HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google Drive resmi olarak duyuruldu

Google'ın bulut hizmeti olan Google Drive resmi olarak duyuruldu. Google, herkese ücretsiz olarak 5 GB depolama alanı sunuyor. Bulutta rekabet giderek kızışıyor.

Google'ın merakla beklenen Dropbox benzeri bulut hizmeti Google Drive, tahmin edildiği gibi 24 Nisan'da yani bugün resmi olarak duyuruldu.
Dropbox, SkyDrive gibi bulut servislerini biliyorsanız Google Drive'dan bahsetmeye gerek yok. Bilmeyenler için kısaca bahsedelim; Google Drive, internet üzerindeki sabit diskiniz yani depolama alanınız. Her türlü müzik, resim, belge, video veya farklı formatları internetteki depolama alanınızda saklayabilirsiniz. Bunlara farklı bilgisayarlardan, telefonlardan ya da tabletlerden anında ulaşabilirsiniz.
Google'ın bulut hizmeti olan Google Drive, her kullanıcısına bedava 5 GB alan veriyor. Tanıtım yazısında da 5 GB'ın birçok fotoğrafı, müziği hatta belgeleri saklamaya fazlasıyla yeteceği belirtiliyor. 5 GB'ın yetmeyeceğini düşünüyorsanız farklı paketleri de bulunuyor.
**Uygun fiyatlara sahip**
5 GB'a ek olarak ayda 2.49 dolara 25 GB, 4.99 dolara 100 GB, 49.99 dolara ise 1 TB alan sahibi olabilirsiniz. Bu fiyatların aylık ücretler olduğunu belirtelim. Ancak profesyonel kullanıcılar için ayda 50 dolara 1 TB gibi bir seçeneğin oldukça makul olduğunu söyleyebiliriz.
Rakipleri SkyDrive herkese bedava 7 GB, Dropbox ise 2 GB alan veriyor. Google Drive'da paralı üyeliğe sahip olduğunuzda Gmail hesabınız da otomatik olarak 25 GB'a yükseltiliyor. Gmail alanının kendine has olduğunu, bulut alanınızla alakası olmadığını da belirtelim.
Buraya tıklayarak Google Drive sayfasına gidebilir ve Google hesabınızı Google Drive'a yükseltebilirsiniz.
Henüz bir bulut hizmeti kullanmıyorsanız bulut hizmetlerinin karşılaştırması için buraya tıklayın.
Google Drive'ın henüz iPhone ve iPad uygulaması bulunmuyor. Bunlar haricinde Android, Windows ve Mac'ler için indirilebilir bir uygulaması bulunuyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler