HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazze'den İsrail'e roketli misilleme

Eilat saldırısını takiben düzenlenen İsrail hava saldırılarına Gazze'den roketle karşılık verildi, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrailli yetkililer, Gazze Şeridi'nden düzenlenen ve Aşdod kentini hedef alan roketli saldırıda biri ağır olmak üzere bir çok kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in güneyindeki kasaba ve kentlere yönelik bu sabah düzenlenen saldırıda 12 roket atıldığı belirtiliyor.

Roketlerden pek çoğunun boş arazilere düştüğü ancak birinin, ayin düzenlenen bir binanın bahçesine isabet ettiği açıklandı.

Bu sırada bir kişi ağır yaralandı.

Haaretz gazetesinin verdiği bilgiye göre, roketlerden bir diğerinin de Aşdod'da bir sanayi sitesinin dışına düşmesi sonucu altı kişi yaralandı.

Aşkelon'u hedef alan bir roket ise İsrail'in yeni füze savunma sistemince düşürüldü.

Aşkelon, Beerşeva, Kiryat Gat ve Aşdod'a yönelik bu saldırılar, İsrail'in Gazze'yi hedef alan hava saldırısını takip ediyor.

İsrail de bu hava baskınını Perşembe günü sekiz İsraillinin ölümüyle sonuçlanan Eilat saldırısına misilleme olarak düzenlemişti.

Eilat'daki saldırıyı ABD'nin yanı sıra, AB ve BM de kınamıştı.

Filistinliler, biri önde gelen bir askeri lider olmak üzere en az yedi kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Bu kişilerden dördünün Hamas'a sadık, ama zaman zaman bağımsız hareket eden grupların oluşturduğu Halk Direniş Komiteleri'ne (PRC) üye oldukları dile getirildi.

BU sabah başka hava saldırıların da düzenlendiği yolunda haberler bulunuyor.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre PRC, İsrail'e yönelik saldırılarla bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise hava baskınlarında, bu saldırılardan sorumlu tutulan kişilerin öldürüldüğünü dile getirdi.

İsrail'in iç istihbarat ajansı Şin Bet'in sözcüsü, hava baskınlarında öldürülenlerden bazılarının, 2006'da İsrailli asker Gilad Şalit'in kaçırılmasına karıştıklarını söyledi.

Hamas'ın idaresindeki El Aksa televizyonu, Gazze'de güvenlik güçlerinin İsrail'in askeri saldırı düzenleyebileceği beklentisiyle ana karargahı tahliye ettiklerini duyurdu.

Hamas, son saldırılarla bir ilgisinin bulunmadığını söylerken, İsrail'in saldırması durumunda karşılık vereceğini vurguluyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler