HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yabancı sermaye 30 milyar doları aşacak"

"Yabancı sermaye 30 milyar doları aşacak"

Berlin (AA) - Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'de bu yıl yabancı sermayenin 30 milyar doları aşacağını söyledi.

Bakan Coşkun, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Almanya Federasyonu'nun bugün başkent Berlin'de düzenlediği genel kurul toplantısına katıldı.

Bakan Coşkun burada yaptığı konuşmada, geçen yıl Türkiye'ye 22 milyondan fazla turistin geldiğini ve toplam 19 milyar dolar döviz bıraktığını belirterek, şöle devam etti:

"Bir taraftan sanayimiz, bir taraftan tarım zenginliğimiz, diğer taraftan turizm ve hizmet sektörümüz gelişirken hükümet olarak her türlü tedbiri alıyoruz.

Yabancı sermayeyle ilgili yasayı değiştirdik. Şu anda yabancı ve yerli yatırımcı arasında hiçbir fark kalmadı. Bizim hükümetimizden önce ülkemize 1 milyardan az yabancı sermaye gelirken, geçen yıl 19,8 milyar dolar girdi. Bu yılın Ocak ayını söylüyorum 6,7 milyar dolar. Türkiye'de 2007 yılında yabancı sermaye 30 milyar doları aşacak."

AB yolunda da ilerlemeye devam edeceklerini ifade eden Coşkun, "Dost Almanya'nın AB dönem başkanı olması Türkiye için bir şans. Almanya ile yüzyıllardan bu yana dostluğumuz var. Bu dostluk neredeyse kan bağına, akrabalığa dönüşecek. 70 bin civarında Alman vatandaşı Türkiye'de konut sahibi. 3 milyonu aşkın Türk Almanya'da yaşıyor ve çoğu Alman vatandaşı. Almanya'nın bize AB sürecinde verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık. Biz bu yılı bir şans olarak görüyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler