HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakırköy sahilyolu Avrasya Tüneli ile uyumlu hale gelecek

Bakırköy-Yenikapı arasındaki sahil yolu, ortadaki transit yol kaldırılarak 3x2 (3+3) şeritli hale getirilerek akışkan bir trafik sağlanırken, yol standardı ve konforu da yükseltilecek.

Bakırköy sahilyolu Avrasya Tüneli ile uyumlu hale gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy-Zeytinburnu (Kennedy Caddesi) Sahil Yolunun Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirilmesi için yol düzenlemesi yapacak. 6 Etap olarak gerçekleştirilecek olan yol düzenleme çalışmasının 1. etabı, yarın başlayacak.

Bakırköy-Sirkeci yönünde Bakırköy-Çırpıcı Deresi arasında yapılacak olan 1. etabın 9Nisan 2016 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

1. etap çalışmada Bakırköy-Sirkeci yönünde akan iki şeritli yolun trafiğe kapatılacağı ve bu yöndeki trafik akışının mevcut tercihli yola (Transit) aktarılacağı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı/Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmaların trafik akışını etkilemeden tamamlanacağı belirtildi.

Boğazın altından otomobille geçmeye bir yıl kaldı

Avrasya Tüneli Projesi İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında Sarayburnu- Kazlıçeşme, Kazlıçeşme-Göztepe arasında başlatılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Projenin 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altına özel bir bir teknoloji ile inşa edilen otomobıllerin geçeceği 2'şerşeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor.Avrupa ve Asya yakalarında 9.2 kilometrelik güzergahta ise yol genişletme ve yenileme çalışmaları yapılıyor.

Bu amaçla bir süre önce trafik düzenlemesi yapılan Sarayburnu-Kazlıçeşme hattında da çalışmalar devam ediyor. Fatih, Sahil Kennedy caddesinde yapılan çalışmalarda yollar genişletilip, yenilenirken araç alt geçitleri ve yaya üst geçişleri inşa edildiği belirtildi. Havadan görüntülediğimiz bu bölge dev bir şantiyeye dönmüş durumda. Trafik düzenlemesi ile kapatılan bölümlerde çalışmaların hızla sürdüğü bazı bölgelerde yolların ve bağlantı tünellerinin ortaya çıkmaya başladığı görüldü.

BU YIL SONU AÇILMASINA ÇALIŞILIYOR

1 milyar 245 milyon dolar yatırım bedelli projeyi tamamlayacak firmalar tüneli 29 yıl boyunca işletecek. 55 ayda bitmesi hedeflenen projenin 2017 yılının ilk 6 ayı içinde bitirilmesi planlanıyordu.

Ancak proje inşaatının beklenenden daha hızlı yürümesi ve İstanbul trafiğini rahatlaması açısından 2016 yılının sonlarına yetiştirilmesi için çalışmalara hız verildiği belirtildi. Projenin İstanbul’da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indireceği belirtiliyor.

7,5 büyüklüğünde bir depremde zarar görmeyecek şekilde plananantünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için ilk yıl KDV hariç 4 Dolar olması planlanıyor.

**Proje bilgileri:

**

Proje toplam boyu 14,6 kilometre
Tünel kısmının boyu 5,4 kilometre
TBM (Deniz altındaki kısım) tünel toplam boyu 3,34 kilometre
En derin noktanın deniz yüzeyinden derinliği 106 metre
Bu noktada tünel üstündeki örtü kalınlığı 55 metre
Denizin en derin noktasında deniz tabanı derinliği 62 metre
Bu noktada tünel üstündeki örtü kalınlığı 26 metre

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler