HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte hava durumunda son bilgiler

Meteoroloji üç ile yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), ise bu sabah olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'nun internet sitesindeki duyuruya göre, 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 09.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri hava muhalefeti sebebiyle gerçekleştirilemeyecek. Bugün 07.00 Yenikapı-Bandırma, 07.30 Yenikapı-Bursa ve 07.30 Bursa-Yenikapı hızlı feribot ile 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy, 08.40 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri ise aynı gerekçeyle yapılamadı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

MARMARA'DA SAĞANAK

Bugün Marmara bölgesi ile kıyı Ege'de kuvvetli, yer yer ise çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor. Kuvvetli yağış sonucu meydana gelebilecek ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların bugün hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte önce Trakya'da ve Marmara'nın batısında, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara bölgesinin güney ve doğusu ile kuzey ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (40-70 kilometre/saat) olarak eseceği öngörülüyor.

İSTANBUL

İstanbul'da yağışların gün boyu boyunca kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Ankara ve iç kesimlerde ise cumartesi günü kar yağışı bekleniyor. Pazar gününden itibaren sıcaklıklar tekrar yükselecek...

İstanbul'da gece boyunca sağanak yağmur ve şiddetli lodos etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nda çok sayıda iş yeri de lodos nedeniyle zarar gördü. Altunizade'de bulunan bir oto galeriye park edilen yaklaşık 1 milyon lira değerindeki Ferrari marka otomobil de lodostan nasibini aldı. İş yeri tabelası Ferrari'nin üzerine düştü. Otomobilin ön kısmında hasar oluştu.

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Kar yağışı özellikle şehrin yüksek semtlerinde etkili olurken, trafikte yer yer olumsuzluklar yaşandı. Bazı Ankaralılar ise çocuklarıyla kar topu oynayarak, karın zevkini çıkardı.

POYRAZ ETKİLİ OLDU

Marmara Denizi'nde gece başlayan ve hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle seyre devam edemeyen yerli ve yabancı 29 şilep ve tanker, Şarköy ilçesi sahilinde demirledi.Gemiler, geceyi ışıklarını yakarak, burada geçirirken, gemilerdeki personel de fırtına ve yer yer 4 metreyi aşan dalgalar sebebiyle karaya çıkamadı. Bu arada, etkili poyraz sebebiyle balıkçılar da tekneleriyle Şarköy'deki Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı. Meteoroloji yetkilileri ise fırtınanın yarın da devam edeceğini ve denize çıkacakların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile BatıKaradeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Trakya kesimi ile akşam saatlerinden sonra Marmara bölgesi ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklenmektedir. Yağışların; Marmara bölge geneli ve Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

İZMİR'DE KAR

İzmir'de sabaha karşı yağan kar, yüksek kesimlerde zemini kapladı.

Dünden bu yana etkili olan sağanak, sabaha karşı havanın soğumasıyla yerini sulu kara bıraktı. Kentin yüksek kesimlerde kara dönüşen yağış, zemini beyazla kapladı. Kar yağışı özellikle Bayraklı, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

BOLU DAĞI'NDA KAR

Gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunun ise Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor.

Kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de TEM otoyolunda ve D-100 karayolunda sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kentteki kar kalınlığı, Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 15, Kofçaz'da 25, Demirköy'ün bazı kesimlerinde 55 santimetreye ulaştı.

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, yoğun kar sebebiyle ulaşıma kapanan 62 köy yolunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Eser, ekiplerce aralıksız yürütülen çalışmaların tipi nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü ifade etti.

3 İLDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner ise, bugün Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da kar yağışının beklendiğini söyledi.

Tekirdağ’da kar yağışının çok fazla etkili olmayacağını belirten Güner, öğlenden sonra kar yağışının Edirne ve Kırklareli’de etkili olacağını dile getirdi.

Nuri Güner, kar yağışının 6 Şubat Cumartesi gününe kadar etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

AĞRI -22

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişikliğin ön görülmediği bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da sıfırın altında 22, Kars'ta sıfırın altında 18, Ardahan'da sıfırın altında 11, Erzurum ve Iğdır'da sıfırın altında 4 ve Erzincan'da ise 1 derece olarak ölçüldü.

KOCAELİ

Kocaeli’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, Marmara Bölgesi’nin doğusunda ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde kuvvetli kar yağışlarının uyarısının ardından, dün gece geç saatlerde Kocaeli’de beklenen kar yağışı başladı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan yağış sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Yüksek kesimlerde kar yağışı olarak başlayan yağış kent merkezinde ise yağmur olarak devam ediyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu kesimler ile Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Trakya kesiminde, öğleden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul çevrelerinde, akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

PUS VE SİS UYARISI: İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, öğleden sonra yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 8

İZMİR: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 15

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 14

SAMSUN: Parçalı bulutlu 18

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu -5

DIYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 10

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler