HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Murat Karayılan'ın kardeşi gözaltına alındı

PKK propagandası yaptıkları öne sürülen, Murat Karayılan'ın kardeşi B.K'nın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Murat Karayılan'ın kardeşi gözaltına alındı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yasa dışı gösterilere katıldıkları ve terör örgütü PKK propagandası yaptıkları öne sürülen, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan'ın kardeşi B.K'nın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Birecik Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ilçede 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Murat Karayılan'ın kardeşi B.K, Ahmet K, Halil G, Selahattin A, Mehmet Y, Hüseyin G, Nuh K, Atilla Y, Mustafa Ş, Mahmut A, Seydi K, Tahir Y, Mahmut K. ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yakalandı. Zanlılardan bazılarının DBP üyesi olduğu bildirildi. Yasa dışı gösterilere katıldıkları ve terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddia edilen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Murat Karayılan kimdir?

1954 Birecik doğumlu. PKK’ya 1979’da katıldı. Kod adı Cemal. Şu an örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu. Uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül’de Suriye’ye kaçtı. Sonra silahlı güçlerin sorumluluğuna getirildi. İlk başlarda silahlı mücadelenin ön planda olmasını savunan muhafazakâr kanadın lideri olarak tanımlanan Karayılan, son süreçte silahsızlanma adına önemli açıklamalarda bulunuyor.

Aksiyon Dergisi'ne göre bu nedenle örgütün belli kanatlarının sürekli tehdit ve eleştirilerine maruz kalıyor. Lakin militanlar tarafından sevilen bir isim olduğu için Karayılan’a yönelik aleni bir saldırı yapmak şimdilik zor görünüyor. Karayılan şartların olgunlaşması hâlinde PKK’nın dağdan inebileceği görüşünü savunuyor ve silahlı mücadelenin aslında bittiğini biliyor. Avrupa görmüş ‘kravatlı’ terörist olarak da isimlendirilen Karayılan, gelişen süreçte lider konumunda ancak çatışma isteyen kanadın baskısı altında. Bu nedenle, sürekli yer değiştiriyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler