HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazdan zehirlenen 2 maden işçisi öldü

Sivas’ın Zara ilçesinde faaliyet gösteren krom madeninde gazdan zehirlenen 3 işçiden 2’si hayatını kaybetti.

Zara ilçesine bağlı Beypınar köyünde bağlı Gürgenağlı mevkisinde bulunan krom madeninde çalışan İdris Ekinci (39), Gökhan Kuştemur (27) ve Fatih Şahin sızan gazdan zehirlendi.

Vardiya değişimi sırasında baygın halde bulunan işçiler. arkadaşları tarafından 112 Acil Servisine taşınarak Zara Devlet Hastanene götürüldü.

Kayserili İdris Ekinci ve Adanalı Gökhan Kuştemur hastanede kurtarılamadı, Fatih Şahin ise ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi. İdris Ekinci ile Gökhan Kuştemur'un cenazeleri otopsi yapılmak üzere Sivas Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

Durumdan haberdar olan yakınları da Numune Hastanesine geldi. Olayın üzüntüsünü yaşayan Gökhan Kuştemur'un babası Mehmet Kuştemur oğlunun neden öldüğünü bilmediğini sadece zehirlendiğini söylediklerini belirtti.

Kuştemur'un dayısının oğlu Kemal Karatoprak ise maden ocağında 6 ay önce kendisinin de çalıştığını kaydederek, olayın işçilerin vardiya değişimi sırasında fark edildiğini mesai arkadaşlarının kendilerine ilettiğini söyledi.

(CHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler