HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halk otobüsüne molotof kokteyli saldırı

Okmeydanı'nda toplanan yasadışı terör örgütü yandaşları, özel bir halk otobüsüne molotof kokteyliyle saldırdı.

 Halk otobüsüne molotof kokteyli saldırı

Olay yerine sevk edilen polis, yola barikat kurup taş ve havai fişeklerle saldıran gruba biber gazıyla müdahale etti. Terör örgütü yandaşları, Şark Kahvesi önünde yoldan geçen 54 K sefer sayılı Kulaksız-Taksim arasında sefer yapan özel bir halk otobüsüne molotof kokteyliyle saldırdı.

Saldırı üzerine aracı yol kenarına çeken otobüs şoförü Cengiz Turan, araç içerisindeki yolcuları kısa sürede tahliye etti. Ardından alev alan otobüsü söndürmek için yangın tüpüyle ilk müdahaleyi yaptı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen çevik kuvvet ve zırhlı araçlar, yola barikat kurup ateşe veren göstericileri bölgeden uzaklaştırmak istedi.

Polis, yapılan uyarılara taş ve havai fişeklerle karşılık veren gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahaleyle birlikte dağılan göstericiler, ara sokaklarda yeniden toplanarak polise yönelik taşlı ve fişekli saldırılarını sürdürdü. Bölgedeki gerginlik ve çatışmalar yer yer sürerken, olay yerine çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

Öte yandan, çıkan olaylar sırasında polis ve göstericiler arasında kalan vatandaşlar ve sürücüler de zor anlar yaşadı. Çatışmaların alevlendiği sırada bebek arabasıyla caddeden geçen bir kadının olayların ortasında kaldığı görüldü. Genç kadın, bebeğiyle olay yerinden güçlükle uzaklaştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler