HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘İstanbul’u Kurtarma Bakanlığı’ önerisi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM Başkanlığı'na İstanbul'u kurtarma bakanlığı kurulması için yasa teklifi vereceğini söyledi.

‘İstanbul’u Kurtarma Bakanlığı’ önerisi

Tan, Meclis'te düzenliği basın toplantısında İstanbul'daki nüfus yoğunluğuna dikkat çekti. Hükümetin İstanbul ile ilgili politikalarını eleştiren Tan, üçüncü köprü yapım çalışmalarını hatırlattı. Tan, imar planlamacılarına göre 10 milyonluk nüfusun daha İstanbul'a geleceğini belirterek, "Rantiye sınıfı buna göre arazi kapatıyor, imar değişikliği yapıyor." diye konuştu.

Nüfusu 25 milyon olan bir şehrin fiilen yönetilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Tan, "İstanbul'un nüfusunun yarısının acilen boşaltılması lazım.Tankla, topla, silahla, sürgünle, gidin evinize demekle tabi ki olmayacak bu. Buna en büyük örnek Almanya'dır. Nüfusu 85 milyondur. Toprakları Türkiye'nin üçte biridir ama en büyük şehri 3-4 milyondur. Bugün de Türkiye'de yapılması gereken, yani İstanbul'un yarısı acilen boşaltılmalı derken, cazibe merkezlerinin kurulmasıdır." dedi. Meclis Başkanlığı'na bir kanun teklifi vereceğini kaydeden Tan, "Acilen İstanbul'u kurtarma bakanlığı kurulmalı. İkinci kanun teklifi de Türkiye'de 10 tane bölgesel merkez özelliği olan ilin özel bir program, yatırım ve bütçe ile önümüzdeki 5 yıl içinde ayağa kalkacak şekilde bir kanun teklifi veriyorum." şeklinde konuştu. (CİHAN)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler