HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş’ın eylem çağrısı Antalya’da olaylı bitti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Her akşam saat 19.00’da zulme karşı ses çıkarın. Barışa büyük bir ses çıkarsa, Ankara bu sese kulak tıkayamayacaktır” çağrısı, Antalya’da olaylı bitti.

ANTALYA, (DHA)- HDP Kepez İlçe binası önünde toplanan kalabalık ellerindeki eşyalarla ses çıkarmaya çalıştı. Elektrik panoları, çöp kutuları, demir korkuluklar, araba kaportası ile ses çıkaran partililere, evlerindeki balkonlardan da tava ve tencere ile destek geldi.

Bir grup eylemci de kapalı pazar içinde ateş yakarak slogan attı ve yola devirdikleri çöp konteynerleri ile trafiği araç geçişine kapattı. Yoldan geçen bazı araçların da kornaları ile destek verdiği eyleme polis müdahale etti.

TOMA ve Akrep denilen zırhlı araçla eylemcilerin yanına gelen güvenlik güçleri, tazyikli su ve gaz bombaları ile grubu dağıttı. Dağılan gruptakilerin bazıları polise taşla karşılık verdi. Kaldırım taşlarını sökerek polise atan eylemciler, slogan atmaya devam etti. Yaklaşık 1 saat süren eylemden sonra grup ara sokaklara dağılırken, Çevik Kuvvet çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler