HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'dan bombalı-silahlı saldırı

PKK, polis ve asker lojmanlarına taciz ateşi açıp, zırhlı araca el yapımı bomba attı

PKK'dan bombalı-silahlı saldırı

Şırnak'ta Vakıfkent mahallesinde bulunan polis ve asker lojmanlarına PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılırken, Cizre Caddesinde seyir halinde bulunan zırhlı polis aracına ise el yapımı bomba atıldı. Araçta hasar meydana gelirken, polislerden yaralananlar oldu.

Şırnak merkez Vakıf Kent mahallesinde bulunan polis ve askerler ailelerinin kaldığı lojmanlara akşam saat 19.45 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Aynı saatlerde kent merkezindeki Cizre Caddesinden geçmekte olan zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı attı. Zırhlı araçta hasar meydana gelirken, görevli polislerden yaralananlar oldu. Yaralı polisler ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınırken, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

PKK, Diyarbakır'da yol kesti, 2 aracı yaktı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde karayolunu bu akşam saatlerinde kesen bir grup PKK'lı terörist 2 aracı ateşe verdi.

Diyarbakır- Silvan karayolu bir grup PKK'lı tarafından bugün saat 17.30 sıralarında ilçeye 20 kilometre mesafedeki Yolarası mevkiinde kesildi. Yolu trafiğe kapatarak durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapan teröristler, durmayarak kaçan bir araca ise otomatik silahlarla ateş açtı.

Ateş açılan aracın sürücüsü kaçmayı başarırken, karayolunda 2 aracı ateşe veren teröristler güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla gelmesi üzerine kısa bir süre çatışmaya girdikten sonra dağlık alana kaçtı. Karayolu daha sonra güvenlik güçleri tarafından tekrar trafiğe açıldı.

Bismil'de PKK'nın mühimmatları ele geçirildi

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde polisin şüpheli alanlar, metruk binalar ve bir okul bahçesinde yaptığı aramalarda PKK'ya ait roketatar, el bombaları ve el yapımı patlayıcılar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bölücü terör örgütünün eylemlerinin engellenmesi için operasyonlar düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, "Emniyet müdürlüğümüzce bölücü terör örgütünün eylemlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 12.02.2016 günü saat 06.00 sıralarında ilçe genelinde başta metruk binalar olmak üzere şüpheli görülen tüm alanlarda ve bir ilköğretim okulunun bahçesinde arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda, 2 adet roketatar silahı, 2 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 6 adet roketatar sevk motoru, 4 adet roketatar mühimmatı, 2 adet el bombası, 1 adet yangın tüpü içine hazırlanmış el yapımı bomba, 12 adet metal profil içine hazırlanmış el yapımı bomba, çok sayıda kişisel eşya ele geçirilmiştir" denildi.

Karayılan'ın kardeşi ve 12 kişi gözaltında

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, terör örgütü PKK yandaşlarına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında PKK'nın elbaşlarından Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan K.'nın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi polisleri ile jandarma tarafından ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında DBP üyelerinin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alında. Gözaltına alınanlar arasında Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan K. da bulunuyor. Birecik'te yasa dışı gösterilere katıldıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları için gözaltına alınan diğer 12 şüphelinin de Ahmet K., Halil G., Selahattin A., Mehmet Y., Hüseyin G., Nuh K., Atilla Y., Mustafa Ş., Mahmut A., Seydi K., Tahir Y. ve Mahmut K. olduğu açıklandı.

Sorgulanmalarına başlanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler