HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de terör saldırısı: 2 şehit 3 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir asker ve bir polis şehit düştü.

Cizre'de terör saldırısı: 2 şehit 3 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 1 Polis Özel Harekat (PÖH) ile 1 Jandarma Özel Harekat (JÖH) şehit oldu, çatışmada 2 asker ile 1 polis de yaralandı.

14 Aralık'tan itibaren sokağa çıkma yasağı süren Cizre ilçesinde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor. Sur Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, teröristlerin uzun namlulu silahlar ve el bombaları ile saldırması sonucu 1 Polis Özel Harekat ile 1 Jandarma Özel Harekat mensubu şehit olurken, çatışmada 2 asker ile 1 polis yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlçenin Cudi Mahallesi'nde çatışmalar yer yer sürüyor.

AİLE ACI HABERİ ORDU'DA ÖĞRENDİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Osman Yurt'un (43), Ordu'da yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ordu'da görev yapan ve yaklaşık 2 ay önce geçici görevle Şırnak'a gönderilen şehidin, Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine gelerek, eşi Rabia, annesi Huriye, babası İsa ile kardeşleri Dursun Ali, Ünal ve Ufuk Yurt'a, şehadet haberini verdi.
Yurt'un şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından, yakınları eve gelerek aileye taziyelerini iletti. Evinden yükselen ağıtlar, yürekleri burktu.
Şehidin lisede eğitim gören oğulları Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt'a ise acı haber, sağlık ekipleri gözetiminde okullarında verildi. Yurt kardeşler, polislerin nezaretinde evlerine ulaştırıldı.

Baygınlık geçiren Ömer Faruk Yurut'a olay yerinde bulunan ambulansta müdahale edildi. Okul arkadaşlarının, şehidin çocuklarını yalnız bırakmayarak teselli etmeye çalıştıkları görüldü.

Evine Türk bayrakları asılan şehidin ağabeyi Dursun Ali Yurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir aslanın gittiğini ancak geride üç aslanın daha olduğunu belirterek, "Bu vatanı terör örgütü bölemez. Allah'ın izniyle şehit kanları dökülen bu vatan, her zaman dimdik ayakta duracak" dedi. Kardeşinin vatanını çok sevdiğini anlatan Yurt, şunları dile getirdi:

"Kardeşim bu vatan için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir kahramandı. Kardeşimle en son dün akşam telefonda konuştum. Bana, az kaldığını söyledi. 'Bu hainleri temizledik' dedi."

Yaklaşık 21 yıllık polis memuru olan ve 11 yıldır da Ordu'da görev yapan Yurt'un naaşının, yarın memleketi Sivas'ta toprağa verileceği öğrenildi.

8 GÜN ÖNCE YARALANAN İKİ KAHRAMANIN ACI HABERİ DE BUGÜN GELMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanan askerin, tedavi gördüğü GATA' da şehit olduğu bildirilmişti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 1 Şubat'ta Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan, tedavisine GATA'da devam edilen askerin müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 12.50'de şehit düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

DİĞER ACI HABER ŞIRNAK'TAN

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 8 gün önce PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının zırhlı ekip aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan polis memuru Tayfun Yüce de, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) bugün şehit olmuştu.

Atakent Mahallesi Alanya Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 24 yaşındaki polis memuru, GATA'daki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Şırnak'ın İdil ilçesinde 1 Şubat'ta, PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının zırhlı ekip aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan iki polis memuru, İdil Devlet Hastanesindeki ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesine, daha sonra da GATA'ya sevk edilmişti.

BABA EVİNE TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Emek Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi gece yarısı şehidin amcası Nazım Yüce verdi. 4 çocuk sahibi baba Tahir ile anne Elif acı haberle yıkıldı. Haberi duyan komşuları ve yakınları eve akın etti. Bir süre sonra emniyet yetkilileri de sağlık ekipleriyle eve gelerek aileye başsağlığı diledi. Türk bayraklarıyla donatılan şehidin baba evine taziye çadırı kuruldu.

NİSAN'DA DÜĞÜNÜ VARDI

Şehit Tayfun Yüce'nin 4 yıllık polis memuru olduğu ve ilk görev yeri olan Kahramanmaraş'tan geçen sene Şırnak'ın İdil İlçesi'ne atandığı belirtildi. Şehidin ayrıca bir yıl önce Ceyhan Belediyesi'nin etüt merkezinde görev yapan öğretmen Nurşin Güven ile nişanlandığı ve nisan ayında da evlenecekleri öğrenildi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler