Gluten Haberleri

Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerileri

Glutensiz bir diyet sürdürenler için lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlamak bazen zorlayıcı olabilir. Gluten içermeyen bir beslenme tarzı aslında birçok lezzetli alternatife kapı açar. Glutensiz beslenenler için alternatif yemek tarifi önerilerini derledik. Bu tarifler, hem besleyici hem de damak tadınıza hitap edecek şekilde tasarlanmıştır.

Yemek 09-02-2024 08:46

Bu belirtileri yaşıyorsanız aman dikkat! Gluten hassasiyetiniz olabilir

Gluten intoleransı son dönemlerin en çok konuşulan sağlık konularından biri. Çölyak olmayan gluten hassasiyeti günümüzde yaygın olarak rastlanıyor. İşte gluten intoleransı yaşıyor olabileceğinizin 10 belirtisi...

Haber 19-01-2024 16:22

Yemeden önce bir daha düşünün! O yiyecekler vücuttaki iltihapların artmasına neden oluyor

Yediğimiz bazı yiyecekler; ağrıya, şişmeye ve hareket kabiliyetinde sınırlamalara neden olan artritin artmasına yol açıyor. Uzmanlar vücuttaki iltihapların çoğalmasına sebep olan yiyecekleri açıkladı.

Haber 28-11-2023 09:47

Bu hatadan uzak durun! Vücutta dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. Geceleri uykudan uyandırıp hareket kabiliyetini kısıtlayan artrit ağrılarına ilişkin konuşan uzmanlar, bu durumdan muzdarip kişiler için açıklamada bulundu. İşte vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan 4 gıda...

Haber 23-10-2023 14:54

Vücutta dayanılmaz ağrılara neden olan 4 gıda! Bu hatadan uzak durun

Yediğimiz sağlıklı yiyecekler daha enerjik ve zinde olmamızı sağlarken zararlı yiyecekler çeşitli hastalıklara ve ağrılara neden olabiliyor. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. İşte artrit ağrılarını artıran yiyecekler...

Haber 12-06-2023 17:23

Siyez buğdayı nedir, nasıl çimlendirilir? Siyez buğdayı nerede yetişir, glüten içerir mi?

Tarihi kaynaklara göre siyez buğdayının kökeni 12 bin yıl öncesine dayanır. Bilinen en eski yapıtlardan biri olan Göbeklitepe’de yapılan kazılarda da siyez buğdayı görülmüştür. Siyez buğdayı günümüz buğdaylarının atası olarak atalık tohumlar içerisinde yer alır. Tarihi önemi kadar sağlık açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Siyez buğdayı lif bakımından zengin, yüksek oranda besleyici ve bağışıklık sistemine faydalıdır. Peki, siyez buğdayı nerede yetişir?

Haber 10-04-2023 15:02

Ata Demirer 4.5 ayda 22 kilo verdi! Ata Demirer nasıl zayıfladı?

Bursa Bülbülü filmiyle gündemde olan Ata Demirer, 'Fatih Altaylı ile Bire Bir'e konuk oldu. Ünlü komedyen Ata Demirer, 4 - 5 ayda 22 kilo verdim. Meğersem glutenle ilgili sorunum varmış demek ki..." diyerek beslenme biçimine dair detayları anlattı.

Magazin 13-01-2023 09:00

Formuna dikkat edenlere glütensiz tarifler için gerekli malzemeler listesi

Formunuza dikkat ediyor ve sağlıklı beslenme alışkanlığını benimsiyorsanız ya da glütene karşı intoleransınız varsa tükettiğiniz ürünlere dikkat etmeniz gerekir. Günümüzde pek çok paketli gıda işlenmiş olduğu için glüten içerebiliyor. Bu nedenle aldığınız her bir ürünün içindekiler kısmına göz atmanız gerekir. Neyse ki marketlerde pek çok glütensiz ürün yer almaya başladı. Biz de glütensiz beslenme diyetinize ekleyebileceğiniz özel ürünleri sizin için bir araya getirdik.

Yemek 02-12-2022 18:18

Dayanılmaz sırt ağrılarından kurtulmak için bu üç besini ağzınıza sürmeyin

Sırt ağrısı, genellikle yanlış duruştan ve hareketsizlikten kaynaklanan yaygın bir şikayettir. Çoğunlukla stres kaynaklı olan bu rahatsızlık, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçme eğilimindedir. Ancak uzmanlar, üç yiyecek türünün sırtta iltihaplanmaya neden olarak ağrıyı tetiklediği yönünde uyarıda bulunuyor.

Haber 25-06-2022 08:57

“Eser miktarda glüten içerebilir” ibaresine dikkat!

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık haricinde son yıllarda glütensiz beslenmeye olan ilgi de arttı. Bu ilgi sonucu glütensiz gıda arayanlar yeni alternatiflere yönelmeye başladı.

Haber 02-06-2022 15:30

Dikkat! Bunları yemek egzamayı tetikleyebilir

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı birçok açıdan etki altına alıyor. Sağlığımız için meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Zararlı yiyecekler birçok hastalığa neden olurken bazı yiyecekler egzamanın tetiklenmesine sebep oluyor. Egzamanın tetiklenmesini önlemek, belirtilerini azaltmak için bu gıdalardan uzak durulması gerekiyor.

Haber 10-05-2022 08:55

Çölyak hastalığını tedavi etmek mümkün

Çölyak hastalığı gösterdiği belirtiler nedeniyle kişiye oldukça rahatsızlık vermektedir. Tahılların içerisinde bulunan glütene karşı tepki veren çölyak hastalığının tedavisi mümkündür. Doğru diyet programı ile çölyak hastalığını tedavi edebilirsiniz. Çölyak hastaları hayatlarının sonuna kadar doğru diyet programı ile beslenmelidirler.

Haber 09-05-2022 16:42

Çölyak hastalığına dikkati çekmek için pedal çeviren bisikletliler Bursa'ya ulaştı

Çölyak hastalığına dikkati çekmek için pedal çeviren bisikletliler Bursa'ya ulaştı

Yurthaber 06-05-2022 11:20

Glütensiz makarnanızı kendiniz yapın: Glütensiz makarna hamuru tarifi

Makarna en pratik yemeklerden biri olarak pek çok evde haftada 1-2 gün ana yemek ya da yancı yemek olarak hazırlanıyor. Pişerken mutfağa yayılan mis gibi kokusu, doyuruculuğu ve besleyiciliğiyle sıcak tüketmekten hemen herkes hoşlanıyor. Makarna, pesto sos, kremalı mantarlı sos veya kıymalı sosla da tam bir lezzet deposu haline geliyor. Peki ya glütensiz beslenenler?

Yemek 25-01-2022 09:28

Glüten hassasiyeti hakkında merak edilen her şey ve tariflerde kullanılabilecek ürünler

Glüten hassasiyeti son dönemlerde hemen herkesin gündeminde. Sizin de glüten hassasiyetiniz mi var? Ya da glütensiz beslenmek istiyorsunuz ama sınırlı besinler tüketmekten mi sıkıldınız? Cevabınız "Evet" ise sizin için hazırladığımız yazıya mutlaka göz atmalısınız. Glütensiz beslenenler için ürün çeşitlerinin ne kadar çok olduğuna şaşırabilirsiniz!

Yemek 07-01-2022 15:37

Bu belirtilerin kimse farkında değil! Gluten hassasiyetiniz olduğunu anlayamazsanız iş işten geçebilir...

Son yıllarda sıkça duyduğumuz kelimelerden biri gluten! Uzun zamandır tüm mecralarda glutensiz besin diyetlerini ve yeni beslenme alışkanlıklarını işitiyoruz. Peki glutensiz beslenmek neden bazılarımız için hayati önem taşıyor? Gluten hassasiyetinizi nasıl anlarsınız? Bu yazımızda gluten hassasiyeti belirtilerini ve bunu anlamanın yollarını sizler için derledik.

Haber 08-07-2021 15:59

Glutensiz diyet zayıflamak için kullanılmalı mı?

Glutensiz diyet son yıllarda sıkça duyulan beslenme tipleri arasında yer alıyor. Birçok insan tarafından tercih edilen glutensiz diyetler yapılırken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu da doktor kontrolü olmadan glutensiz beslenmenin doğru olup olmadığı sorusunu beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili merak edilenleri açıklayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, gluten ve diyet hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 27-06-2021 17:34

Depresyon nedenleri arasında gluten de var! Tedavisi için...

Çölyak dışı gluten duyarlılığı olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Esin Korkut, gluten duyarlılığı belirtileri ekstra-intestinal semptomlarla anlaşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Esin Korkut'un açıklamalarına göre çölyak duyarlılığı olan kişilerde baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, eklem ve kas ağrısı, bacak veya kollarda uyuşma, karıncalanma, alerji, depresyon, kaygı, demir eksikliği anemisi, folat eksikliği, astım, rinit, yeme bozuklukları veya otoimmün hastalıklar görülebilir.

Haber 20-06-2021 10:53

Glütensiz kahvaltı tarifleri

Onlarca çeşitle donatılan Türk kahvaltısı sofralarına alışkın olduğunuzu tahmin ediyoruz. Sucuklu yumurta ekmek banmanın tarifsiz keyfini elbette ki anlatmaya dahi gerek yok. Ancak göze ve mideye hitap eden bu geleneksel Türk kahvaltısının tam bir kalori bombası olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Güne daha hafif ama doyurucu bir öğünle başlamak isteyenler için birbirinden lezzetli kahvaltı tarifleri hazırladık.

Yemek 08-11-2016 03:54

Çölyak'ın tek tedavisi ömür boyu glutensiz diyet

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Gazi Kalaycı, son yıllarda yüzde 1 gibi yüksek oranda görülen çölyak hastalığının gluten içeren besinlerin alınmasıyla ortaya çıkan ince bağırsak hastalığı olduğunu belirterek, tek tedavi yönteminin ise ömür boyu glutensiz diyet uygulamak olduğunu söyledi.

Haber 04-01-2007 10:56