HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AVM'de bomba paniği! Herkes korkuyla kaçıştı

Diyarbakır'da yüzleri maskeli bir grup, alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park'a el yapımı patlayıcılar ve taşlarla saldırdı

Saldırı üzerine büyük panik yaşayan müşteriler sağa sola kaçıştı.

Edinilen bilgilere göre olay, saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Kayapınar ilçesi Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan kentin en büyük alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park'ın önüne gelen yüzleri maskeli bir grup, alışveriş merkezine 3 el yapımı patlayıcı ve taşlarla saldırdı. Patlamalar üzerine içeride bulunan müşteriler büyük panik yaşayarak, sağa sola kaçıştı. Bağrışmalarla yankılanan alışveriş merkezinin esnafı ise kepenklerini kapattı. Bir süre sonra polisin olay yerine gelmesi üzerine maskeli grup kaçtı. Can kaybının ya da yaralananın olmadığı olayda alışveriş merkezindeki bazı işyerlerinin camı kırılırken, duvarlarında da hasar oluştu.

Polis, olay yerinde incelemelerde bulundu.

İzmir’de art arda 3 patlama meydana geldi

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de bugün bomba paniği yaşandı. Üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu bahçesinde el yapı üç bomba patladı.

Patlamalar gece saat 00.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bahçesinde el yapımı olduğu öğrenilen 3 bomba patladı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi intikal etti. Yapılan incelemeler sonra 4 el yapımı patlayıcıdan 3'ünün patladığı belirlendi.

Patlamalarda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmazken okul binasında maddi hasar meydana geldi. El yapımı patlayıcıların patlaması sonrası olay yerinden uzaklaşmaya çalışan iki şüpheli asayiş ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Patlama üzerine sokağa dökülen vatandaşlardan Bülent Bostancı, "Ne olduğunu anlayamadık. Önce doğal gaz patlaması sandık ama ikinci patlamadan sonra doğal gaz patlaması olmadığını anladık çok şiddetliydi” dedi.

AYNI ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİLERİ

El yapımı 4 patlayıcı atanların aynı okulun öğrencileri 20 yaşındaki S.Y. ve 22 yaşındaki R.S. olduğu saptandı.

Bombayı koyma anları güvenlik kameralarına da yansıyan terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi S.Y. ve R.S.’nin patlamanın hemen ardından gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltındaki iki öğrencinin sorgusu sürüyor.

Bomba uzmanlarının yaptığı araştırmada, el yapımı patlayıcıların, konserve kutularının içine yerleştirildiği belirlendi. 4 patlayıcıdan birisinin de, infilak etmediği saptandı. Uzmanlar bu bombayı da fünyeyle etkisiz hale getirdi.

(DHA/İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler