Göz Haberleri

Sinsi ilerliyor, geç belirti veriyor! Uzman isim kadınları uyardı... İşte şüphe duymanızı gerektirecek 6 belirti

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.

Kadin 27-03-2024 09:58

Yürüyüşte, koşuda, arkadaş buluşmasında rahatlık ve tarz sunacak spor tayt modelleri

Baharla birlikte açık havada geçireceğiniz vakitlerde rahat hissetmenizi sağlayacak bir tayt arıyorsanız içeriğimize bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Çünkü ister yoga matında poz verin ister parkta koşu yapın ister spor salonunda antrenmanlarınıza odaklanın, doğru taytla her anı konforlu geçirmek mümkün. Kombinlerinizi canlandıracak, hareket özgürlüğünüzü artıracak ve gün boyu konfor sağlayacak spor tayt modellerinden oluşan seçkimizle dolu dolu bir sezon geçirmeye hazır olun!

Kadin 25-03-2024 23:34

Tüm cilt tipleri için en iyi Pure Solutions ürünleri

Cilt bakımında aradığımız çözümü bulmak bazen düşündüğümüz kadar kolay olmasa da doğanın saf gücünü ve bilimin ileri teknolojilerini bir araya getiren The Purest Solution, cilt sağlığınızı ve güzelliğinizi desteklemek için en etkili içerikleri sunuyor. Lekeler, sivilceler, siyah noktalar veya cilt tonu eşitsizliği gibi her türlü cilt problemine karşı etkili olan Pure solutions ürünlerinden oluşan bir liste hazırladık. İşte detaylar!

Kadin 23-03-2024 04:29

Sadece süper görüşe sahip kişiler optik illüzyondaki gizli yumurtaları 12 saniyede tespit edebiliyor!

Optik illüzyonlar, görsel algımızı test etmek için harika bir araçtır. Bu testte bazı gizli detayları fark etmek sadece süper görüşe sahip insanlar için mümkün. Bu tür testler, görsel algınızı ve dikkatinizi nasıl kullandığınızı anlamamıza yardımcı olabilir. Optik illüzyonlardaki gizli detayları fark ederek, görsel yeteneklerinizi geliştirebilir ve algılarınızı iyileştirebilirsiniz.

Kadin 22-03-2024 10:31

Diğer Haber Etiketleri

başarı bebek arabası markaları bebek arabası oyuncak bebek arabası pusetli bebek arabası tavsiye bebek ayakkabısı bebek bakım çantası bebek banyo seti bebek battaniye modelleri bebek battaniyesi bebek beşik modelleri bebek beşikleri bebek bezi 5 numara bebek bisikleti bebek bornoz seti Jinekolog Psikolog Adidas Koton philips yumurta zerdeçal zeytinyağı saç dökülmesi makarna üniversite bebek bezi bebek buzdolabı tayt kabartma tozu retinol halı Kilo vermek Bebek bakımı tabya hapishane bahşiş gözlük ağlamak hastalık uyku yüz temizleme jeli bebek arabası Güneş yoğun bakım Kalp‎ Gümüşhane Kütahya mantar Victoria's Secret anjiyo Puma kış temizlik güneş kremi Aşk tavuk Optik illüzyon restoran sabun makyaj kahvaltı parfüm peeling ten uyumu Elektrikli süpürge seçim kişilik testi çikolata kisti hazımsızlık Konjonktivit (kırmızı göz hastalığı) mide yanması ödem sinüzit stres virüs yumurtalık kanseri alara ağla ağlama ağlayan bebek ağlayan çocuk ağlayan kadın ağlayan kız armani exchange arzum okka kahve makinesi dagi dagi iç giyim cerave cilt dermoskin vitamini çekici burun burberry gözlük c vitamini serumu biyometrik fotoğraf biyometrik fotoğraf nasıl olur fayda evde lazer epilasyon erkek gaz guess güzellik göz makyajı flört hasta hyaluronik asit homend çay makinesi ilik ilişkiler iltihap anne anomali en güzel dikiş dış görünüş doğum günü dudak düşünce duygu kappa karakter karakter testi jbl kulak içi kulaklık yumurtalık kanseri belirtileri mon mor mps nemlendirici krem neutrogena nike tayt mi tartı müşteri limon tuzu loreal paris la roche posay serum maya ralph lauren rayban güneş gözlüğü philips epilasyon philips epilasyon aleti philips lazer epilasyon aleti philips lumea psikiyatri psikolojik testler reebok rimel pierre cardin şişkinlik siyah sağlıklı yaşam sakinleştirici serum salisilik asit prada gözlük su ısıtıcı ten uyumu nedir test slazenger tayt modelleri sosyal medya bağımlılığı spor tayt kramp kablosuz süpürge kadın kadın iç çamaşırı kilo kurs kıyafet kız konjonktivit osmanlı osse gözlük osse güneş gözlüğü ocak under armour üreme tommy hılfıger tonik bebek battaniye vogue gözlük ağlayan anne entübe edilmek mutfak tüyoları by pass nedir jinekoloji balıklar tüy toplayıcı zayıflama zeka testi vichy viral enfeksiyon xiaomi tartı the purest solutions eo sant hücreler ense kurallarına karakter özellikleri ten uyumu ne demek polyamid vf balıkları adh dsa rimel nedir 5 yaş dermal posa göz kızarıklığı nasıl geçer sosyal medya

Göz

Göz Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Göz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Göz kızarıklığı deyip geçmeyin! 'Tedavide geç kalınırsa...'

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma çapaklanma sulanma batma ile kendini gösteren konjonktivit hakkında bilgi verdi. Hastaların genelde kırmızı göz sorunu ile kendilerine geldiğini anlatan Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.

Kadin 21-03-2024 13:21

Optik illüzyon: Sadece keskin gözlere sahip kişiler gizli balığı 7 saniye içinde bulabiliyor

Optik illüzyonlar zekanızı test etmenin iyi bir yolu olabilir. Aynı zamanda dikkat seviyenizi de ölçmeye yarayan bu testler eğlenceli vakit geçirmeniz için harika bir seçenek. İddialara göre sadece keskin gözlere sahip kişiler resimdeki gizli balıkları sadece 7 saniye içinde bulmayı başarıyor. Peki, siz gizli balığı kaç saniye içinde bulabildiniz?

Kadin 18-03-2024 08:32

Denemeyen bin pişman: Ocak gözündeki yağ ve kiri söker atar! Kararmış ocak gözlerine son

Mutfak temizliği, her evde önemli bir konudur. Özellikle ocak gözlerinin temizliği birçok kişi için zorlayıcıdır. Doğru yöntemlerle ocak gözlerini temizlemek oldukça kolaydır ve sonuçlar şaşırtıcı olabilir. Kararmış ocak gözlerine veda etmenin zamanı geldi. Bu yöntemlerle ocak gözlerindeki yağ kalıntıları ve kirden kurtulabilir ve ışıl ışıl bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Kadin 15-03-2024 09:49

Gözümüzün önündeki şifa! Tam bir antioksidan deposuymuş! Cilde parlaklık veriyor, hormonları dengeliyor

Zerdeçal, mutfaklarımızın vazgeçilmezi olmasının ötesinde gerçek bir şifa kaynağıdır. Tam bir antioksidan deposu olarak bilinen bu mucizevi baharat, cilde doğal bir parlaklık kazandırırken, içerdiği bileşenlerle hormonları dengelemeye yardımcı olur. Gözümüzün önündeki bu şifa kaynağından birçoğumuz habersiz. Nerdeyse her evde bulunan bu mucize baharatın faydalarını haberimizde derledik.

Kadin 09-03-2024 09:23

Döndüğünde en güzel kız hangisi olacak? Seçiminiz kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarıyor

Bir insanın güzelliği, sadece dış görünüşünden çok daha fazlasını kapsar. Bu testte seçtiğiniz en güzel kız aslında iç dünyanız hakkında da bir şeyler söylüyor. Arkası dönük 5 kızdan oluşan bu teste göre döndüğünde en güzel kızın hangisi olacağını düşünüyorsanız karakter özellikleriniz de o kıza göre değişim gösteriyor.

Kadin 09-03-2024 08:39

Yemek yerken yapılan bu hatadan kaçının! Hazımsızlık, ödem ve mide rahatsızlıklarına neden oluyor

Yemek sırasında su içmek birçok kişinin alışkanlığı olsa da aslında bu durumun bazı olumsuz etkilere yol açtığı ortaya çıktı. Yemek yerken aynı anda su içmekten kaçınmanız gereken birçok neden var. Bu alışkanlık başta hazımsızlık, gaz ve ödem olmak üzere birçok mide rahatsızlığına neden olabilmekte.

Kadin 08-03-2024 15:24

Pürüzsüz cildin püf noktası yüz temizliği için kritik olan ürün listesi

Pürüzsüz bir cilt için sırrınız burada! Yüz temizliği, kusursuz bir cildin anahtarıdır. Her gün maruz kaldığımız kir, yağ ve çevresel faktörler cildimizi olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru ürünleri kullanarak sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak mümkün! İhtiyacınıza uygun temizleyici, tonik ve serumu seçerek güzellik ritüelinizi tamamlamaya ne dersiniz? Unutmayın, cildinizin bakıma ihtiyacı var. Sağlıklı ve parlak bir cilt için bu ürünler, kaçırılmayacak fırsat!

Kadin 07-03-2024 14:54

Yüz şeklinize göre hangi gözlük modeli size en uygun?

Herkesin yüzüne en iyi uyacak gözlük modeli farklılık gösterir. Gözlük seçerken yüz şeklinizi dikkate almak hem tarzınızı yansıtmanıza hem de doğru görünümü elde etmenize yardımcı olur. Çünkü doğru gözlük, hatlarınızı dengeleyerek yüzünüzü en iyi şekilde vurgular. Biz de içeriğimizde yüz şeklinize en uygun olacak modellerin yer aldığı bir liste hazırladık. Ünlü markaların çeşitli gözlük modellerinden oluşan seçkimize gelin birlikte göz atalım.

Kadin 06-03-2024 14:54

Kadınlar Günü için annenize, eşinize, kardeşinize, arkadaşlarınıza alabileceğiniz yaşam kolaylaştırıcı pratik hediyeler

Kadınlar Günü; annelerimize, eşlerimize, kardeşlerimize ve sevdiklerimize minnettarlığımızı ifade etmenin bir yolunu sunan önemli özel günler arasında yer alıyor. Bu günü kutlarken sevdiklerinizin yaşamlarını güzelleştirecek hediyeler seçmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. İster annenize, eşinize, kardeşinize ister yakın arkadaşlarınıza hediye arayışındaysanız işte yaşam kolaylaştıran 10 hediye önerisi!

Kadin 04-03-2024 19:53

Phubbing nedir, phubbing ne demek? Modern ilişki terimlerinden phubbing ne anlama gelir?

Telefon ekranına uzun süre bakarak dijital ortamda vakit geçirmek, günümüzün en büyük sorunlarından biri hâline gelmiştir. Öyle ki kişiler artık yüz yüze değil, telefonları aracılığı ile sosyalleşmektedir. Bu noktada aile ilişkileri, arkadaşlık ve romantik ilişkilere yeterince vakit ayırmayınca ilişkiler zarar görmektedir. Bireylerin üretkenliğini de olumsuz etkileyen bu durum tüm dünyada oldukça yaygındır. Peki modern ilişki terimlerinden phubbing nedir?

Kadin 04-03-2024 17:25

İz yok, rahatlık var! Kullanan kadınların favorisi haline gelen lazer kesim iç çamaşırları

Günümüzde teknolojinin iç giyim dünyasına getirdiği en yenilikçi ürünlerden biri olan lazer kesim iç çamaşırları, kombinlerimizde ve rahatlık açısından büyük bir konfor sağlıyor. Adeta bir kurtarıcı olan bu ürünler gün boyu rahatlık ve şıklık sunuyor. Pierre Cardin'den Under Armour'a çeşitli markaların lazer kesim iç çamaşırlarını içeren seçkimiz, her zevke ve ihtiyaca hitap ediyor. Kaliteli kumaşlarıyla günün her anında size eşlik edecek olan lazer kesim iç çamaşırlarına birlikte bakalım.

Kadin 04-03-2024 02:14

Yıllardır yanlış biliniyormuş: Yumurtayı sakın buzdolabı kapağına koymayın! Yumurtayı daha uzun ömürlü saklama sırrı ortaya çıktı

Yumurta, mutfaklarımızın vazgeçilmez bir parçası. Yumurtayı saklarken buzdolabı kapağına koymanın yıllarca yanlış bilinen bir uygulama olduğu ortaya çıktı. Yumurtanın daha uzun ömürlü bir şekilde saklama sırrını merak ediyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

Kadin 02-03-2024 07:46

'Talep çok arttı' Ekonomik sıkıntılar yüzünden başladılar! Üretip satarak aile ekonomisine katkı sağlıyorlar 'Bunun ticaretini yapabilirler'

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 20 dikiş nakış kursunda 500 kadın ürettikleri el emeği göz nuru kıyafetlerle ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kadin 01-03-2024 09:40

İlk doğum günlerini 2028'de kutlayacaklar! 'Her zaman gerçekleşen bir tarih değil'

Kayseri Şehir Hastanesi’nde 4 yılda bir gelen 29 Şubat’ta gözlerini dünyaya açan 16 bebek, ilk doğum günlerini 2028’te kutlayacak.

Kadin 29-02-2024 17:47

Emekli olup köye yerleşti 15 yaşını göremez demişlerdi! Kızları şimdi 28 yaşında, doğal ürünlerle besliyorlar 'Çok işe yaradı'

Gümüşhane’de yaşayan 25 yıllık öğretmen Yaşar Temel Başer, doktorların "15 yaşını göremez" dediği engelli kızı Nur Hilal Başer’in daha uzun bir hayat sürmesi için 2007 yılında emekli olarak köye yerleşti. Tamamen doğal besinlerle beslenen Nur Hilal Başer, 28 yaşına ulaştı.

Kadin 29-02-2024 11:14

'Üreme potansiyelini tehlikeye atabilir' Erken yaşlarda görülüyorsa dikkat! 'Ağrıyı normal kabul ettikleri için...'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplanoğlu, endometriozisin teorik olarak yumurtalık rezervini azaltması, karın içerisinde yapışıklıklar yaparak anatominin bozulmasının sık görülen ve üreme potansiyelini tehlikeye atan bir durum olduğunu belirterek, “Bu yüzden 10-19 yaş grubunda endometriozis tespit edildiğinde, özellikle dikkatlice yaklaşıp gelecekteki üreme potansiyelini korumaya uygun tedaviler tercih edilmelidir” dedi.

Kadin 29-02-2024 10:55

Anneler kep attı! 'Çocuklarımdan önce mezun oldum'

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve YYÜ işbirliği ile hayata geçirilen ‘Anne Üniversitesi’ni başarıyla tamamlayan 150 anne sertifikalarını alıp kep fırlattı.

Kadin 26-02-2024 17:06

Okul çağı çocukları için ‘altın’ değerinde! Başarıyı olumlu etkiliyor! Daha geç yoruldukları ve özgüven sahibi oldukları gözlendi

Pek çok kişi sağlık için önerilen aralıklı oruç modasına uyup beslenmelerinden kahvaltı öğününü silerken, bir Pediatrist kahvaltının okul çağı çocukları için ‘altın’ değerinde olduğunu hatırlattı. Kahvaltının çocukların başarısını olumlu etkilediğini belirten doktor, “Kahvaltı yapan çocukların daha geç yoruldukları ve özgüven sahibi oldukları gözlenirken, obezite görülme oranının düşük olduğu tespit edilmiştir. Anne babalar yapmasa da çocukların kahvaltı yapması mutlaka sağlanmalıdır." dedi.

Kadin 26-02-2024 11:07

Daha aydınlık ve pürüzsüz bir cilt için en iyi retinol serum markaları

Ciltte mucizevi bir dönüşüm sağlayan retinol, cilde sayısız fayda sunan bir bileşen. Şimdiye kadar belki de retinolün kırışıklıklarla savaşmak için en etkili bileşen olduğunu duymuş olabilirsiniz ancak bu sadece hikayenin bir kısmı. Çünkü retinol lekelerin azaltılması, cildin parlaklığının artırılması ve daha sağlıklı bir cilt görünümü için de önemli bir rol oynuyor. Sizler için en iyi retinol serum markalarından oluşan bir seçki hazırladık. Daha fazlası için gelin, içerimize bir göz atalım!

Kadin 26-02-2024 02:18

Türkiye’de bir örneği yok! Gözler önünde yok oluyor... Tam 200 yıllık! 'Garip ve köhne bir halde'

‘Hilal’ ve ‘Nal’a benzeyen Türkiye neredeyse bir örneği olmayan, Osmanlı döneminde kadın hapishanesi olarak kullanılan yaklaşık 200 yıllık Gemli Tabya, gözler önünde yok oluyor.

Kadin 23-02-2024 07:22

Biyometrik fotoğraf makyajı: Biyometrik fotoğrafta makyaj olur mu? Biyometrik fotoğrafta güzel çıkmak için öneriler

Biyometrik fotoğraf bir vesikalık fotoğraf türüdür. Kuralları ICAO yani Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından belirlenmiş olan ve dijital ortamda kayıt altına alınan vesikalık fotoğraflardır. Resmî kurumlar tarafından kullanılan bu fotoğraf türünde belirli kurallar aranır. Bu fotoğraf türünde makyaj, saç modeli gibi pek çok detaya dikkat edilir. Peki biyometrik fotoğrafta makyaj olur mu? İşte biyometrik fotoğrafta güzel çıkmak için öneriler.

Kadin 22-02-2024 18:58

Kış makyajı: Kış makyajı nedir, nasıl yapılır?

Kış ayları, güneşin daha zayıf olduğu ve nemin yüksek olduğu zamanlardır. Bu noktada cildin nem dengesinin sağlanması ve dış etkenlere karşı korunması önemlidir. Kış makyajı da cildin korunmasına ve güzel görünmesine yardımcı olmalıdır. Bu nedenle doğru makyaj teknikleri ve ürünlerin seçimi oldukça önemlidir. Peki kış makyajı nedir, nasıl yapılır?

Kadin 22-02-2024 18:56

Psikiyatri uzmanından önemli tavsiye! 'İlk başta geldiklerinde hep bir endişe olur...'

Kayseri Şehir Hastanesi’nde Psikiyatri Uzmanı olarak görev yapan Dr. Muhammet Emin Dağüstü, psikiyatri hastalarının doktora geldiklerinde hep bir endişesinin olduğunu söyleyerek, “Hepimizin psikiyatriye başvuran hastalar gibi parçaları vardır” dedi.

Kadin 19-02-2024 17:53

Restoranda 988 liralık hesaba 308 bin lira bahşiş bıraktı! Sebebini öğrenen tüm garsonlar ağladı

Restoranda bahşiş bırakmak Türkiye'de çok yaygın bir alışkanlık olmasa da bazı müşteriler garsonların hizmetinden memnun kaldıklarında bunu yapabiliyor. Bu alışkanlık ABD'de çok yaygın ancak elbette bahşişler de belirli oranlarda oluyor. Fakat Michigan eyaletinde bir müşterinin restoranda bıraktığı bahşiş herkesi çok şaşırttı ve gözyaşlarına boğdu. Hesap yaklaşık 32 dolar yani 988 lira gelmişti ancak müşteri 10 bin dolar yani 308 bin lira bahşiş bıraktı. Nedeni ise herkesi hüzne boğdu.

Kadin 19-02-2024 16:00

Psikolojik test: Hangi resim daha huzurlu hissettirdi? Gerçek duygularınızı söylüyor

Psikolojik testler bilinçaltınızda yatan düşüncelerin ortaya çıkmasını sağlıyor. "Hangi resim daha huzurlu hissettirdi?" testi, görsel seçimlerinizin altında yatan psikolojik düşünceleri gözler önüne seriyor. Bu psikolojik testte 4 adet resim bulunuyor. Testi çözmek için sizi en huzurlu hissettiren resmi seçmeli ve altındaki açıklamasını okumalısınız.

Kadin 19-02-2024 14:08

Film gibi 6 gün yaşadı ama hiç hatırlamadı! Başından geçenleri öğrenince kulaklarına inanamadı... 'Yaşamam imkansızdı'

Nefes darlığı, yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu devlet hastanesinden bilinci kapalı, entübe edilmiş durumda Acıbadem Kent Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edilen Ahmet Kuvvet (50) hiçbir şey hatırlamadığı 6 günün sonunda gözlerini yeniden hayata açtı. Tedaviyi gerçekleştiren Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Kendisi için verilmiş hiçbir kararı bilmeyen hastamız uyanıp da süreci öğrenince ‘yaşamam imkansızdı” dedi. Mutlu son ekip çalışmasıyla geldi” dedi.

Kadin 19-02-2024 07:21

Dışarda lazere tonlarca para dökmeye son! Çok satan Philips Lumea Lazer Epilasyon Cihazı'nı sizin için inceledik

Eşsiz teknolojisi ve etkileyici sonuçlarıyla pek çok kullanıcının gözdesi haline gelen Philips Lumea lazer epilasyon cihazları, son zamanların en çok satan kişisel bakım cihazları arasında yer alıyor. Sizin için hem zaman hem de maliyet açısından tasarruf sağlayan Philips Lumea serisi epilasyon cihazlarını inceledik. Epilasyon keyfini acısız ve güvenle yaşamak istiyorsanız, içeriğimize göz atabilirsiniz.

Kadin 16-02-2024 13:55

Kadınlara göre en çekici erkek özelliği! Renkli göz ve geniş omuzdan önce o geliyor... Şaşırtan sonuç

Yurt dışındaki bir flört sitesi tarafından kadınlar arasında yapılan bir ankete göre kadınlar için en çekici erkek özelliği belli oldu. Buna göre kellik bir erkeğin sahip olabileceği en çekici görünüm olarak değerlendirildi. Öyle ki kellik, ankette renkli göz, çıkık elmacık kemikleri ve geniş omuz gibi özellikleri dahi geride bıraktı.

Kadin 15-02-2024 17:53

Kış ayları için 7 altın öneri! Satın almak yerine evde yapılabiliyor... 1 litre ılık suya ekleyin

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, Kış aylarında Türkiye’de her yıl yaklaşık 15 milyon kişinin sinüzitten etkilendiğine dikkat çekerek, eğer sorun kronikleşirse ameliyat seçeneğinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Kadin 15-02-2024 14:46

Kilosu 259 liradan satılan doğal şifa kaynağı! Cildi neme doyurup parlatıyor, saçta kepek ve dökülmeyi engelliyor

Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde üretilen zeytinyağı sabununun şifa kaynağı olduğu kaydedildi. Sabunculuğun baba mesleği olduğunu anlatan Cem Canpolat, zeytinyağı sabununun faydalarının saymakla bitmediğini söyledi.

Kadin 13-02-2024 10:45

Saç dökülmenizin 5 muhtemel nedeni ve en etkili çözüm yolları! Yiyeceklerden ilaçlara kadar...

Tabağınıza koyduğunuz yiyeceklerden aldığınız ilaçlara kadar saçlarınızın dökülmesinin pek çok nedeni olabilir. Genellikle günde 50 ila 100 saç telini kaybederiz, ancak bu tellerin yerini genellikle yeni saçlar aldığından bunu fark etme eğiliminde değiliz. Bu, yeni saçların, dökülen saçların yerini almadığı zamandır; bu da, gözle görülür derecede daha ince buklelere, kel bölgelere ve tek seferde saç yığınlarının dökülmesine neden olabilir. İşte saç dökülmenizin 5 nedeni ve çözüm yolları...

Kadin 12-02-2024 09:38

Geç saatlerde tüketmeden önce bilmelisiniz! Geceleri uykunuzu kaçıracak kafein içeren 7 şaşırtıcı yiyecek

Kafeini kahveyle ilişkilendiririz. Ancak, içinde kafein bulunan pek çok başka yiyecek de gerginliklere neden olabilir. Birçok kaynak günlük kafein alımı için günde 400 mg'lık bir sınır önermektedir. Öte yandan hamile kadınların günde 200 mg'dan fazla kafein içmekten kaçınmasını öneriliyor. Kahvenizdeki kafein içeriği, çekirdeğin sertliğine ve çekim sayısına bağlıdır. Bununla beraber kahve dışında kafein içeren 7 besin uykunuzu kaçırmaya neden olabilir. İşte o besinler...

Kadin 12-02-2024 08:31

Kışın artan bu salgına dikkat! Belirtiler bir anda başlıyor... 'Görme kaybına neden olabiliyor' diyerek uyardı

Kışın kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte kırmızı göz hastalığının görülme sıklığının arttığını belirten Op. Dr. Tuncer Güney, “Viral konjonktivitler; toplu taşıma, okul-kreş, hastane, yurt gibi yerlerde hızla yayılabilen önemli bir halk sağlığı problemidir. Gözlerde kızarıklık, kanlanma, göz kapaklarında şişlik, sulanma, çapaklanma, yanma, batma, ağrı, kirpiklere yapışan iltihap, beyaz zar oluşumu, ışığa karşı hassasiyet, gece boyunca gözden akıntı gelmesi görülebilir” dedi.

Haber 09-02-2024 09:55

Herkes kullanıyor ama zararını kimse bilmiyor! Vücut fonksiyonlarının bozulmasına sebep olan o hata...

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan parfümün bilinmeyen bir zararı ortaya çıktı. Parfümü doğrudan boyun bölgesine sıkmanın tiroid fonksiyonlarını bozduğu öğrenildi. Tiroid bezinin yetersiz hormon salgıladığı durumlarda metabolizma yavaşlar ve obezite ortaya çıkar. Obezite genellikle, göz çevresinde, göbek etrafında ve vücudun alt bölgelerinde kendini gösterir.

Kadin 09-02-2024 07:50

Psikolojik test: Hangi resmin içinde olmak isterdin? İç dünyanızı ortaya çıkarıyor

Bazen iç dünyamızı keşfetmek için basit görünen testler, derin hislerimizi ve isteklerimizi ortaya çıkarabilir. "Hangi resmin içinde olmak isterdin? adlı bu psikolojik test, seçtiğiniz görselin altında yatan duygusal ve psikolojik arzularınızı yansıtıyor. Psikolojik test ve cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 07-02-2024 09:10

Partnerinizle ten uyumunuz olduğunu gösteren 5 işaret! İlişkiyi ayakta tutuyor

Ten uyumu, ilişkilerde derin bir bağın işaretidir. Ortak zevklerinizden fiziksel temasınıza kadar, uyumlu bir ilişkinin belirtileri birçok belirtisi bulunur. Partnerinizle olan ten uyumunuzu anlatan beş belirgin işareti haberimizde derledik.

Kadin 07-02-2024 08:04

'Pikini yaptı ve azalma seyrine girdi' Uzman isim 'bulaş zincirinde kırılma' diyerek açıkladı

Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında yaşanan artışın, okulların sömestir tatiline girmesiyle birlikte düşüşe geçtiğini söyledi. Hastane aciline günlük başvuran 900 kişiden sadece 200'ünün üst solunum yolları şikayetiyle geldiğini belirten Doğan "Viral üst solunum yolları enfeksiyonları pikini yaptı ve azalma seyrine girdi. Ocak ayıyla mukayese ettiğimizde şu an üst solunum yollarına bağlı hastane başvurularında yüzde 75 oranında azalma gözlemekteyiz" dedi.

Kadin 05-02-2024 16:43

Philips Avent, Prima, Chicco... Anne ve Bebek Ayına Özel Fırsatlar başladı

Anne adayları, çiçeği burnunda ebeveynler buraya! Philips Avent, Prima ve Chicco gibi markaların ürünlerini indirimli fiyatlarla sizlerle buluşturan Amazon'un Anne ve Bebek Ayına Özel Fırsatlar kampanyası başladı. Hem kendiniz hem de bebekleriniz için ihtiyaç duyduğunuz ürünleri uygun fiyatlarla satın almak isterseniz, sizin için seçtiğimiz indirimlere mutlaka göz atmalısınız. İşte detaylar!

Kadin 02-02-2024 11:53

Pürüzsüz bir cilde sahip olmamanızın 11 nedeni! Cilt bakımından sonra dişlerinizi fırçalıyorsanız...

Pürüzsüz bir cilt her kadının hayali. Bunun için cilt bakımının yanı sıra beslenme alışkanlıkları, su içme sıklığı ve stressiz bir yaşam gibi faktörlere de dikkat etmek gerekiyor. Cildinize ne kadar iyi bakarsanız bakın bazen gözden kaçırdığınız önemli noktalar olabiliyor. İşte pürüzsüz bir cilde sahip olmak için dikkat edilmesi gereken 11 madde ve detayları...

Kadin 31-01-2024 14:48

Ağlamanın 7 bilinmeyen faydasını duyan 'yok artık' dedi! Meğer gözyaşının ne etkileri varmış

Ağlamak sadece duygusal bir tepki olmakla kalmayıp aynı zamanda vücudumuzu koruyan bir tür mekanizmadır. Ağlamak, hissettiğimiz duyguları ifade etmenin yanı sıra sağlığımıza da faydalıdır. Ağlamanın birbirinden ilginç 7 faydasını haberimizde derledik.

Kadin 30-01-2024 13:54

Ne yapsam kilo veremiyorum diyorsanız dikkat! Kilo verememenin 9 önemli nedeni

Kilo verme süreci herkes için farklılık gösterir. Bu süreçte bazen beklenen sonuçları elde etmek zor olabilir. Eğer "Ne yapsam kilo veremiyorum" diyorsanız, kilo verememenizin altında yatan bazı önemli nedenleri gözden geçirmek önemlidir. Kilo verme konusunda karşılaşılan yaygın sorunları ve kilo verememenin 9 önemli nedenini haberimizde derledik.

Kadin 30-01-2024 12:09

Halı ve koltuk lekelerini tek seferde çıkarıyor! Daha önce hiç duymadığınız leke çıkarma yöntemi

Halı ve koltuk gibi ev eşyalarında oluşan çay lekeleri oldukça can sıkıcı olabiliyor. Hangi yöntemi denediysem çay lekesinden kurtulamadım diyorsanız bu şaşırtıcı ama etkili leke çıkarma yöntemini deneyebilirsiniz. Üstelik sadece tek malzeme yeterli oluyor. İşte daha önce hiç duymadığınız leke çıkarma yöntemi...

Kadin 30-01-2024 08:43

Pişirilmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin! Bu hata sizi sağlığınızdan edebilir

Besinleri yıkamak, genellikle gıda güvenliği açısından önemli bir adım olsa da bazı besinler pişirilmeden önce yıkanmaması gerekiyor. Bu 4 besini pişirmeden önce yıkamamalısınız çünkü yıkandığında sağlığa zarar verebiliyor. İşte pişirmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin ve nedenleri...

Kadin 26-01-2024 13:40

22 yıllık çift terapisti paylaştı! Bir ilişkinin devam edeceğini gösteren 4 işaret

Bir ilişkinin sürdürülebilir olup olmadığını anlamak karmaşık bir süreç olabilir. 22 yıllık bir çift terapisti ve klinik psikolog Dr. Kathy Nickerson'a göre ilişkinin devam edeceğini gösteren 4 belirgin işaret bulunuyor.

Kadin 26-01-2024 08:07

Rimelin akmaması için ne yapılmalı? Rimel akması nasıl önlenir?

Kadınlar için makyaj yapmak ve bakımlı bir görünüme sahip olmak oldukça önemli bir konudur. Yüz bölgesine uygulanan makyajda doğru ürünler kullanmak ve bu ürünlerden maksimum fayda sağlamak önemlidir. Günümüzde birçok farklı makyaj malzemesi vardır. Bu malzemelerden biri de kirpiklere uygulanan ve etkileyici bakışların elde edilmesinde etkili olan rimel malzemesidir. Peki, rimelin akmaması için ne yapılmalı, rimel akması nasıl önlenir?

Kadin 22-01-2024 18:52