HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakanlık Merkez Bina'da silah sesleri

Dün Saat 14.00 sularında Başbakan ve Bakanların giriş çıkış yaptığı kapının hemen yanında yer alan ara koridordan üç el silah sesi geldi.

Başbakanlık Merkez Bina'da silah sesleri

Binaya gelen ziyaretçilerin alındığı bölümden gelen silah seslerinin kuru sıkı bir tabancaya ait olduğu öğrenildi.

Nuri Başkaban isimli saldırgan B Blok girişindeki güvenlik noktasından geçerek yetkili bir kişiyle görüşmek istediği sırada tabancası tespit edildi. Güvenlik görevlilerinin kendisine yönelmesi üzerine de ateş etti. Tabancası elinden alınarak etkisiz hale getirilen saldırgan gözaltına alındı. Olayın ardından Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve yardımcısı Zeki Çatalkaya da Başbakanlık'a geldi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/basbakan-10-metre-uzaktaydi-basbakanlikta-silah-sesleri/10928/980982/)

Silah sesleri, Başbakan ve tüm bakanların toplantı halinde olduğu sırada geldi.

Kuru sıkı olduğu belirtilen silahı ateşleyenin binaya giremediği de belirtildi. Saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı da gelen bilgiler arasında...

Olayın ardından Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve yardımcısı Zeki Çatalkaya da Başbakanlık'a geldi.

Nuri Başkapan'ın başbakanlıkta kurusıkı silahını ateşlediği noktanın eski Başbakan Bülent Ecevit'e yazar-kasa atma eyleminin gerçekleştiği "A" kapısında meydana gelmesi dikkat çekti.

Başbakanlıktaki saldırgan görüntülendi! | www.mynet.com/video

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, saldırganın daha önce de benzer eylemlerde bulunduğu belirtildi. Başbakanlık Merkez Bina'da kurusıkı silahla 3 el ateş eden saldırganın, Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Nuri Başkapan olduğu öğrenildi. Saldırganın, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği, "dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerine toplamayı alışkanlık haline getirdiği" ifade edildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün Başbakanlık Merkez Bina'nın A Kapısı girişinde güvenlik kontrol noktası önünde kuru sıkıyla havaya 3 el ateş eden şahıs, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan personelin müdahalesiyle yakalanarak gözetim altına alındı. Edinilen bilgiye göre saldırganın Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olduğu tespit edildi. Sabıkalı olan Başkapan'ın "Şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edindiği, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiğinin belirlendiği, müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği" kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler