HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu'da 1747 köy yolu kapandı, uçak seferleri iptal

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle 791'i Erzurum'da olmak üzere toplam 1747 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu'da 1747 köy yolu kapandı, uçak seferleri iptal

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Muş'ta uçak seferleri iptal edildi. Meteoroloji, halkı çığ, buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu. Erzurum'da 791, Muş'ta 362, Kars'ta 262, Ağrı'da 252, Erzincan'da 50 ve Ardahan'da 13 olmak üzere toplam 1747 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışını yoğun olduğu Erzurum, Muş ve Ağrı'da şehirler arası yollarda büyük aksaklıklar yaşandı ve çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle dün geceden itibaren yollarda mahsur kalan yüzlerce araçta bulunanlara İl Özel İdaresi, Belediye ve Karayolları'nın karla mücadele ekipleri yardım etti. Şehir içi ulaşımın bile güçlükle yapıldığı Erzurum ve Muş'ta bugün yapılması gereken İstanbul, Ankara ve Bursa uçak seferleri iptal edildi.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürülüğü, kent merkezlerindeki kar kalınlıklarının, Muş'ta 95, Ağrı'da 77, Kars'ta 32, Erzurum'da 27, Ardahan'da 13 ve Erzincan'da 9 santime ulaştı. Bölgede en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 10, Erzincan'da 9, Muş'ta 8, Erzurum'da 6, Kars'da 4, Ardahan'da 3 ve Iğdır'da 2 dereceyi bulduğu bildirildi. Kar yağışının devam edeceği bölgede meteoroloji, halkı çığ, buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

Bu arada sömestir tatilinin son günü tatilciler yoğun kar yağışı nedeniyle kayak merkezlerinden istedikleri gibi yararlanamadı. Yağışlarla birlikte kar kalınlıkları Erzurum Palandöken'de 156, Erzurum Konaklı'da 150, Kars'ın Sarıkamış'ta 120 ve Erzincan Ergan'da 97 santimetre olarak ölçüldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler