HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gözü yaşlı şehit annesinden gelinine sitem

Şanlıurfa'da görevli iken 2009 yılında şehit düşen Polis Memuru Ümit Özet'in ailesine 'Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı' verildi.

Adana'ya görev için giderken yolda geçirdiği trafik kazasında şehit düşen Kahramanmaraşlı Şehit Polis Memuru Ümit Özet'in Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde ikamet eden ailesine 2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanununa istinaden çıkarılan yönetmelik gereği Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı takdim edildi. Devlet Övünç Madalyası şehit babası Kemal Özet'e verilirken, Beratı anne Zeliha Özet'e verildi. Evladının yasını tutan gözü yaşlı şehit annesi içini Vali Ramazan Sodan'a döktü. Şehit eşi Şükran Özet'in oğlunun vefatından 7 ay sonra karnındaki çocuğunu aldırarak evlendiğini göz yaşları içerisinde dile getiren anne Zeliha Özet, şehitlik maaşının henüz bağlanmadığını ve bu nedenle tedavi olamadığını söyledi. Vali Sodan'dan şehitlik maaşıyla ilgili destek bekleyen ve merhum oğlunun silahının kendisine verilmesini talep eden şehit annesi, eşinin emekli olduğunu ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını, kendisinin ise hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlığının bulunduğunu ifade etti.

Valilik toplantı salonunda yapılan törende konuşan Vali Ramazan Sodan da, Türk milleti olarak herkesin şehit haberlerine üzüldüğünü belirtti. Vali Sodan, "Görevi başında şehit olan emniyet güçleri ve askerler için çıkarılan kanun kapsamında Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı verilmektedir. Şanlıurfa'da görev yaparken görev için gittiği Adana yolunda şehit düşen Ümit Özet'in de övünç madalyası bakanlar kurulu tarafından onaylandı, bizde takdim ettik. Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Şehitlerimiz ebediyen yaşayacaktır. Aileleri, ebediyen bizim ailemizdir. Şehit ailelerine olan yardımlarımız devam edecektir" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler