin kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz.

Kazanın nedeni, kaza kırım heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir."

'OĞLUMU UÇURDUM, SEVDASINA YOLLADIM'

Osmaniye civarında Amanos Dağları bölgesinde F-16/C uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un babası Yunus Gümüşsoy, "Oğlumu uçurdum. Sevdasına yolladım" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Oğullarının şehit haberini Mersin'deki yazlıklarında alan baba Yunus ve anne Zübeyde Gümüşsoy, sabaha karşı Aksaray'daki evlerine geldi.

Taziyeleri kabul eden şehidin babası Gümüşsoy, yakınlarının desteğiyle ayakta durdu. Gözyaşları içinde "Oğlumu uçurdum. Sevdasına yolladım" diyen Yunus Gümüşsoy, "Göklerde hür hissediyorum baba diyordu. 'Oğlum sıkıyor muyum' seni dedim, 'yok baba' derdi. En son iki hafta önce İncirlik nöbetinde görüşmüştük. Oğlumu vatana kurban verdim. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

-Hayali Solo Türk pilotu olmaktı-

Şehidin silah arkadaşları, sosyal paylaşım sitelerinde şehit arkadaşları için paylaşımlarda bulundu.

Gümüşsoy'un Solo Türk uçağı önünde çektirdiği fotoğrafı paylaşan silah arkadaşları, şehidin en büyük hayalinin Solo Türk pilotluğu olduğunu belirtti.

2008'de Hava Harp Okulu'ndan mezun şehit Hamza Gümüşsoy, evin tek oğluydu.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler