HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenciler 8 Şubat'ta Ankara'da okullar tatil mi? Sorusuna yanıt arıyor

Yarıyıl tatilinin sona ermesine kısa süre kala güne kar yağışıyla uyanan Başkentliler, 8 Şubat'ta Ankara'da okullar tatil mi? Sorusuna yanıt aradı. İşte Ankara'da okullar tatil mi? Sorusuna yanıt...

Öğrenciler 8 Şubat'ta Ankara'da okullar tatil mi? Sorusuna yanıt arıyor

Başkent Ankara'ya günler öncesinden beklenen ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamanın ardından kar yağışı geldi. Son 2 gündür etkisini iyiden iyiye artıran kar, fırtına ve beraberinde gelen buzlanmaya başkentliler hazırlıksız yakalandı. Cumartesibaşlayan kar yağışı, kısa sürede şehrin genelinde etkili oldu ve bir anda yağan kar buzlanmaya sebep oldu. Sürpriz kar yağışı bazı noktalarda trafiği de olumsuz etkiledi. Etkisini iyice gösteren yoğun kar yağışı ve tipiden sonra öğrenciler, veliler, öğretmenler yarıyıl tatilinin sona ermesine 1 gün kala 8 Şubat'ta Ankara'da okullar yarın tatil olacak mı? Sorusuna yanıt aradılar. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, Milli Eğitim Bakanlığı'ından ya da Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'dan Ankara'da yarın okullar tatil mi? Sorusuna yanıt gelmedi ancak 8 Şubat Pazartesi günü Ankara'da okullar tatil edilir edilmez haberimizde konu ile ilgili açıklama bulabilirsiniz.

5 GÜNLÜK ANKARA HAVA DURUMU

Ankara hava durumunun parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ankara'nın iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor. 8 Şubat Pazartesi günü en düşük sıcaklıkların -4 derece, en yüksek sıcaklıkların 3 derece olması bekleniyor. 9 Şubat Salı günü ise en düşük sıcaklığın -5 derece, en yüksek sıcaklığın ise 6 derece olması bekleniyor. 10 Şubat Çarşamba günü ise en düşük sıcaklığın -3 derece, en yüksek sıcaklığın ise 7 derece olması bekleniyor. Son olarak 11 Şubat Perşembe günü 0 derece, en yüksek sıcaklığın ise 6 derece olması bekleniyor.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Yapılan değerlendirmelere göre ülkemizde havanın parçalı ve çok bulutlu, iç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Sinop, Kahramanmaraş, Osmaniye, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının; Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli(30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün meydana gelecek olumsuzlara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. MGM'nin kuvvetli kar uyarısında '' Kar yağışının; Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi. Çığ tehlikesine karşı ise ''Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadeleri kullanıldı. Meteoroloji ayrıca buzlanma ve don olayı uyarısında ise bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun genellikle parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Bilecik çevrelerinin hafif kar yağışlı, Sakarya çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya kesimi ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde hava durumunun parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın hafif kar yağışlı, Osmaniye çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller yöresinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinin kar yağışlı, Sinop çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde bekleniyor Rüzgarın; kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu ve bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Erzurum'un güneyinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler