HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BENİM BU HALİM GENÇ SANATÇILARA DERS OLSUN

BENİM BU HALİM GENÇ SANATÇILARA DERS OLSUN

Bir dönemi ünlü taverna sanatçısı Atilla Kaya, "Tavernada Virtüöz 89" adlı albümüyle de 1 milyonun üzerinde satışla rekor kırmıştı.

"Adını Yollara Yazdım" isimli şarkısı 1980'lerin sonunda dillerden düşmüyordu.


Kaya, albümlerde hızla yükselen bu başarısını özel hayatına yansıtamadı. 19 yaşında ilk evliliğini yaptı; ama fazla uzun sürmedi. Bu olaydan sonra alkol ve kumar onun tek dostu haline geldi. Ancak bu dostları da yalnızlığına çare olmadı.


Genç yaşta alkol, kumar ve gece hayatına tutkusu nedeniyle zor günler yaşayan Kaya, siroz yüzünden tedavi gördüğü dönemde verdiği bir röportajda ""Yaşadığım hayatın bedelini ödüyorum. Benim bu halim genç sanatçılara ders olsun" diye konuşmuştu.

Kaya 44 yaşında hayata veda etti.


Nişanlanmaları gibi ayrılıkları da olay olmuştu Ece Erken ile Davut Güloğlu'nun. Ama nişan yüzüklerinin atılmasından aylar sonra da çift bu kez aralarındaki 'alacak- verecet' tartışmasıyla gündem geldi. Bunun nedeni de iddialara göre Güloğlu'nun kumar tutkusuydu.


Eski defterleri karıştıran Ece Erken, ayrılığın ardından kumar oynaması için Güloğlu'na verdiği borcu geri istedi.

İkilinin yakın çevresinden alınan bilgilere göre Güloğlu ve Erken ilişkileri devam ederken fırsat buldukça hafta sonları gittikleri Kıbrıs’ta soluğu sık sık kumarhanede alıyordu. Birlikte kumar oynayan eski nişanlılardan Güloğlu kaybetmeye başlayınca Erken’den bir miktar nakit para istedi.


Erken de, Güloğlu’na oynaması için para verdi. Ardından birkaç ay sonra ilişkilerine son noktayı koyan çiftten Erken geçtiğimiz günlerde Güloğlu’na eski alacağını hatırlattı.

Erken Güloğlu’ndan “O parayı, benim sana verdiklerime say” yanıtını alınca büyük hayal kırıklığına uğradı. Güloğlu’nun parayı geri vermediği Erken de kumar tutkusuyla dikkat çekiyor.

Erken’in geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda gittiği Cratos Otel’de sabahın ilk ışıklarına kadar canlı poker oynadığı görülmüştü.


Kumar tutkusun herkes tarafından bilinen ve bunu saklama gereği duymayan Ortaç 2012'ye 'kumarda kazanarak' girdi.


İddialara göre Ortaç, Kıbrıs'ta bir otelin kumarhanesinde 2 milyon 200 bin lira kazandı.


İddialara göre Ortaç makinada oynadığı oyundan bu kadar çok para kazanınca baygınlık geçirdi. Ortaç, bu parayla borçlarını ödediğini açıkladı.


Ortaç, 2011 yılının son günlerinde şansı yaver gidince iyi para kazandı. Ama daha önce bu tutkusu yüzünden bütün parasını kaybettiğini açıklamıştı.


Ortaç bu kötü alışkanlığı ile ilgili pişmanlığını şöyle dile getirmişti: " “Pişmanım ama son pişmanlık işe yaramıyor. Kumarda servet kaybettim” dedi ve ekledi: Herkese ibret olsun, insanlar alınterini kumarla heba etmesin..:"


Ortaç kumar tutkusu yüzünden bir servet yitirdiğini de söyleyip "Eğer kumarda kaybettiğim parayı biriktirseydim bir servet sahibi olabilirdim" demişti.


Hollywood'un kumar tutkunu ünlüleri ise dudak uçuklatan paralar kaybedebiliyor kimi zaman. Bunlardan biri de Leonardo DiCaprio.


DiCaprio, yakın arkadaşı Matt Damon'ın Las Vegas'ta yasadışı bir kumar şebekesiyle bağlantısı olduğu iddia edilmişti bir dönem.


İki ünlü aktörün Tobey Maguire ile birlikte hayat kadınları ve kokain partisi eşliğinde kumar oynadıkları haberleri çıkmıştı.


İddialara göre üç ünlü aktöre bu seanslarda Ben Affleck de eşlik ediyordu.


Eski karısından yüklü bir tazminat karşılığı boşanan işadamı Roman Abramoviç de kumar tutkusuyla tanınıyordu.


İddialara göre Abramoviç 500 bin dolar değerindeki yatını kaybetmişti. Bunun üzerine işadamının uğruna karısını boşadığı sevgilisi Daria Zhukova "Ya ben ya poker" diye resti çekti.


Ünlü işadamı poker masasına oturmayacağına söz verdi ama sanal kumar oyunlarından merak sardı.


Yeşilçam'ın efsane aktörlerinden Öztürk Serengil kumar yüzünden başına gelenleri hiç saklamadan anlatıyordu sağlığında.


Kelimenin tam anlamıyla bir kumar tutkunu olan Öztürk Serengil, kaleme aldığı anılarında bu tutkusu yüzünden tam 27 apartman dairesini kaybettiğini itiraf etmişti.


Serengil, Almanya'da bir gecede 100 bin mark (yaklaşık 19 milyar lira) kaybetmişti.


Anılarında bu gecenin öyküsünü şöyle anlatmıştı:

"Sabah uçağa binip, Finlandiya'ya gidecektik. İçimden bir ses, gidip 3-5 bin marklık oyna dedi. Gittim. Önce biraz kazanır gibi oldum ancak 3-5 bin mark, kısa zamanda tükendi. Bir taksiyle eve döndüm. Karım anlamıştı. Bir miktar para da alıp, aşağıda bekleyen taksiyle kumarhaneye geri gittim. Ancak bu para da çok dayanmadı. Yine taksiye binip geri döndüm, karım yine para verdi. Ancak o para da çok dayanmadı. Sonunda artık sabah saatlerine ulaşmıştık. Yine geri döndüm. Taksi kapıda bekliyordu. Bu kez karım beni karşılamadı, tüm parayı kapının önüne bırakmıştı. Hemen aldım, içimdeki ses kazanacaksın demeye devam ediyordu. Döndüm. Tüm para bir anda gitti."


"Geri dönecek taksi param kalmamıştı. Kumarhaneden eve kilometrelerce yol vardı. mecburen yürüyerek döndüm. Eve ulaştığımda karım, elinde biletiyle havaalanına gidiyordu, beni o gün terketti.


Öztürk Serengil'in kızı Seren Serengil de son eşi Musa Aytun'dan genç adamın sanal kumar tutkusu yüzünden ayrıldığını söylemişti.


Benim eşim evde kumar oynardı. Odayı kilitliyordu, pencereden giriyordum, oynamasın diye. Ama ne yapayım? Çünkü internette para kaybettiğinde anlamıyor ki " diyen Serengil "Arabalar gitti, arsalar gitti. Alkolün bile tedavisi var ama kumarın yok" diyerek yaşadıklarını anlatmıştı.Serengil, bu gibi online kumar sitelerine bağımlı olanların bir gecede 30 ya da 40 bin dolar gibi paralar kaybettiklerini söylemişti.


Serengil'in eski eşi Aytun ise bu iddiaları yalanlamıştı.


Türk pop müziğinin yıldızlarından Demet Sağıroğlu'nun eğlence olsun diye başladığı kumar tutkusu kısa sürede kabusa dönüştü.


Türkiye'de kumar oynamak yasak olduğu için Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden Sağıroğlu bir dönem sıfırı tüketmişti.


Sağıroğlu 1998 yılında Hafta Sonu dergisine yaptığı açıklamada bu alışkanlıktan kurtulmak için yakın arkadaşı Emel Müftüoğlu'na sığındığını açıklamıştı. Sağıroğlu uzun süre önce kumar tutkusundan vazgeçti.


Mehmet Ali Erbil de kumar tutkunu olan ünlülerden.


Erbil, bir kaç kez kaçak kumar oynarken yakalandı. Erbil son olarak Kıbrıs'da bir kumarhanede oğlu ile birlikte görüntülenmiş ve bu yüzden tepki çekmişti.


Mustafa Topaloğlu da kumar tutkusundan bir türlü vazgeçemeyen ünlülerden.


Topaloğlu bu tutkusu yüzünden zor dönemler geçirdi.Topaloğlu bir kaç kez kumar operasyonlarında gözaltına alındı sonra serbest bırakıldı.


Levent o dönemi şöyle anlatmıştı: "Bir dönem, borcumu kumar oynayarak kapatma cehaletine düştüm. Kıbrıs'ta, orada burada kumar oynadım. Bu benim gibi aklı başında birinin düşmemesi gereken bir durumdu. Çok cahilce bir şeydi...


Levent o dönemi şöyle anlatmıştı: "Bir dönem, borcumu kumar oynayarak kapatma cehaletine düştüm. Kıbrıs'ta, orada burada kumar oynadım. Bu benim gibi aklı başında birinin düşmemesi gereken bir durumdu. Çok cahilce bir şeydi...


Levent sözlerini şöyle sürdürmüştü o dönemi anlatırken: "Nitekim işe yaramadı ve sonra da alkol bağımlılığı başladı. Ama şunu belirteyim; hiçbir zaman uyuşturucunun esiri olmadım. Zaten hatalarımdan da ders aldım ve kendimi topladım."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler